Asfaltsdjungelns Indianer

Pys en stadsjeep – så gör du

Asfaltsdjungelns Indianer uppmanar alla som vill rädda planeten att pysa stadsjeepar. Det är mycket enkelt och kan göras utan större förberedelser och när som helst.
Har du frågor, mejla oss på asfaltsdjungelnsindianer@hotmail.com.

Så här gör du:

1. Lokalisera en stadsjeep (se Lär känna stadsjeeparna). I storstädernas centrum behöver du inte gå många meter för att hitta en. Utanför storstadscentrumen rekomenderas välbärgade områden. I Stockholm till exempel Danderyd, Täby och Bromma vilka toppar statistiken över områden med störst andel bensinslukande bilar i
Sverige (och Europa).

2. Skruva av hatten på däckets ventil. På stadsjeepar sitter ofta denna väldigt lättillgängligt på grund av stadsjeepens sportiga fälgar.

3. För att få ut luften ur ventilen måste du trycka ner den pinne som sitter i mitten av ventilen. Det görs enklast genom att lägga ner ett litet gruskorn eller en mungböna i ventilhatten som du sedan gängar på några varv tills det börjar pysa. Gruskornet kan du plocka från gatan. Det ska vara ganska litet, någonstans mellan ett couscous-korn och ett svartpeppar-korn i storlek.

flygblad4. Skriv ut detta brev och lämna under båda vindrutetorkarna till bilen och i förardörrens handtag – så att ägaren uppmärksammas på att bilen är obrukbar och får en förklaring till varför detta gjorts.

5. Skicka en rapport till asfaltsdjungelnsindianer@hotmail.com så lägger vi upp den på hemsidan.

Att tänka på:

Att pysa ett däck tar ungefär en timme med lätt utpysning.
Gör pysningen i en grupp om tre–fyra personer.
Mörker skyddar.

Annat

Asfaltsdjungelns indianer ägnar sig inte åt, och uppmanar inte till, skadegörelse av stadsjeepar, att tömma däcken på luft räcker gott och väl för att oskadliggöra dem.

Vi pyser däcken på: stadsjeepar, humrar, Landrovers (se Lär känna stadsjeeparna)

Vi pyser inte däcken på: hantverkares bilar (även om de är stora), minibussar, vanliga bilar.

2 kommentarer

  1. […] 2! Vill du också pysa däck. Läs vår steg för steg-guide. Det är väldigt […]

    Pingback av Grattis Vasastan! « Asfaltsdjungelns Indianer — juli 26, 2007 @ 10:02 f m

  2. […] Asfaltsdjungelns Indianer tycker att det är sinnessjukt att stadsjeepar tillåts över huvud taget. I väntan på att de förbjuds stoppar vi dem själva. På enklast möjliga sätt, med minsta möjliga våld. Vi tömmer stadsjeeparnas däck på luft med hjälp av ett gruskorn. Att sätta en ventil på pysläge tar högst tio sekunder. Det är tveksamt om det alls kan betraktas som ett brott. Kolla instruktioner för hur du pyser en stadsjeep. […]

    Pingback av Anarkisterna.com » Arkiv » Asfaltsdjungelns indianer: Pys en stadsjeep — augusti 7, 2007 @ 12:41 e m


%d bloggare gillar detta: