Asfaltsdjungelns Indianer

VAPENVILA | december 10, 2007

Asfaltsdjungelns indianer har utlyst vapenvila. Läs deklarationen i Aftonbladet.

Under den tid vapenvilan gäller – det hör till vapenvilors natur att de inte är eviga – uppmanar vi alla stammar och indianer att föra kampen på andra fronter. Fossilsamhället finns överallt omkring oss. Uppbyggnaden av en radikal klimatrörelse pågår för fullt. Slut upp!

Även medan pysningarna ligger nere kommer Asfaltsdjungelns indianer att bedriva opinionsarbete mot stadsjeepar, vilket inbegriper att hålla igång den här sidan med nya poster. Så fortsätt surfa in här.

Till alla stammar och indianer: tack så här långt! Vi ses igen.

Läs mer om vapenvilan:

DN

Yelah


Publicerat i Allmänt

24 kommentarer »

 1. Dejligt med en våbenhvile.
  Så lad os da få diskuteret bevarelse af vores miljø på en ordentlig og sober demokratisk vis.

  Kommentar av Jens Pedersen — december 10, 2007 @ 12:09 e m

 2. Om ni nu är i behov av att gräva upp stridsyxan igen… så tänk på att det kanske inte är värt risken att tömma ”Hummers” på luft, då dessa monster automatiskt pumpar upp däcktrycket igen! Det är bara för föraren att ta bort eventuella gruskorn.. Satsa på mer trendiga och storsäljande bilar, Hummer har nästan lagt ner produktionen på grund av bristande intresse (el. snarare ekonomi) /Erik

  Kommentar av erik — december 10, 2007 @ 12:13 e m

 3. Info till indianerna…Jag har förstått att syftet med era aktioner är att SUV skall förbjudas pga av utsläppen. Det har hänt 3 gånger att en bekants SUV har blivit luftat. Hon äger en Lexus RX 400h – som är en elhybrid – fast i formen av en SUV. Den bilen är många gånger bättre än vilken vanlig bensinare som helst. Så snälla – lite info till era medlemmar kanske är bra!
  Hälsningar från Malte (som kör på etanol…)

  Kommentar av Malte — december 10, 2007 @ 1:34 e m

 4. Kör en 7-sitsig XC90 2,5T som enligt er är ett ”monster”, har 3 barn som ibland vill ha med sina kompisar, skjutsar 5-6 barn till fotbollsmatcher minst varannan helg. varför ska vi drabbas av era aktioner bara för att ni inte gillar utseendet på bilen?? Nämn någon 7-sitsig bil som är märkbart bränslesnålare än denna utan att göra all avkall på säkerhet? Säkert åker många av er ”pysare” på solsemestrar, endast för nöjes skull, efter att ha pyst några ”monster”!
  Då kan jag åka i vår XC90 istället för en V70 och en mindre extrabil med gott samvete och anse er som miljöbovar!! Förstår er tanke till fullo men det drabbar tyvärr många oskyldiga.

  Kommentar av Calle — december 11, 2007 @ 12:59 f m

 5. På Yelah.net kan man nu läsa två rykande heta artiklar om indianerna, kolla upp!

  Kommentar av olle — december 11, 2007 @ 3:28 f m

 6. Asfaltsdjungelns Indianer: ”Försäljningen av stadsjeepar minskar – vi har lyckats med jobbet”

  SUCCESS!!!! Underbart kul, nästan så att man vill fälla en lyckotår. Ni är bäst, så enkelt är det. 😉

  Kommentar av Hummerjägaren — december 11, 2007 @ 2:22 e m

 7. Ja tycker det är bra att ni lagt ner,
  pysandet alltså,
  ni förstör ju för hela miljörörelsen,
  med eran sabotage verksamhet…

  Ren idoti är vad det är, så fort man nämner att man är intresserad av miljöfrågor eller angerad i någon miljögrupp frågar folk med ett hånleende om man ”pyser bilar”, va bra ni har lyckats idiotförklara alla som är engagerad inom miljö och klimatfrågor, GRATTIS!!!

  Kommentar av Broiler — december 11, 2007 @ 4:28 e m

 8. All respekt till er, det är ett stort och svårt beslut ni tagit måste man ändå säga. Att avstå från att gå ut på kvällarna och göra sina medmänniksors bilar osäkra och utsätta tusentals människor, inte minst de oskyldiga medpassagerna som små barn, för livsfara. Det visar på en viss mognad att man kan avstå från detta – iallafall under vintern. Under hela året kanske är lite för mycket begärt, vem klarar det liksom.

  Men man ska tänka på att bilarna ni väljer råkar vara de som har lättast för att volta, eftersom de har en sådan hög tyngdpunkt. Så en sladd med dessa är ännu farligare än med en ”vanlig” (till synes miljövänlig) bil. Visst stämmer det att de är elakare vid krock med annan bil. Men de flesta bilolyckor är singelolyckor, och i en sådan sitter man mindre säker i en stadsjeep av andra anledningar också. Sådana argument, tillsammans med det viktiga miljöargumentet sulle ni kunna skriva på era flygplad och sätta i SUVarnas rutor, för att påverka dem inför nästa bilköp. Utan att pysa deras däck! Det tror jag knappast gör dem mottagligare. Fast det är klart, det kanske inte blir lika spännande då. Man kan ju undara om den starka tillväxten av anhängare hade skett om det enbart handlade om att dela ut flygblad. Många unga dras nog till spänningen i eran gerillaorganisation.

  Kommentar av Olof — december 11, 2007 @ 4:49 e m

 9. Jag har också en XC90 2.5T 7sitsig, visst är den bra att köra mycket folk i som jag gör till jobbet tex men den äter ju bensin 1.5L/MIL

  Kommentar av Södertälje — december 11, 2007 @ 6:31 e m

 10. Till Olof:
  ”All respekt till er, det är ett stort och svårt beslut ni tagit måste man ändå säga. Att avstå från att gå ut på kvällarna och göra sina medmänniksors bilar osäkra och utsätta tusentals människor, inte minst de oskyldiga medpassagerna som små barn, för livsfara. Det visar på en viss mognad att man kan avstå från detta – iallafall under vintern. Under hela året kanske är lite för mycket begärt, vem klarar det liksom.

  Men man ska tänka på att bilarna ni väljer råkar vara de som har lättast för att volta, eftersom de har en sådan hög tyngdpunkt. Så en sladd med dessa är ännu farligare än med en “vanlig” (till synes miljövänlig) bil. Visst stämmer det att de är elakare vid krock med annan bil. Men de flesta bilolyckor är singelolyckor, och i en sådan sitter man mindre säker i en stadsjeep av andra anledningar också. Sådana argument, tillsammans med det viktiga miljöargumentet sulle ni kunna skriva på era flygplad och sätta i SUVarnas rutor, för att påverka dem inför nästa bilköp. Utan att pysa deras däck! Det tror jag knappast gör dem mottagligare. Fast det är klart, det kanske inte blir lika spännande då. Man kan ju undara om den starka tillväxten av anhängare hade skett om det enbart handlade om att dela ut flygblad. Många unga dras nog till spänningen i eran gerillaorganisation.”

  Men hallå! Punkar vi inte bilen så blir vår verksamhet meningslös. Det ska vara JOBBIGT att vara SUV-ägare. Att bara sätta en varningslamp räcker inte.

  All respekt till er indianer för att ni gör ett brejk i arbetet p.g.a det hala vägunderlaget. Fortsätt när solen tittar fram på våren. Suvisarna kommer definitivt inte att lägga av med sina körvanor. Vi kommer definitivt att fortsätta vara en ”gerilla” mot den meningslösa och vansinniga biltrend som ni SUV-ägare håller med. Ska våra barnbarn tvingas betala det pris som ni varit med och orsakat?

  Kommentar av Sympindian — december 13, 2007 @ 9:57 f m

 11. Ehh, 5-6 ungar varann helg? Calle köp en normalbil plus att du går med i en bilpool så kan du ha en större bil när du behöver en större bil, smart va!
  För övrigt så kunde jag hitta 100-tals bilar som är bränslesnålare än din XC90 på konsumentverkets hemsida (och man får åka fem i dem allihopa)

  Det är för mycket offermentalitet…bilar skitar ned, stora bilar skitar med mer. Ska man nu använda bil så kan man ju ändå försöka….

  Kommentar av Stroller — december 13, 2007 @ 10:10 e m

 12. Jag tycker vi pyser alla avundsjuka fattiga kommunisters cyklar! Vad tycker ni normala människor om det? Kom igen, slut upp! Hur man känner igen en kommunistcykel: en gammal olaglig skranglig damcykel utan lyse.

  Kommentar av Tom — december 14, 2007 @ 12:39 f m

 13. det är nerlagt för det är så kallt om fingrarna nu!!!!

  Kommentar av pontus — december 15, 2007 @ 1:51 f m

 14. Se där, ännu en bekräftelse på vad jag sagt hela tiden: Indianerna har större och mer dramatiska saker på lut. Det centrala är inte miljön, den är bara en dålig förevändning för att få vara ”radikal” och knyta ännu fler aningslösa stackars idealister till stenkastarvänstern.

  Ett stort grattis till resten av miljörörelsen för att ni vaknat alltför sent och låtit en hoper idioter kidnappa era goda intentioner som ett led i kampen för att införa anarki i den demokratiska världen! Grattis än en gång!

  Kommentar av jw — december 16, 2007 @ 3:10 f m

 15. Jag förstår ändå inte varför man ska röra andras grejjer och förstöra för, gör det mot bil handlarna och dom som tillverkar SUVarna, man ska väl ändå få köpa vilken bil man vill sen att den är onödig och drar mycket bensin, det finns väl hur mycket onödiga saker som helst som förstör miljön? Jag tycker inte man ska röra andras saker iaf, är man uppfostrad på ett normalt sett så vet man att man inte rör andras grejjer.

  Kommentar av Södertälje — december 17, 2007 @ 8:52 e m

 16. Suck! Med individer som Södertälje ovan så är det bara dax att pysa igen så att de fattar. Vilket idiotiskt inlägg. Fastställer bara inställningen hos de som behöver se ner på andra i en hög, slukande och alldeles onödigt farlig bil. Utan köpare inga handlare. PUCKO!

  Kommentar av Suck! — december 18, 2007 @ 11:14 e m

 17. Till jw:

  ”Se där, ännu en bekräftelse på vad jag sagt hela tiden: Indianerna har större och mer dramatiska saker på lut. Det centrala är inte miljön, den är bara en dålig förevändning för att få vara “radikal” och knyta ännu fler aningslösa stackars idealister till stenkastarvänstern.”

  Men herregud, har inte vi indianer hundra gånger sagt varför vi pyser era förbannade bensinmonster? Om vi inte pyser jeepar för miljön så varför skulle vi annars göra det? Och nej, vi gör det inte bara för att vara jävliga.
  https://asfaltsdjungelnsindianer.wordpress.com/svar-pa-tal/

  ”Ett stort grattis till resten av miljörörelsen för att ni vaknat alltför sent och låtit en hoper idioter kidnappa era goda intentioner som ett led i kampen för att införa anarki i den demokratiska världen! Grattis än en gång!”
  Tack tack! Vi kommer fortsätta punka er SUV-ar, oavsett om det är demokratiskt eller inte. Var så säker på det!

  ”Jag förstår ändå inte varför man ska röra andras grejjer och förstöra för, gör det mot bil handlarna och dom som tillverkar SUVarna, man ska väl ändå få köpa vilken bil man vill sen att den är onödig och drar mycket bensin, det finns väl hur mycket onödiga saker som helst som förstör miljön? Jag tycker inte man ska röra andras saker iaf, är man uppfostrad på ett normalt sett så vet man att man inte rör andras grejjer.”

  Till Södertälje:
  Men om din SUV verkligen är så onödig och så bensintörstig, varför måste du ha just en sådan? Kan du inte skaffa dig en biogasbil eller en som är riktigt bensinsnål?

  Du varför vi inte ger oss på bilhandlarna som säljer bilarna. Det är mycket svårare att påverka bilföretagen än dem som köper vrålåken och det är just konsumenterna som är vårt ”huvudmål”. Det är ett ställningstagande att köra en SUV, lika mycket som det är att köra en biogasbil. Den ena delen är helt onödig i utsläpp och utrymme medan den andra är ett välkommet tillskott i en hållbar utveckling.

  Sen kan vi tycka olika i synen på privat egendom. Vi anser att SUV-arna utgör ett hot mot vår gemensamma överlevnad som vi alla får vara med och betala, oavsett om vi vill det eller inte. En liten arrogant elit ska inte förstöra jordklotets livsförutsättningar bara för att de vill stajla om sin ekonomiska status.

  Kommentar av Sympindian — december 19, 2007 @ 10:10 f m

 18. Shit pommesfrites!

  I privata mailkonversationer menar indianerna att de ”bara” censurerar inlägg som innehåller hot, direkta felaktigheter och ovidkommande svammel.

  Frågan är i vilken kategori det fullkomligt stringenta ifrågasättandet av indianernas påstående att försäljningen av ”SUV:ar” minskar hamnar?

  Detta påstående är en direkt lögn om man bemödar sig att läsa Bil Swedens statistik som den skall läsas istället för att rycka ut två modellers bensinversioner och basera allt på det.

  Dylik misshandel av statistik används endast i orwellska romaner och kommunistdiktaturer…undrar hur det kan komma sig att likheten är så slående med indianernas retorik…

  Kommentar av jw — december 20, 2007 @ 9:16 f m

 19. Till Tom:

  Ok, är alla som har en skranglig cykel kommunister? Är man liberal om man en ny chic Crescent cykel?

  Jag bara undrar.

  Kommentar av Sympindian — december 20, 2007 @ 10:54 f m

 20. Till Södertälje:
  ”Jag förstår ändå inte varför man ska röra andras grejjer och förstöra för, gör det mot bil handlarna och dom som tillverkar SUVarna, man ska väl ändå få köpa vilken bil man vill sen att den är onödig och drar mycket bensin, det finns väl hur mycket onödiga saker som helst som förstör miljön? Jag tycker inte man ska röra andras saker iaf, är man uppfostrad på ett normalt sett så vet man att man inte rör andras grejjer.”

  Ge fan i min barnporr!
  Jag förstår ändå inte varför man ska röra andras grejjer och förstöra för, gör det mot småbarnen och dom som medverkar i barnporrfilmerna istället, man ska väl ändå få se vilken film man vill oavset om den är omoralisk och allvarligt skadar andra människor, det finns väl hur mycket onödiga saker som helst som förstör andras liv? Jag tycker inte man ska röra andras saker iaf, är man uppfostrad på ett normalt sett så vet man att man inte rör andras grejjer.

  Kommentar av Norrtälje — december 20, 2007 @ 2:12 e m

 21. Till Södertälje:

  Självklart ska vi röra andras grejer, om det annars resulterar i att deras grejer förstör för våra barnbarn!
  Det är lika rätt att oskadliggöra stadsjeepar som att oskadliggöra andra sorters farliga vapen som förstör allas gemensamma miljö.

  Äganderätten är väldigt lite värd jämfört med den miljö som alla levande varelser på jorden är beroende av!

  Kommentar av tilligirl — januari 3, 2008 @ 6:23 e m

 22. ALLAS miljö är viktigare än luften i NÅGRAS stadsjeepar.

  Kommentar av tilligirl — januari 3, 2008 @ 6:26 e m

 23. Det handlar om avundsjuka……fick dom välja så skulle dom ha en fet SUV men dom e arbetslösa och har bara en cykel dom snott!!

  MVH En som kör cheva med 400 hk utan katalysator 🙂

  Kommentar av Erik — januari 6, 2008 @ 2:23 e m

 24. Erik, så klockren myt.

  Snälla sluta klanka ner på cyklar. Underbart färdmedel. Det enda dåliga är att det är skitjobbigt att cykla inne i stan om man har astma.

  Kommentar av A — januari 13, 2008 @ 6:51 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: