Asfaltsdjungelns Indianer

Överskattning av suvägare: nya rutiner | november 19, 2007

I minst ett färskt fall har en suvägare kört iväg i en bil som pysts av indianerna, utan att märka något, utan att se flygbladet eller känna att däcken är tomma. Vi har uppenbarligen överskattat suvägarnas uppmärksamhet på sina fordon. Då vi absolut inte vill förorsaka någon olycka, utan alltid ansträngt oss för att göra det uppenbart för ägarna att deras bilar är desarmerade och obrukbara, måste vi anpassa oss till deras bristande uppmärksamhet. Landets alla stammar uppmanas därför att i fortsättningen:

* Sätta flygblad bakom VARJE vindrutetorkare OCH i förardörrens handtag.

* Pysa så många däck som möjligt, och så långt som möjligt undvika att pysa endast ett.

Det tycks som att pysningarna i fortsättningen måste vara övertydligt gjorda för att vara på den säkra sidan.

Men för allt på jorden – pys på!


Publicerat i Allmänt

26 kommentarer »

 1. Man kanske ändå skulle skona SUV-ägarna nu under juletiderna för att återuppta aktionerna nån vecka efter nyår. Jag tror lätt att 2008 blir ett rekordår i fråga om SUV-pysningar och globala aktioner mot dom. Det ska bli spännande att följa utvecklingen!

  Kommentar av Hummerjägaren — november 20, 2007 @ 1:36 f m

 2. Pysningar hör till historien nu. Skär sönder alla fyra däcken.

  Kommentar av LL — november 20, 2007 @ 10:11 f m

 3. GO FOR IT!

  PS.
  Var kan man skaffa mungobönor nånstans och kan man beställa anti-SUV flygblad av er?

  Kommentar av Sympindian — november 20, 2007 @ 3:27 e m

 4. re:2
  sa lange man bara pyser dacken sa ar chansen for positiv uppmarksamhet fran samhallet storre an om du forsoker belysa din asikt med hjalp av skadegorelse. da kommer de flesta att ga miste om det positiva i ditt budskap och endast fokusera pa de negativa.

  Kommentar av askadare — november 20, 2007 @ 4:10 e m

 5. Varför inte ladda med sprängmedel eller skjuta dem när de kommer ner till bilen eller mörda deras barn eller våldta deras hustrur? Möjligheterna är oändliga, kids!

  Kommentar från admin: ovanstående publiceras som typfall på den mentalitet indianhatarna har. Döm själva.

  Kommentar av svennejävel — november 20, 2007 @ 4:56 e m

 6. Kom ihåg att flygbladen måste vara flerspråkiga. Tänk om någon icke svensktalande SUV-ägare kastar lappen i tron att det är reklam och sedan kör ihjäl sig på E4:an.

  Skriv ert budskap på engelska, tyska, kurdiska, arabiska, persiska, kinesiska och serbokroatiska annars är ni rasister som förutsätter att alla boende i Sverige behärskar språket.

  Kommentar av Stefan — november 20, 2007 @ 7:12 e m

 7. Hej, jag har en Jeep som ni nyligen släppt ur luften på och kunde inte upptäcka att ni hade gjort detta föränn jag kör någon meter så att fälgarna skar in i däcken.

  Nya däck är beställda och kommer att monteras hos däckfirman efter att Assistancekåren forslat min bil dit(ca 4 mil).

  Tilläggas också att med vår Jeep kör vi nästan alltid i tvåhjulsdriftsläge, någon dag per år i fyrhjulsdriftsläge, behöver då inte köra med dubbade däck heller.

  Vår Jeep drar också mindre bensin än en Volvo av genomsnittsmodell.

  Imorse var det ett viktigt möte som jag behövde vara med på där flera personer kommit för att närvara från olika platser, jag behövde tyvärr också ringa efter Taxi för att hinna till detta för att inte deltagarna skulle behöva resa hit igen.

  Jag behöver nog inte förklara djupare vad ni åsamkat miljön idag.

  Kommentar av Jeep ägare — november 20, 2007 @ 7:49 e m

 8. Nej vi ska ASBOLUT inte skära sönder några däck!!! Räcker att pysa !!! Lyssna ej på LL

  Kommentar av Miljövän — november 20, 2007 @ 9:45 e m

 9. Brottslingar! (Äger ingen SUV)

  Kommentar av Lars Olovsson — november 20, 2007 @ 10:34 e m

 10. Nej för fan, varför skulle vi göra det?

  Kommentar av Hummerjägaren — november 21, 2007 @ 1:21 f m

 11. Är detta en SUV?
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Lada_Niva

  Kommentar av Xolotl — november 21, 2007 @ 1:21 e m

 12. Vad har dessa pysningar gjort för nytta hittills? Inget må jag säga. OK att inte skära sönder däcken men så får ni indianer komma på ett annat sätt att få folk att avstå från att använda / köpa SUV. Som sagt pysningar verkar vara ineffektiva.

  Kommentar av LL — november 21, 2007 @ 1:55 e m

 13. Hej, jag har en Jeep som ni nyligen släppt ur luften på och kunde inte upptäcka att ni hade gjort detta föränn jag kör någon meter så att fälgarna skar in i däcken.

  Nya däck beställdes direkt och levererades dagen efter till däckfirman (med lastbilstransport), har nu monterats hos däckfirman efter att Assistancekåren forslat min bil dit(ca 4 mil).

  Tilläggas kan också att med vår Jeep kör vi nästan alltid i tvåhjulsdriftsläge, någon dag per år i fyrhjuldriftsläge, behöver då inte köra med dubbade däck heller.

  Vår Jeep drar också mindre bensin än en Volvo av genomsnittsmodell.

  På morgonen efter ert hyss var det ett viktigt möte som jag kallat till där flera personer kommit för att närvara från olika platser, jag behövde tyvärr också åka Taxi för att hinna fram till detta möte.

  Jag behöver säkert inte upplysa mer om vad ni åsamkat miljön.

  Kommentar av Jeep ägare — november 21, 2007 @ 8:20 e m

 14. Till Jeepägare.

  Bara en liten undring, varför kör du en jeep då du nästan aldrig använder den fullt ut(oftast 2-hjulsdrift), är det inte lite överkapacitet?
  Vore kanske bättre att köra en liten smidig bil som är anpassad för fina asfaltvägar och citytrafik. Och så slipper du få däcken luftade !…..

  Kommentar av bynke — november 22, 2007 @ 10:23 e m

 15. Kära Bynke… Om du nu bråkar om SUV och 2 hjulsdrift så vill jag bara tala om att det finns många ickesuvar med 4-hjulsdrift (Volvo, Audi, BMV mm) som drar betydligt mer bränsle än de suvar ni ger er på. Som sagt var hjälper det inte att pysa ut luften på suvar, det leder bara till förvärrade utsläpp eftersom de bärgningsbilar som kommer och hjälper till släpper ut betydligt mer avgaser. SUCK, att ni inte fattar…

  Kommentar av Thomas — november 23, 2007 @ 5:44 e m

 16. bynke.
  Ska det vara ok att köra en Audi TQS som är gjord för landsväg och stadstrafik men inte en bil med lägre förbrukning och därmed mindre utsläpp än standardbilen volvo V70?

  Ni vet ju inte vad ni håller på med era puckon…

  Kommentar av Lakrits — november 23, 2007 @ 6:21 e m

 17. lite överambitiöst kanske men det man skulle kunna göra är att slänga in träklossar eller liknande under bilen på de ställen där man brukar ha domkraften så dom inte gör nån skada, och sedan skruva av däcken och lägga dom på en hög brevid bilen. ingen kan ju någonsin påstå att dom inte upptäkt att däcken låg brevid bilen, även om det hade vart rätt komiskt att höra. samtidigt så försviner risker som att fäljarna skär in i däcken och eventuell däckexplosion osv. bärgningsbilarna slipper åka runt och hämta bilar och SUV-ägare får kanske 20-45 minuters jobb framför sej istället för, som många värkar göra, betala 5000 kr för bärgning och nya däck. budskapet kan placeras som valnligt eller kanske mellan däcken och lär gå fram ganska så effektivt.

  denna metod kommer kanske ta lite längre tid än den gamla metoden men om det går långsamt kan man ju alltid ”pysa” några bilar varje natt istället för många på en natt?

  OBS! se till att det inte är is under suven så den inte glider iväg på träklossarna..det vore ju lite jobbit..kanske är bäst att vänta till sommaren med detta om det inte är för jobbigt att konka träklossar eller tegelstenar osv.

  en tanke allafall..som värnar om säkerheten och miljön samtidigt.

  Kommentar av tomtefar — november 26, 2007 @ 4:42 e m

 18. hm..lite skev formulering av mej där på slutet men ni får misförstå mej rätt helt enkelt

  Kommentar av tomtefar — november 26, 2007 @ 4:44 e m

 19. The irony of it all…
  ”Lågt lufttryck en onödig miljöbelastning”
  Källa:
  http://www.newsdesk.se/pressroom/bridgestone/pressrelease/view/142159

  Såvida man inte lever i fablernas värld, så inser man att effekten av era aktioner är negativ för miljön. Det som krävs för att det ska bli en positivt effekt av era aktioner är närmast en revolution bland dessa SUV-förare. Jag vet inte hur många tusen bilar ni släppt ur luften ur, men det krävs nog att väldigt många ger upp sina suvar för att erat arbete faktiskt ska ha fått en positiv effekt på miljön i slutändan. Just nu är erat miljökontot negativt kan man säga. Och det är högst tveksamt att dessa bilägare kommer gå er till mötes (byta bil), så som ni behandlat dem.

  Sedan när erat ”miljökonto” är mycket negativt, alltså era aktioner har bidragit till stora negativa påverkningar på miljö, så kan det hända att ni lägger av. Så att denna negativa påverkan blir slutresultatet. För tyvärr är det som upplagt för att en olycka kommer ske för eller senare, just med den kraftiga expansionen av pysningar. När ni pysit 10,000 SUVAR – det är riktigt många olycksrisker – så finns det en viss sannolikhet att minst 1 stackare råkar ut för en olycka. Det kanske är svårt att ta in, men tiotusen är många risker för att något kommer gå fel! Och det är nog tyvärr som inom många andra områden i samhället bara en onödig olycka som kan få folk att öpnna ögonen.

  För övrigt kan jag inte förstå varför ni måste sjunka så lågt att släppa ut luften ur däcken. Räcker det inte med att enbart sätta informatons-lappar i fönstrerna på SUVARNA. Det ger knappast någon respekt eller eriöst intryck att kalla sig för ”asfaltsindianerna” och leka bus.

  Kommentar av Fridulf — november 26, 2007 @ 6:16 e m

 20. Just det, det jag först hade tänkt säga var att ni skulle göra en större tjänst för miljön om ni istället för att pysa däck gick runt och fyller däck där det är för litet lufttryck. Givetvis ska ni fråga föraren först om ni får kontrollera lufttrycket.

  Kommentar av Fridulf — november 26, 2007 @ 6:20 e m

 21. Tomtefar nu är du ute på mycket djupt vatten, egenmäktigt förfarande.
  Och vems är ansvaret om någon stjäl däcken och fälgarna som ligger bredvid fordonet? Idiot!

  Kommentar av Peter — november 27, 2007 @ 1:46 f m

 22. Till Jeep-ägare!

  Nu lär du nog tänka över ditt bilval lite bättre när det är dags att byta bil. Därmed har indianerna verkligen åstadkommit något, nämligen att få dig och dina likar att reflektera över vad dina val betyder för vår gemensamma miljö.

  Kommentar av Proletär i överklassen — november 28, 2007 @ 6:46 e m

 23. Kommentar av Jeep ägare
  ” /…/ Jag behöver säkert inte upplysa mer om vad ni åsamkat miljön.”

  Ungefär vad du åsamkar miljön på en till två vanliga dagar utan pysta däck gissar jag på? Av alla argument ni SUV-ägare kan försöka med så rekommenderar jag er att inte ta miljöargumentet, för där har ni ingen trovärdighet alls.

  Kommentar av keratin — december 1, 2007 @ 9:09 e m

 24. Indianer, jag tycker att ni är GULD! Pys på!

  Kommentar av wj — december 9, 2007 @ 11:08 e m

 25. Tomtefar:

  Stor risk att de tuffa indianerna skulle våga ta sig tiden att skruva loss hjulen. Risken för upptäckt vore alltför stor eftersom de, liksom den övriga stenkastarvänstern, inte vill stå för vad de gör. De gömmer sig hellre i anonymitetens trygga famn där man kan handskas med såväl lagen som sanningen lite som det passar.

  För övrigt undrar man om Tomtefar hört talas om fälglås…

  Kommentar av jw — december 30, 2007 @ 4:42 f m

 26. Indianer, jag tycker ni är BAJS! Fjöl av!

  Kommentar av perunaperse — januari 2, 2008 @ 4:22 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: