Asfaltsdjungelns Indianer

39 i Stockholm | november 13, 2007

En av Stockholms många oberoende stammar meddelar:

Natten till måndag (12/11) gav sig en indianstam från södra Stockholm ut på ännu en stadsjeepsjakt och oskadliggjorde 39 stadsjeepar. Jakten påbörjades på söder och fortsatte upp mot gamla stan och sedan vidare mot Vasastan. Under tiden pyste vi alla jeepar som stod i vår väg.


Publicerat i Allmänt

40 kommentarer »

 1. Bra jobbat! Ingen stam som vill pröva jaktlycka i Täby? Såg sju SUVar utanför ett dagis härom morgonen… Tips: ju närmare vattnet man kommer, desto fler SUVar.

  Kommentar av Lars — november 13, 2007 @ 1:19 f m

 2. Jag hade hoppats att Indianernas upptåg skulle göra att dom själva också intresserade sig för klimatfrågor och AGW, men det verkar inte ha skett eftersom dom fortfarande tror att SUV:ar har något med klimatet att göra….

  Kommentar av S&M — november 13, 2007 @ 1:43 f m

 3. Oj vad duktigt av er. Kännde ni hur luften klarnade och vägbruset minskade i takt med att bärgningsbilen åkte runt och fyllde på däcken?

  Era jävla puckon.

  Kommentar av Lakrits — november 13, 2007 @ 8:03 f m

 4. Nu har jag tappat räkningen men jag tror att vi är upp i runt 1300 desarmerade SUVvar vid det här laget!

  Kommentar av Hummerjägaren — november 13, 2007 @ 12:13 e m

 5. 1300 fall av sabotage och ökade koldioxidutsläpp. Bra jobbat…

  Kommentar av Lakrits — november 13, 2007 @ 1:12 e m

 6. Tack för att ni engegerar er i miljöfrågan! Jag försöker hitta ett sätt att bli medlem – jag menar, det måste vara oehört svårt att ta sig in i er gruppering med tanke på att ens IQ måste vara under 80.

  Kommentar av Världsvan — november 13, 2007 @ 1:22 e m

 7. bra jobbat!

  Kommentar av snasse — november 13, 2007 @ 10:41 e m

 8. Med motståndare som Lakrits känner jag VERKLIGEN att jag står på rätt sida.
  Bara en sån sak som att avsluta ett inlägg med att kalla sina motståndare för jävla puckon? Fånigt uppenbart att killen fick slut på vettigt att säga.

  Kommentar av Otto — november 14, 2007 @ 1:12 f m

 9. Bra jobbat hummerjägaren, eftersom du kan räkna så kanske du även kan läsa? Isåfall rekommenderar jag att du läser på om vad CO2 är för nåt, för ni indianer och era anhängare verkar inte riktigt ha koll på att CO2 är en livsgas, ni har svalt propagandan från etablissemanget med hull och hår, utan att ifrågasätta nåt! Nyttiga idioter brukar ni även kallas..

  Kolla nu upp på wikipedia.org vad CO2 är för nåt!!

  Kommentar av Infokrigaren — november 14, 2007 @ 1:39 f m

 10. En fråga:

  Var kan man köpa/hitta mungbönor nånstans?

  Kommentar av Sympindian — november 14, 2007 @ 9:52 f m

 11. För att använda Er retorik-Ert beteende dödar. Ni har saboterat vår bil och utsatt min familj för livsfara. Detta tar jag högst personligt. När jag tvingades ge mig ut i gårdagskvällens halka med 2 småbarn där bak var jag ytterst nära en olycka med dödlig utgång. Jag hade ingen aning om att 2 däck i princip var utan luft men det gjorde sladden på motorvägen i 80 km/h mig konkret medveten om. Liksom mina skräckslagna barn. Bärgningsbilen hittade en snöblöt, knappt synlig lapp med ert budskap. Att sedan bilen fick bärgas, köras till verkstad etc är säkert ytterst miljövänligt. Att tro att ert terroristbeteende gynnar miljön är ytterst naivt. Ert beteende är inte oskyldigt och klart brottsligt. Saken är polisanmäld. Skillnaden mellan er och de terrorister som flög in i World Trade Center är hårfin. Hoppas att detta meddelande får er att tänka om- innan dödsoffer uppstår.

  Kommentar av Ulrika — november 14, 2007 @ 11:16 f m

 12. infokrigaren

  om CO2 bara är en livsgas så kan du väl sätta på motorn och stoppa avgasröret i munnen..får se hur länge du lever då. Kan du inte fatta att för höga halter inte längre är livsgas, utan tvärtom, CO2 övergår till dess motsatts – en ”dödsgas” för levande organismer. Alltså, vid en viss kvantitet övergår den till att kvalitativt förändras.

  Ulrika

  Du menar att du hann komma upp i 80km/h utan att märka något. Bullshit! Frågade inte polisen om du inte märkte något konstigt, om köregenskaperna var de samma osv..

  Kommentar av Vladimir Vernadskj — november 14, 2007 @ 2:53 e m

 13. 39 var bra jobbat! Grattis! Keep up the good work trots kylan.

  Kommentar av Emma — november 15, 2007 @ 12:04 f m

 14. ”2 däck i princip var utan luft” och du märkte inget förän du fick sladd? Du inser nog själv att du borde ha upptäckt det MYCKET tidigare.
  Du är kanske inte en lämplig förare, eftersom du ger dig ut i ett fordon du verkligen borde ha uppfattat att något var fel på.

  Det gynnar visst miljön, det är inte naivt, det är logiskt.

  Infokrigaren det är kanske dags att du läser lite mer ändå. Koldioxiden är viktigt och det är vattnet och solen med. ”Livsgas” är nog det mest korkade propagandaordet jag hört, kom det från Dick Cheney eller Bush själv?
  Precis som vatten är klodioxiden livsviktig. Men för mycket vatten är inte heller bra, vi har inte gälar vet du. Och lite starkare sol så kommer det gröna på jorden ersättas av olika nyanser av ökensand.
  Använd ditt kära wikipedia till att läsa på om växthuseffekten.

  Kommentar av Otto — november 15, 2007 @ 1:11 f m

 15. Till Indianerna:

  Ulrikas berättelse kräver ett svar och förklaring på era aktioner. Även om det skulle vara sant att ”Din stadsjeep dödar” som det står på er dekal som ni fäster på vindrutan, så finns det ett uppenbart problem att den inte läses av bilföraren vilket kan leda till ödesdigra konsekvenser som i Ulrikas fall. Om ni inte svarar så tycker jag att ni skall släcka den här sidan och arbeta med demokratiska metoder för att få folk att köra andra bilar än stadsjeepar.

  Kommentar av Cowboy — november 15, 2007 @ 1:56 f m

 16. Till Cowboy:

  Anledningen till att vi inte inte arbetar med fredliga metoder är för att suv-ägarna skiter i rationella argument om bilarnas koppling till växthuseffekten. Hade det inte varit för pysningarna så hade denna debatt ej existerat. T o m Sofia Nerbrand, liberal debattör och NEO-skribent, gick ut och fördöme indianerna i skattebetalarnas tidning sunt förnuft. Det visar vilken uppmärksamhet pysningarna fått. Hade hon gjort detta om indianerna bara suttit och skrivit en massa insändare? Tveksamt.

  Ett exempel på civil oldynad är den svarte amerikanen Rosa Park. Hade hon inte suttit längst fram i bussen, trots förbudet, den där decemberdagen 1955 så hade USA:s raslagar funnits än idag.

  Sen tycker jag att det finns en poäng i Ulrikas fall. Det är farligt att punka däck i dessa tider då snön börjar komma. Kanske kan indianerna göra upphåll tills dess att snön smälter bort. Då finns knappast risken för en dödsolycka.

  Kommentar av Sympindian — november 15, 2007 @ 11:53 f m

 17. Cowboy

  Ulrikas fall är lika sann som ditt namn, inser du inte det själv?

  Kommentar av Vladimir Vernadskj — november 15, 2007 @ 12:03 e m

 18. Jag är en arbetande 27-åring. Säkert så har jag mycket samma värderingar som ni. Säkert så skiljer jag mig inte så mycket från er. Mina dagar består av >12 timmar transport och kontorsarbete. Säg inte till mig att jag inte tar denna aktion personligt. Just nu går jag miste om 300 kronor per timme för att hitta någon som kan hjälpa mig med däcken – 900 kr för en bärgningsfirma har jag inte råd med. Jag har tre alternativ:

  1. Köpa två reservhjul på burk för ca 200 spänn. Fylla upp däcken – tömma däcken igen – fylla upp med ny luft = tid och pengar och illa för miljön.

  2. Kosta på en bärgningsfirma som kommer och hjälper mig = 900 spänn och illa för miljön ty den bilen kommer att släppa ut mer ämnen än vad min bil har gjort senaste månaden.

  3. Låta bilen stå (städnatt) = 450 spänn + bogsering av bilen = 700 + att bilen inte kan rulla på främre däcken dvs. fäljarna kommer skadas. Bogseringsbilen puttrar på.

  Jag är säker på att ni som läser detta och tillhör ”aktivismen” sitter och flinar och tänker att detta är poängen. Men vad är poängen för mig? Har jag blivit påverkad? Är jag mer medveten om miljön? Kommer jag sortera mina sopor ännu mer än vad jag redan gör? Kommer jag vara ännu snålare med vattenförbrukningen? Kommer jag förlora min drivkraft i mitt arbete som får detta land att gå runt?

  Ni gör mig inte mer medveten – miljön vinner knappast på att min bil står stilla i en vecka.

  Ni har ett svagt insitament till att slå till mot personer ni inte känner. Ni gör felaktiga bedömningar vad gäller folk.

  Kommentar av Världsvan — november 15, 2007 @ 12:21 e m

 19. Byta bil – ja. Men jag har inte behövt er för att ha den inställningen 😉

  Kommentar av Världsvan — november 15, 2007 @ 12:35 e m

 20. Jag håller helt klart med Cowboy. Ynkliga argument som ”Du är kanske inte en lämplig förare, eftersom du ger dig ut i ett fordon du verkligen borde ha uppfattat att något var fel på.” håller inte…

  Hon hade ingen som helst anledning att tro eller förutsätta att hennes bil var försatt i ett icke brukbart skick. Sannolikheten att i normalfallet få punktering på en bil är mycket låg, och om det gäller punktering på flera hjul i princip obefintlig.

  Om nu Ulrika skulle förolyckats, har ni då haft civilkurage nog att träda fram?

  Kommentar av Thomas — november 15, 2007 @ 12:45 e m

 21. Alla som är emot Asfaltsdjungelns indianer:

  http://asfaltsdjungeln.wordpress.com/

  Kommentar av asfaltsindian2007 — november 15, 2007 @ 1:26 e m

 22. Till Sympindian:

  Vilken uppmärksamhet är accepterad för att göra Ulrika och andra stadsjeepägare medvetna om att ”Din stadsjeep dödar”? Du måste definiera var gränsen går. Ulrika kanske är helt okunning, omedveten och oengagerad i stora bilars större bidrag till koldiooxidutsläppen. Det är just om människor kommer till skada genom ert handlade som är det tveksamma. Som du beskriver är det uppmärksamhet som Indianerna vill uppnå. Då har ju Ulrika rätt när hon jämför med WTC-attacken, eftersom det drabbade oskyldiga människor. Och kom nu inte med en Jan Myrdal/Guillou förklaring: USA förtjänade attacken på grund av 500 år av krig och imperialism.

  Kommentar av Cowboy — november 15, 2007 @ 3:34 e m

 23. Punkteringar verkar inte vara effektiva. Folk fyller upp däcken. Fortfarande rullar massvis med SUV:ar överallt. Ska det svida så skall ni skära sönder däcken vet jag, eller?

  Kommentar av LL — november 15, 2007 @ 4:59 e m

 24. Att ulrika inte kände att där inta fanns luft i däcken bero på att det var snö på gatan. På grönland använder man det som ett knep att släppa ut luften ur däcken för att komma loss om man kört fast. skilandne är bara det att dom fyller på luften igen .

  hoppas ni indianer är medvetna att om ulrika hade kört av vägen och dött så hade den (om polisne tagit den ) som släpt ut luften ur däcken fått straffet vållande till annans död. Kanske något att tänka på när ni gör era aktioner.

  förövrigt tycker jag att det ni gör är trams dessutom så har många nyare stadsjeepar pungterings fria däck vilekt inebär att man kan köra på däcken utan luft ett par mil (dok med en stor bränsleförbrukning eftersom bilen rullar mycket sämmre.)

  så lägg ner det ni gör och skaffa er ett jobb och sluta slicka miljöpartiet ledares håriga röv.

  Kommentar av Anders — november 16, 2007 @ 1:16 f m

 25. 39 däck = att jag häller 39 liter spillolja i havet bara så ni vet.

  Läs sydsvenskan imorgon (dom fick mina bilder )

  Kommentar av Peter — november 16, 2007 @ 1:21 f m

 26. Jag blir orolig när jag läser ulrikas mejl,
  självklart får pysningarna inte leda till ngn olycka.
  2 förslag

  1 Pys ut alla däck inte bara två
  2 ett eller flera stora flygblad Tejpas fast på
  suv:en gärna på vindrutan vid förqarplatsen
  det missar väl inte ens den mest stressade juppi.

  Kommentar av christian — november 16, 2007 @ 12:38 e m

 27. ”Fegisar dödar i mörkret” – det borde vara rubriken på ert manifest som ni fäster på punkterade bilar. Ulrika är inte ensam. I skydd av mörkret ger ni ger er på människor som inte kan försvara sig. Den svarta kvinnan längst fram i den vita bussen var en modig kvinna. Asfaltsdjungelns indianer är fega. Det är terrorister också.

  Kommentar av Tysta hunden - f.d. indian — november 16, 2007 @ 2:30 e m

 28. christian:

  Problemet är inte att de pyser 2 eller 4 däck, problemet är att de startar en ”pyspunka” där däcket sakta töms under 1-6 timmar. Någon kan mao mycket väl påbörja en resa i sin pysta bil utan att märka något, först efter någon timme har bilen fått gravt undersatta vägegenskaper.

  Men ändamålet helgar medlen antar jag. Vad gör några dödsoffer här i Sverige, så länge som man följer de amerikanska alarmisternas evangelie kommer man nog till himmelen.

  Kommentar av Xolotl — november 16, 2007 @ 2:55 e m

 29. Svar till LL

  Skär ni sönder våra däck så kommer vi bara få nya av försäkrigsbolaget vilket inebär att jag får betala långt under markandsbriset(bara min självrisk) för nya däck + att jag får bärginen i priset så jag tycker det är en god ide Ni kan börja på min bil den står ner på BO01 i malmö det är den svarta BMW x5 med slitan bakdäck och halv taskiga framdäck så ta alla fyra så får jag 4 nya vinterdäck fär 3000:-

  PS jag är ledig på onsdag så tar ni dom på tisdagkväll så passar det mig utmärkt

  Kommentar av Magnus — november 17, 2007 @ 2:05 f m

 30. Nu for 4.de gang.
  Hvorfor bliver I ved at slette mine indlæg.
  Jeg har FULDSTÆNDIGT TABT respekten for jer!!!

  Chokrapport: De mest grønne biler er firehjulstrækkere
  Af MOGENS THERKILDSEN
  Offentliggjort 07.09.07 kl. 07:08
  De ellers så udskældte firehjulstrækkere er langt mere klimavenlige og grønne i forhold til CO2-udslip end hybridbiler, der drives af både el- og benzinkraft og kører to-tre gange så langt på en liter brændstof.
  Se mere: http://fpn.dk/motor/bil/article1078216.ece

  Kommentar av Jens Pedersen — november 17, 2007 @ 5:02 e m

 31. Hur kan man påstå att föraren inte gjorde något fel när hon inte mäkte att två däck nästan var tomma föräns hon fick sladd på en motorväg??????
  Snö?? Knappast hela vägen upp på motorvägen. Och man ska ändå märka att bilen beter sig underligt, annars har man inte i förarsätet att göra.
  Nu var det däcken. Men är man så ouppmärksam hade det lika gärna kunnat vara en brand i motorutrymmet.

  Nåväl, anpassning måste ändå ske. Då två platta däck och ett flygblad över vindrutan inte längre är uppenbart nog.

  Kommentar av Otto — november 18, 2007 @ 5:08 e m

 32. Eller ge fan i att ta sönder däcken överhuvudtaget. Sätt dit en lapp på rutan bara så får ni fram erat budskap utan att folk blir förbannade på era idiotiska tilltag. Vem vet? Det kan ju vara så att folk läser lappen även om deras bil är körbar… Fast det är kanske lite för långsökt för er, dessutom går ni ju miste om skadeglädjen..

  Kommentar av Lakrits — november 19, 2007 @ 11:56 f m

 33. Kan ni inte pysa skrotbilar också? T.ex gamla volvo 240 och dylikt? Dessa gamla bilar släpper även de ut stora mängder co2 jämfört med ny moderna bilar.

  Kommentar av claes — november 20, 2007 @ 6:46 e m

 34. Till ansvarig för Asfaltsdjungelnsindianer.

  Först och främst vill jag säga att jag inte har någon som helst sympati på det sätt ni försöker värna om miljön genom att släppa ut luften från alla däcken. Varför har jag då SUV i stället för en annan bil. Det ska inte spela någon roll eller? Men nu gör det ju det och varför:

  – Den är lätt att ta sig in och ur bilen.
  – Den drar inte mer bensin än en Volvo, Saab eller annan bil i den storleksklassen.
  – Den drivs på framhjulen 95% av körningen, fyrhjulsdriften går bara in när det behövs automatiskt, jag kan inte ens välja konstant fyrhjulsdrift.
  – På vintern slipper jag skotta fram bilen utan kan enkelt köra ut.

  Varför är nu ovanstående så viktigt för mig. En sak är att jag är handikappad och valt just denna typ av bil med omsorg. Jag skulle nog ha en annan bil om jag inte var handikappad, kanske ingen bil överhuvudtaget. Denna bil jag har gör så att jag lätt kan ta mig till mitt jobb, vänner, saker som kanske är självklarhet för er.

  När ni nu går ut på era så kallade uppdrag borde ni ta hänsyn (om ni nu vet vad det betyder) till oss handikappade. Det är ganska enkelt att se att bilen är handikappanpassad när ni sätter upp en lapp precis bredvid parkeringstillståndet för handikappade. Mycket papper förstör också miljön!

  Sedan kan vi prata om hur mycket det kostar på miljön när bärgningsbilar måste komma in i stan på trånga gator och hjälpa de stackars drabbade.

  Ni får gärna publicera detta brev på er hemsida som en motvikt till era argument. Jag hoppas att ni kan respektera min och alla andras handikappades bilar.

  Thomas Svéd
  Innestaden

  Kommentar av Thomas Svéd — november 21, 2007 @ 6:06 e m

 35. Till den insnöade hemmafrun Ullrika.
  Före avfärd skall bilens kondition kontroleras
  så att du inte utsätter dig själv eller andra för fara.
  Du kan ju fått punka när du parkerade miljösvinet.

  Kommentar av Wigwam — november 22, 2007 @ 12:25 f m

 36. Wigwam
  Som så ofta påpekat tidigare så är en inspektion av däckens kondition omöjlig att genomföra då dessa utsätts för pyspunka.
  Det är fullt möjligt att däcken är i gott skick vid avfärd för att efter viss tid förlorat så pass mycket lufttryck att dessa blir rent livsfarliga i trafiken.
  Det är era aktioner och ert ansvar, även om ni har en fabläss för att lägga skulden på oskyldiga människor.

  Kommentar av Xolotl — november 22, 2007 @ 1:21 e m

 37. Till Wigwam
  Tråkigt att läsa din kommentar, vilken tyder på en mycket krass icke-humanistisk livssyn. Ni begår ett etiskt och moraliskt tankefel när ni genomför era brottsliga och livsfarliga åtgärder. Det finns andra i historien som gjort liknande saker med än värre utfall.
  För att vara övertydlig- anser ni att SUV-ägares liv är värda att offra för Era åsikter?? Skrämmande isåfall och jag hoppas att jag aldrig råkar på någon av Er under min yrkesutövning. Men, eftersom jag svurit Hippokrates Ed, skulle jag iallfall rädda Era liv.

  Kommentar av Ulrika — november 23, 2007 @ 8:29 e m

 38. Ni borde ha Thomas Svéds artikel tydlig på första sidan. De som är handikappade ska inte drabbas av era pyssningar. Det är er skyldighet på redaktionen att förmedla ut det budskapet till alla som saboterar på stan.

  Kommentar av Drabbad handikappad..... — november 25, 2007 @ 7:36 e m

 39. Bra jobbat! Alla dessa magsura kommentarer bevisar att ni gör rätt! Det här är nog något som måste pågå under lång tid för att verkligen ge effekt. Det är troligen först när SUV-ägaren står för ett bilbyte som era aktioner visar resultat, nämligen att denne väljer ett mindre miljöskadligt fordon.

  Kommentar av Proletär i överklassen — november 28, 2007 @ 6:54 e m

 40. Jag tycker att Asfaltdjungelns indianer är grymma! Keep up the good work!

  Ulrika; din historia känns lika sann som den där sverigedemokraten som påstod att ”okända antfascister” hade bundit hans flickvän i trappen. Bara så du vet, den luktar Centrum för Rättvisa, CUF eller Timbro.

  Kommentar av Nicklas Eriksson — december 30, 2007 @ 12:56 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: