Asfaltsdjungelns Indianer

15 i Växjö | oktober 21, 2007

Växjöstammen har slagit till igen! Två meddelanden har inkommit, varav det första lyder:

Vi befriade nyligen minst sex stadsjeepar från deras obekväma egenhet att släppa ut onödigt mycket koldioxid till vår annars ganska gröna planet.

– Följt av en uppdatering om att ytterligare nio stadsjeepar tömdes på luft i natt.

In English:

The tribe of Växjö has struck again! Two messages have been received. The first one says:

We recently liberated at least six SUVs from their uncomfortable property of burdening our otherwise rather green planet with unnecessary amounts of carbon dioxide.

– Followed by an update on another nine deflated SUVs in Växjö.


Publicerat i Allmänt

7 kommentarer »

 1. Grattis, er skadegörelse har nu kostat svenska familjer flera miljoner kronor! Vad har hänt, ni har fått fler som tycker det är kul att sabotera för andra? Ni har fått lite rubriker. Men har någon vettig människa sagt att ni gjort något bra? Inte vad jag har sett eller hört i alla fall. Tvärtom har alla som jobbar för en bättre miljö sagt att ni förstör deras arbete.

  Till den som skrev att ”stadsjeepar släpper ut onödigt mycket koldioxid till vår annars ganska gröna planet”, kan jag säga att koldioxid gör den grönare, inte tvärtom.

  Kommentar av SM — oktober 21, 2007 @ 12:42 e m

 2. Ja, eftersom du uppenbarligen bryr dig kan man ju alltid hoppas att du läser detta meddelande, men antaligen skiter du bara i det. Du lyssnar inte på andra, utan vill få din syl i vädret. Förhoppningsvis har jag fel.

  Ja, koldioxid gör vår planet grönare. Nej, stadsjeepar gör den inte grönare. Vidare tror jag att flera miljoner kronor är en överdrift. Att fylla på luft i sin bil är oftast gratis. En bussbiljett kostar max 40:-. Att döda vår planet, eller köra på någon med en stadsjeep; priceless. Jag har sett och hört folk som tycker det är bra. Folk som har sagt att det inte är bra är mest Gröna Bilister och liknande.
  Det finns många sätt att lösa ett problem på, detta är ett. Detta är ett som faktiskt har en direkt effekt. Får jag fråga; vad gör du för miljön? Och säg inte att du släcker en lampa efter dig…

  Kommentar av Växjöindian — oktober 21, 2007 @ 5:50 e m

 3. Fan vad gött! Över 1200 SUVvar desarmerade än så länge!

  Kommentar av Hummerjägaren — oktober 21, 2007 @ 8:00 e m

 4. Hummerjägaren, du måste vara rik? 1200 x 1 däck a 4.000 kr = 4,8 miljoner, andra däcket blir lite rabatt 3.000 kr = 3,6 miljoner, så i runda tal kostar det bilägare och försäkringsbolag 8,4 miljoner. Detta under förutsättning att alla varit kloka och bytt ut de skadade däcken och inte fortsätter att köra med dom. Då kan det istället sluta med allvarliga olyckor i hög fart eftersom ett skadat däck då kan explodera och föraren tappa kontrollen över sin bil. Imorgon eller nästa år, det vet ingen.

  Om Växjöindianen tror att det bara handlar om att fylla på gratis luft, så har någon dragit en vals. Så enkelt är det tyvärr inte.

  Och på frågan vad jag har gjort för miljön så har jag i alla fall gjort betydligt mer än Al Gore…

  Kommentar av SM — oktober 21, 2007 @ 11:35 e m

 5. Jaja, Al Gore har inte gjort speciellt mycket.

  Men att det skulle ske en trafikolycka… Om man säger så här; om du, eller någon annan, har en stadsjeep och kör på en liten personbil, då kan jag säga så här; den som sitter i stadsjeepen överlever i 50 km/h. Det gör inte den som sitter i den lilla bilen. Och tänk då; 50 km/h är vad som är vanligt stadstrafik. Även om du inte kör med punka (vilket är, som du sa, oklokt) så kan det hända trafikolyckor. Om du vill kan jag visa den fysikaliska förklaringen på det, vi har räknat på det.

  Kommentar av Växjöindian — oktober 24, 2007 @ 2:06 e m

 6. Kul att någon gör något konkret istället för att bara snacka sig varma om hur man borde värna miljön o sen adlrig gör något. Snacka gärna men det finns en tid för ord och det finns en tid för handling och jag anser att ordets tid delvis är förbi, hotet mot klimatet är alldeles för långt gånget redan.

  Funderar starkt på att sätta ihop en liten växjöstamm och ge mig ut o pysa några ”stackars” överklassares stadsjeeps däck. Vidare hade jag inte haft något emot att sluta upp med er andra växjö indianer för lite mys pyyys 😉

  Keep up the good work!

  Kommentar av Boven — november 5, 2007 @ 8:32 e m

 7. Som sagt, bara ännu ett menlöst försök till klasskamp. Ni döljer det inte så bra… Gömma sig bakom miljöaspekten, haha, fånigt…

  Kommentar av Lakrits — november 6, 2007 @ 9:39 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: