Asfaltsdjungelns Indianer

Lite stöd från FN | oktober 5, 2007

Ibland får vi stödbrev som gör oss extra glada. Här är ett.

Hej.

Jag snubblade över er blogg och ville bara säga hur skönt det är att se att någon tar sig för lite civil olydnad mot stadsjeepseländet.

Jag jobbar just nu för FN i Kosovo och här kör alla tjänstemän runt i riktiga hardcoredieseljeepar. Javisst, vissa måste åka ut i byarna i bergen och träffa olika communities och javisst, vi ska inte riskera att biståndspersonal råkar illa ut en snöig vinternatt, men de allra flesta transporterna är mellan olika organisationer och departement inne i huvudstaden – ofta några hundra meter. Så vi är tragiskt dåliga föredömen i en kultur där bilen, gärna så stor som möjligt, är en av de viktigaste symbolerna för framgång.


Publicerat i Allmänt

7 kommentarer »

  1. Är inte de flesta bilar som används av FN armerade? Försök att armera en miljöbil så att den väger tre gånger mer…

    Kommentar av CO2? — oktober 5, 2007 @ 3:04 e m

  2. CO2, jag förmodar att du menar ”bepansrade” med ”armerade”. Nej, de är inte bepansrade eller utrustade med vapen för den delen heller. Det är hyffsat vanliga jeepar med vit lack och klistermärken på.

    Kommentar av EP — oktober 5, 2007 @ 3:47 e m

  3. Nej, jag menar ”Armoured Cars”, alltså bilar som är förstärkta för att klara mineringar och beskjutning. Kan se ut som vilken bil som helst, men vanligast där FN-styrkor finns är terränggående bilar som Land Rover och Mercedes Geländewagen. Vikten ökar med minst ett ton så då krävs lite starkare bilar från början.

    Kommentar av CO2? — oktober 5, 2007 @ 7:56 e m

  4. Det känns helt underbart att indianerna får stöd av FN! Det kommer alltid finnas fiender till indianerna, men jag tror att dom bara blir färre och färre varje dag…

    Kommentar av Nicholas — oktober 7, 2007 @ 11:46 f m

  5. Det är ett skämt att FN stödjer er. Att en enskild som arbetar inom ett FN-organ uttalar sig personligt om saker och ting skulle vara det samma som om FN har sanktionerat uttalandet säger en del om den naivitet som präglar er.
    Suck….

    Kommentar av UN-1 — oktober 7, 2007 @ 8:55 e m

  6. Av admin:

    Nedanstående kommentar är ett exempel ur floden av liknande kommentarer som öses in på vår blogg, och som vi av lätt insedda skäl i regel väljer att inte publicera. Ibland kan man dock göra undantag. Den här kommentaren talar ett särskilt tydligt språk om våra fienders mentala status:

    Negerkukkarna till asfalterrorister måste radera kritiska insläag, visar att dom är av samma skrot och korn som AFAscisterna.

    Vi är alltså inte bara ”asfaltterrorister” utan också ”negerkukkar”.

    Talar för sig själv.

    Kommentar av Daemonmonkey — oktober 20, 2007 @ 7:38 e m

  7. Humm… Lite väl långsökt med att ni har stöd av FN?! Känns som att ni suktar efter någon som faktiskt tycker att det ni gör är bra. En person som arbetar i Kosovo under FN-flagg representerar endast FN under tjänsteutövning.

    Jag kan GARANTERA att FN fullständigt tar avstånd från Era aktioner då organet inte godkänner förstörande handlingar för att uppnå miljömål.

    Finner dock en stor glädje i Ert engagemang för miljön men anser att detta är helt fel sätt och att det gör mer skada än nytta.

    Kommentar av Andreas — oktober 26, 2007 @ 10:16 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: