Asfaltsdjungelns Indianer

Till landets alla stammar | oktober 2, 2007

Asfaltsdjungelns indianer sprider sig, för att citera tidningen Automotorsport, ”som en löpeld över landet”. Det är ett tecken på att klimataktivismen äntligen fått fotfäste i Sverige – och det här är bara början. Indianerna är på offensiven och kommer att fortsätta – och bredda – sin kamp tills nödvändiga, ytterligt radikala minskningar av Sveriges koldioxidutsläpp har införts. Men vi vill uppmana de nya stammar som ständigt bildas och skrider till verket runt om i landet att tänka på några saker.

1. Efter en pysaktion: skicka gärna ut ett pressmeddelande till lokala media från en egen adress. Vi får en ständig ström av förfrågningar från media till den centrala mejlen, men det är inte alltid vi kan förmedla kontakterna till de lokala stammarna effektivt, och det smidigaste är om media kan nå dem själva.

2. Glöm inte att skicka ett meddelande till vår centrala mejl så att vi kan lägga upp fortlöpande information på sidan om vad som händer!

3. Försök att undvika att pysa stadsjeepar som tillhör vårdinstitutioner, handikappade och företag (d.v.s yrkesfordon). Vår rörelse är i och för sig starkt kritisk även till deras stadsjeepar, men det finns så många utan någon som helst koppling till verkliga behov att det räcker och blir över. Sikta på dem!

Inom kort kommer flera nyheter att presenteras på vår hemsida – bland annat en räknare (”counter”) där man kan se hur många suvar som blivit pysta.


Publicerat i Allmänt

11 kommentarer »

 1. Haha det var min idé att använda counter!!! 😀 Thanks

  Kommentar av Nicholas — oktober 2, 2007 @ 6:12 e m

 2. Vill bara säga att ni är olyckliga fattiga individer som har misslyckade föräldrar och inte förstår något. Ni är totalt misslyckade.
  Skulle någon röra min toyota land cruiser skulle jag inte tveka att spöa upp den personen rejält och ta mitt straff och gå till polisen.
  Min bil drar 0,9 liter milen, en Volvo V70 drar lika, och en äldre bil drar mer.
  Vad fan håller ni på med???
  Typiskt vänstervridna ungdomar med likadana päron.
  Skulle samhället bestå av 70% moderater skulle man inte ens behöva låsa bilen……..

  Kommentar av Lassa — oktober 2, 2007 @ 6:20 e m

 3. Enligt en uträkning jag såg idag, kan man slå ihop samtliga utsläpp under ett år från Sveriges bilar, bussar, lastbilar och flyg, så får man en summa motsvarande vad bara ökningen av Kinas utsläpp är på 10 dagar!

  Det betyder att om inte en enda SUV rullade i Sverige, skulle det motsvara en besparing som försvinner lika snabbt som man knäpper med fingrarna.

  Vi pratar väl fortfarande om Global Warming, eller…?

  Kommentar av SM — oktober 2, 2007 @ 7:40 e m

 4. Gratulerar, Urindianer!
  Er skapelse har härmed nått en viktig milstolpe. Betydelsen av att få beröm från en motorjournalist..
  Ni är erkända nu.

  Kommentar av Otto — oktober 2, 2007 @ 11:55 e m

 5. ”Min bil drar 0,9 liter milen, en Volvo V70 drar lika, och en äldre bil drar mer.
  Vad fan håller ni på med???”

  Bra fråga. Vad fan håller du på med som kör en bensintörstig SUV? Bryr du dig om de människor som drabbas av klimathotet i form av översvämningar, ökenutbredning, torka etc p.g.a du och dina kollegors SUV-åkande?

  ´Gör dig själv en tjänst och skaffa en biogasbil – för kommande generationers skull.

  Kommentar av Förbannad indian — oktober 3, 2007 @ 4:34 e m

 6. Tjena Otto, om du tror att det var beröm som delades ut i motortidningen så måste du fatta bra dåligt. Det var satir.

  Kommentar av SM — oktober 3, 2007 @ 10:35 e m

 7. Sluta gör er fåniga för helvete.

  Ni vet ju ingenting om vad de olika SUV:arna ni radar upp drar i bensin i förhållande till andra äldre bilar.

  och hur ser ni att en SUV inte ska användas i tjänst där det behövs en 4WD eller dyl?

  Jag råkar bo mitt inne i stan. Men jobbar ute på landet där vägar och terräng kräver 4wd och en kraftig motor.

  Men NEJ, det ska ni ändra på genom att pysa lite luft. Löjligt.

  och namnet, indianer. Genom att ni kallar er indianer gör ni enbert denna folkgrupp en otjänst.

  Lägg ner för helvete.

  Kommentar av magnus — oktober 4, 2007 @ 12:57 f m

 8. Urinindianer?

  Jag vet att ironi och sarkasm inte är särskilt gångbara konstarter hos avgrundsvänstern, men någon måtta får det väl ändå vara.

  Kan ingen läskunnig indian upplysa sina bröder (oj förlåt, och systrar givetvis! Vi får ju inte glömma det feministiska anslaget) om att Söderlinds krönika är en av de fetaste pungsparkar som utdelats mot er i media, tröga stackare…

  Nu kvarstår bara frågan när AMS redaktion får sina däck pysta som icke-personlig hämnd…

  Kommentar av jw — oktober 4, 2007 @ 10:23 f m

 9. För övrigt har jag en fråga till indianerna angående följande citat:

  ”Indianerna är på offensiven och kommer att fortsätta – och bredda – sin kamp tills nödvändiga, ytterligt radikala minskningar av Sveriges koldioxidutsläpp har införts.”

  Radikala minskningar införts? Vad menas? Minskningar uppnås eller genomförs, men jag har aldrig sett en minskning införas, varför jag förmodar att ni menar att lagar skall införas som reglerar CO2-utsläppen. Vad gör ni i så fall för att uppnå lagstiftning i ämnet? Har kontakt tagits med regeringen? Förs överhuvudtaget någon dialog med det öppna samhället?

  Kommentar av jw — oktober 4, 2007 @ 10:36 f m

 10. Jag missade satiren. Tyckte krönikan blev underlig i slutet men jag var trött efter en sen arbetsdag, arbetare som jag är, det hade jw gissat redan. Döm inte alla förespråkare efter vad en sagt.

  Det vore inte så kul om vi dömde alla er som talade emot indianerna efter alla analfabeta stackare som hotar med stryk om man rör just deras 4-hjulta, eller hur?

  Men vad trodde jag egentligen? En motorjournalist som visar tecken på intelligens och vidsynthet??
  Han lever på att skriva om bensinpriser, vägtullar och sketna veteranbilar.
  Hans ord väger lika tungt i miljöfrågor som Carolina Gynnings i diskussioner om Darfur-krisen.

  Kommentar av Otto — oktober 4, 2007 @ 11:59 e m

 11. Otto, snälla Otto…

  Till att börja med är just kamdragande en av indianernas främsta talanger. Eller vägrar du känna igen retoriken kring att det bara är vita, ensamstende, rika män boendes i innerstan som kör SUV?

  När du sedan trampar i exakt samma klaver måste jag skratta högt. Har du någonsin läst något annat av Alrik Söderlind eller följt miljöartiklarna i övrigt i Auto Motor & Sport? Tror inte det va? Du nöjer dig hellre med att avfärda utan grund, en vanlig åkomma bland gröna khmerer. Du inser förhoppningsvis hur pinsam du är?

  Och jåå, de tattale tmå svenska ajbetarna som tvingas slava hela åtta timmar om dagen för världens högsta löner. Du kan verkligen inte ha det lätt Otto. Hur är det att vara så förtryckt att du inte ens orkar sitta och vara stor vid datorn så mycket som du skulle vilja?

  Kommentar av jw — oktober 5, 2007 @ 12:23 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: