Asfaltsdjungelns Indianer

Helsingborg ansluter i klimatkampen | september 28, 2007

Natten mellan den 27 och 28 september genomfördes en finfin pysning av 30 suvar i Helsingborg.


Publicerat i Helsingborg, Pysningar

18 kommentarer »

 1. Bra jobbat!

  Kommentar av deprimerad miljöälskare — september 28, 2007 @ 3:25 e m

 2. JAG HAR POLIS ANMÄLT ERT AGERANDE MOT MIN BIL —

  Jag FICK KÖRA 10gånger fram och tillbacka till macken för att fylla på mina däck = mycket avgaser — idioter !

  Kommentar av J.Å.S — september 28, 2007 @ 6:08 e m

 3. Bra att detta sprider sig, jag följer asfaltdjungelns indianer och ger er mitt stöd. Ni har även stöd från många av mina arbetskamrater som jag berättat detta för. Jag tror att de flesta indianer är unga, men ni ska veta att ni har stöd av många i 50 års åldern också (mina arbetskamrater skrattar och tycker att det är bra)

  1968

  Kommentar av Maria — september 28, 2007 @ 8:14 e m

 4. Så ska dom tas.

  Kommentar av Bo Jönsson — september 29, 2007 @ 9:41 f m

 5. Klockrent jobbat!

  Kommentar av Marcus Andersson — september 29, 2007 @ 12:08 e m

 6. Alla ni nya grupper…vad säger man….ja, det är helt enkelt fantastiskt 🙂 Keep on the good work, fler grupper är på väg. Detta sprider sig för fan som en vind genom Sverige!

  Kommentar av Nicholas — september 29, 2007 @ 7:49 e m

 7. Jag tror att ni indianer gillar tanken av att vara radikala mer än tanken att ni värnar miljön. Två saker slog mig när jag såg en luftad jeep i helsingborg. 1, är det bara SUVar ni ger er på eller är det även personbilar med stora motorer? Exempelvis en personbil med v8. Tar ni hänsyn till att vissa SUVar drar mindre än exempelvis vilken volvo modell som helst? 2, Ni vet inte ett skit om vad personen ifråga använder sin bil till. Visst blir jag också irriterad på människor som har en Hummer pga status men det finns folk som använder bilen till annat. Tunga släp är ett exempel, tung last är en annan.

  era aktioner känns infantila och inte särskillt genomtänkta. Personer som får sina däck luftade kommer förmodligen inte att skrota bilen och börja cykla.

  Kommentar av miljövän — september 29, 2007 @ 7:54 e m

 8. Ni har aldrig tänkt på att när ni pyser folks däck leder det till att folk måste pumpa sina däck igen. Och hur pumpar man däck lättast? Med en kompressor driven pump ja. Och nu till 100 000 kronors frågan: Vad behövs för att driva kompressorn??? Just det, lite skön kolkraft från polen,danmark eller nått annat trevligt land..I värsta fall är folk t.o.m tvungna att få bilen bogserad till bensinstationen. Så er lilla ”vi pyser luften på bilar och tror att det ska rädda världen”-sak leder i själva verket till mer miljöförstörelse…jävla stoplskott

  Kommentar av Apa — september 30, 2007 @ 11:28 f m

 9. Selvom jeg også synes at man skal tænke på miljøet og finde en løsning der er holdbar, tror jeg ikke at jeres metode er specielt god ! Hvad sker der når i finder ud af at det ikke hjælper det i gør, hvad bliver så det næste der skal ske, skal man skære dækkene i sönder eller brænde bilerne, skyde folk ?
  Problemet er at folk bliver for engageret i det de gør og kan kun se problemet fra deres side, man kan se samme problematik indenfor religion man vil kun høre om de ting der styrker ens egen opfattelse af tingene og ikke se nøgternt på tingene, og det er en farlig vej at begive sig ind på, jeg håber at i er klar til at tage ”udfordringerne” der måske kan komme.
  I må også være klar over at hvis i fortsætter kan der komme ”aktioner” mod jer og som jeg hører folk der ikke deler jeres opfattelse af hvordan det skal gøres, er det ikke nogen rar tanke.

  Kommentar av CP — september 30, 2007 @ 11:53 f m

 10. Senaste skyddet mot indianerna 🙂

  SUV-PROTECT hos Superbutiken.se:

  http://www.superbutiken.se/bil-bat-mc-cykel/suv-protect-skydd-mot-asfaltsindianer.php

  Kommentar av Nalle — oktober 1, 2007 @ 12:16 f m

 11. SUCK! Ni SUV-isar beter er som småbarn. Varför, varför och varför MÅSTE ni ha just en SUV? Kan ni inte bara en köpa en miljö eller liten snål bensinbil så slipper ni få däcken pysta?

  För övrigt:

  Fortsätt punka SUV-arna! Asfaltsdjungelns indianer rockar!

  Kommentar av Sympindianen — oktober 1, 2007 @ 11:20 f m

 12. Min SUV drar 0.75 liter miljödiesel/mil blandad körning. När jag kommer till Stockholm på min semester vågar jag inte köra den utan jag ska låna en svenssonbil, en Volvo V70 som drar 1 liter milen.
  Där har ni miljöeffekten.
  Sikta in er på de riktigt bränsletörstiga bilarna istället. Typ supersportbilar och jänkare.

  Kommentar av knapsu — oktober 2, 2007 @ 10:50 f m

 13. Haha, vi stoppar mijöförstöring genom att punka däcken på ett gäng bilar! Bra taktik grabbar och tjejer. Jag tror jag drar ut till flygklubben och drar en extrasväng med cessnan ikväll…och lämnar bilen på tomgång….

  Kommentar av Anders — oktober 2, 2007 @ 11:58 f m

 14. Jag har en liten (relativt) snål bil även om det är en suv. jag behöver en fyrhjulsdriven bil för att ta mej till och ifrån jobbet. Därför har jag en Suzuki Jimny. Jag bor i en del av landet där vägarna i bästa fall blir plogade någon gång fram mot lunchtid och det är vanligt förekommande att träd blåser över vägen. Vi som bor här har inte förmånen att ha lokaltrafik runt knuten. Min bil drar i likhet med Toyota RAV4, Honda CRV och Kia Sportage mindre bränsle än Volvo V70 och andra liknande bilar.
  Jag förstår vad det är ni vill uppnå och jag sympatiserar till och med er till viss del. Men när ni luftar dom mindre suvarna som inte drar mer bränsle än normala personbilar blir det inget annat än rasism. Med det menar jag att ni ger er på dom för att dom har ett avvikande utseende och inte för att dom har en hög bränsleförbrukning.
  PS I natten till måndagen den första oktober luftade Asfaltsdjungelns indianer fyra av hemtjänstens bilar i Gävle. Dom bilarna används för nattliga hembesök till äldre och funktionshindrade. Vad blir nästa steg? Luftning av ambulanser och brandbilar? DS

  Kommentar av Riotic — oktober 2, 2007 @ 12:24 e m

 15. Nu gissar jag. Men jag gissar på att det finns betydligt fler SUV:ar att lufta än supersportbilar och jänkare.

  Kommentar av Ajor — oktober 2, 2007 @ 7:35 e m

 16. Ett brev till Indianerna!

  För ett par veckor sen när vi kom ut till bilen på för att åka hemifrån i Helsingborg till Ängelholm och ta flyget till Bromma, så var alla däck tomma på luft! På vindrutan satt en liten lapp som förkunnade att Asfaltsdjungelns indianer hade utfört denna tjänst! Rubriken på lappen var ”Din stadsjeep dödar”.

  Ni är alltså emot att vår ”stadsjeep” dödar p.g.a. de myckna avgaserna. Ni skriver också ”Du är säkert själv medveten om hur mycket bensin den drar så det behöver vi inte berätta för dig.” Jo vi vet men ni gör det uppenbarligen inte! Det är skrämmande men kanske inte speciellt förvånande att ni (och andra miljöfanatiker) inte är mer pålästa i ämnet! Är det inte dags att ni lär sig ”Känna Fienden”?

  Vår bil (det är egentligen min sambos bil) är en Honda CR-V av senaste modell. Om man jämför denna Honda CR-V med Sveriges mest sålda bil, en Volvo V70 2,4 (170 hk) så är Hondan mindre eller jämbördig i alla mått, förutom på höjden. Honda CR-V är otroligt nog faktiskt 3 cm kortare än nya VW Golf Variant (456 cm)!

  Några siffror (Honda CR-V och Volvo V70, den nya versionen, inom parentes):

  Längd i cm 453 (471), Bredd i cm 182 (180), Höjd i cm 163 (149), Motor i liter 2,0 (2,4), Effekt i hk 150 (vanlig version 170), förbrukning l/mil 0,81 (0,88).

  Bränsleförbrukningssiffrorna varierar lite beroende var man hittar uppgifterna men klart är att Honda CR-V inte är en större miljöbov än de mest sålda bilarna i Sverige. Vad är det som ni hänger upp sig på? Att den är 14 cm högre än Volvon? Är det detta faktum som gör den till en miljöbov i era ögon? Var det kanske därför som ni släppte ur luften ur däcken? Så att den skulle bli lägre?

  Om nu ni Indianer är så intresserade av miljön och bilarnas åverkan på densamma så varför inte angripa problemet där det är som störst?

  Sverige har en av Europas äldsta bilparker och att äldre bilar skitar ner naturen mer än de nyare är ett känt faktum för de flesta och borde vara det även för er. Nyare bilar har effektivare styrsystem för förbränningen i motorn vilket bl. a. resulterar i renare avgaser. Varför jävlas ni då med oss som faktiskt har en förhållandevis ren bil och inte med dem som har dessa äldre bilar eller alla de som åker omkring i stora Mercedes, BMW eller jänkarjärn? Dessa bilar är betydligt större miljöbovar.

  Frågan är väl nu hur ni kommer att tolka de fakta som jag angett i jämförelsen ovan. Om ni tänker angripa problemen på ett mer faktabaserat sätt så kommer ni få att helsikes jobb om ni tänker släppa ut luften i däcken på alla Volvo V70 som ni ser.

  Ni skriver också på den lilla efterlämnade lappen att ”Ta det inte personligen. Det är din stadsjeep vi inte gillar.” Vi tar det jävligt personligt! När vi nu inte kunde köra till flygplatsen med vår egen bil så var vi tvungna att ta en taxi p.g.a. tidsbristen. Detta kostade 1.020:- t.o.r!

  Ni anser också att vi inte behöver en bil i Helsingborg för att det finns en väl utbyggd kollektivtrafik! Det stämmer i mitt fall. Jag sålde min bil för flera år sen eftersom jag tyckte att jag kunde åka just kollektivt men vad ger er rätt att bedöma andra människors behov av transportmedel? Det finns faktiskt en del som inte kan ta sig dit de behöver med buss och tåg. Många behöver bilen i jobbet, som min sambo, andra kanske måste transportera tyngre/större saker. Det är verkligen synnerligen förmätet av er att tala om vilken biltyp (om någon alls) vi ska välja. Var tog den demokratiska valfriheten vägen? Ni kanske inte ställer upp på demokrati överhuvudtaget? Jag tvivlar faktiskt. Ni har ju tagit ett beslut å våra vägnar när det gäller val av bil!

  Vi värnar också om miljön. Det är bl.a. därför som vi inte köpte en Saab eller Volvo. Vår föregående bil var en Saab 9-3 och den drog faktiskt mer bensin än Hondan!

  Det är fortfarande lagligt att köpa och köra vilken bil man vill. Vad ger er rätt att sno oss på pengar genom era aktioner? Jag kan inte annat än jämställa detta med annan form av stöld och åverkan på privat egendom. Denna uppfattning har ni väl själva eftersom ni är så jävla fega att ni vill vara anonyma och gömma er bakom en organisation som Asfaltsdjungelns indianer! Vi har naturligtvis polisanmält händelsen! Vi tror nog inte på någon större framgång i utredningen men skulle det bli så, hälsar vi det med största glädje! Man kan, och bör bedriva miljöarbete på ett betydligt mer trovärdigt sätt, samt inte minst baserat på relevant kunskap.

  Rune Canberger

  PS. Ert namn, Asfaltsdjungelns indianer, är ju dessutom en skymf mot en hel folkgrupp! Indianerna har alltid ansetts vara stolta och modiga människor som har sett en heder i att hålla sitt ord och stå för vad man gjort. Dessa indianer är ju helt klart den motsatta typen av människor! DS.

  Kommentar av Rune Canberger — november 3, 2007 @ 12:47 e m

 17. Jo,men många bäckar små….. Man måste börja ett ställe. Kämpa mot det man tycker är farligt och dödar. Det är ju väldigt många människor som dör av och i trafiken. Och på grund av bilarnas luftförening. Det har man vist ganska länge. Men det är först nu man mera exakt kan se hur många som dör av till exempel bilernars utsläpp. Flest små barn och äldre. Cancer, lungskador, astma. Ofta långsam plågsam död. Så jag tycker nu det är vældigt modigt att några vågar gøra något. Tillskillnad i från alla här, som bara skriver strunt.

  Kommentar av Niels — november 9, 2007 @ 5:27 f m

 18. Men snälla!! Kan ni förstå att många suvar drar MINDRE bensin än många av era ”godkända” bilar?
  Men tanke kapaciteten kanske inte är så hög?Skaffa ett jobb för fan och låt folks bilar vara,sikta in er på industrin,där har ni de stora miljöbovarna.Tänk lite längre ffs!

  Kommentar av johan — januari 5, 2008 @ 2:59 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: