Asfaltsdjungelns Indianer

Indiandebatt i SVT | september 27, 2007

Asfaltsdjungelns Indianer debatteras ikväll i Svt Argument kl 22 i Svt 1.
Arbetarens chefredaktör Rikard Warlenius debatterar mot gamla debattledaren och SUV-ägaren Lennart Persson.


Publicerat i Allmänt

15 kommentarer »

 1. Hej asfaltsindianerna.
  Jag värnar också om miljön. Men era auktioner missar målet.

  Vad är det positiva resultatet av era auktioner. Vad exakt är det som förbättras och för vem? Vilka av dem som ni utsätter blir glatt överraskade och tar helt plötsligt steget att åka kommunalt eller cykla till jobbet?

  Jag har svårt att bortse ifrån att ni verkar njuta av att förstöra, irritera och förödmjuka, istället för att uppmuntra och vägleda folk omkring er. Jag ser det som ert största problem.

  Antingen väljer man att göra gott och göra det i alla led. Med positiva medel. Eller så tror man att människor är dumma och med negativa metoder måste styras i rätt riktning.
  Därmed sätter man sig också över sina medmänniskor, eftersom man anser sig mer upplyst än andra.

  Som ni kanske förstår har jag ett annat förhållningssätt. Jag tror att människor med ganska enkla medel lätt kan ledas till positiva handlingar, utan hot och trakasserier. Att det i de flesta människors natur ligger en önskan om att göra rätt för sig.

  Därför tycker jag inte att ni är en särskilt trevligt inslag i miljödiskussionen.
  /också miljövän

  Kommentar av också miljövän — september 27, 2007 @ 1:40 e m

 2. Ska bli spännande att se om dom lyckas göra ett program som inte är vinklat. I Aktuellt i tisdag påstod miljöjournalisten Erika Bjerström att Sverige kan tvingas minska koldioxidutsläppen med 100 procent (!), så man vet ju inte alltid om journalister har en susning om vad dom pratar om….

  Kommentar av SM — september 27, 2007 @ 9:43 e m

 3. Rikard Warlenius påstod också att vi ska ner till noll procent koldioxidutsläpp. Tror han att världen kan existera utan koldioxid…? Sen började han svamla om översvämningarna i Afrika som om dom har sitt ursprung i koldioxidutsläpp, men som tur var lyssnade ingen på honom.

  Sorry, men utan att komma ut i ljuset och förklara om det har med avundsjuka eller miljö att göra, förblir ni ligister i allmänhetens ögon.

  Kommentar av SM — september 27, 2007 @ 10:20 e m

 4. jag sympatiserar fulltsändigt med asfaltdjungel indianerna.
  det är en effektivt.
  samma sak som antifa aktioner. ur skulle sett ut om inte dom varnade allmänheten med sina aktioner om olika samhällsproblem. blinda och ej medvetna.

  Kommentar av Salemo — september 27, 2007 @ 10:25 e m

 5. Jag ser bilden av det lilla barnet med jättenallen i famnen när jag ser en SUV-ägare…”Titta så DUKTIG jag varit…jag träffade alla fem käglorna och vann jättenallen!”. SUV:ar är inte penisförlängare, utan är groteska GOSEDJUR för vilsna pojkar och flickor. Var snälla mot dom för ni pyser ut deras…

  Kommentar av Alexander — september 27, 2007 @ 10:29 e m

 6. Hej! Jag tycker ni gör ett fantastiskt bra arbete. Det gör säkert stor nytta fast det är så pass ”snällt” i genomförandet.
  Hoppas ni orkar fortsätta länge än och att det sprider sig till åtminstone de större städerna.
  Jag såg också Argument i kväll. Håller med Arbetarens chefredaktör i allt han sa om er.
  Tack för det ni gör! Skönt att det i alla fall finns några med ansvar.

  Mvh

  Kommentar av Monica Löfberg — september 27, 2007 @ 11:34 e m

 7. SM, nej världen klarar sig inte utan koldioxid men den klarar sig bra utan mänsklighetens enorma utsläpp. 0% koldioxidutsläpp är inte samma sak som 0% koldioxid i atmosfären, hur står det till med matten?

  Vem är förresten den här allmänheten som du pratar om, som inte gillar pysningarna? Ser du några debattinlägg i tidningar? Radio? TV? Alla jag pratat med tycker att det är bra med pysningarna. Men det kanske handlar om vilka man umgås med?

  Kommentar av EP — september 28, 2007 @ 11:06 f m

 8. också miljövän: olagliga (och lagliga) aktioner i politiskt syfte är inte så roligt som det låter. det innebär att man måste vara på sin vakt för arga borgare, poliser, nazister och andra element som kan göra livet rejält surt för en.

  jag minns t ex när jag var med i en facklig blockad mot fortum. jag minns hur folk efteråt anklagat mig och mina kamrater för att ha blockerat fortum för ”skojs skull” eller för ”att vi inte hade något bättre för oss”. jag hörde dem säga det och mindes när Fortums energichef slog till mig i ansiktet så mina glasögon flög iväg. jag mindes när en av de våra släpades bort och togs som gisslan av polisen. jag minns hur polisen på plats ignorerade våra försök till polisanmälan om misshandel på plats men villigt acceptera fortum-ledningens.

  vi gör inte sånt här för skojs skull. vi gör det för att det måste göras.

  Kommentar av jobjorn — september 28, 2007 @ 12:12 e m

 9. Såg programmet på webben precis, tyvärr så var debatten alldeles för kort men Lennart Persson framstår ju som en barnsligt obstinat idiot vars värld är helt svartvit. Han kommer dragandes med frågan gång på gång, om det är rätt att släppa ut luften ur invandrares bilar, tyvärr helt fel jämförelse eftersom man då är emot en viss typ av människor, inte en viss typ av bilar. Rosa Parks-exemplet var lysande, det finns visst skäl att genom olagliga handlingar påverka lagstiftningen och opinionen. Dessutom är det väl inte helt klarlagt än om pysandet är olagligt eller inte?
  Och angående ditt torp i Värmland, Lennart, det är ditt lyxkonsumtionsproblem att du har ett sånt ställe. Om du så gärna vill vara där, så flytta dit. Det är ingen given naturrätt att ha ett torp i Värmland.

  Kommentar av EP — september 28, 2007 @ 12:52 e m

 10. Det bästa med allt det här är att SUV:ar kommer fortfarande gå åt, mer och mer, och det är inget ni avundsjuka lågutbildade människor utan jobb kan göra något åt.

  Ler stort varje gång jag sätter mig bakom ratten till min Volvo XC90

  Kommentar av bernt — september 28, 2007 @ 3:07 e m

 11. EP, min matte har aldrig varit särskilt bra, men så mycket kan jag räkna ut att vi omöjligt kan komma ner i noll procent koldioxidutsläpp så länge det finns någon form av liv på planeten.
  Har du sen missat att merparten av debattinläggen tycker att sabotagen mot SUV-ägare är fel strategi, så måste jag ifrågasätta om du är läskunnig?
  Jämförelsen med den amerikanska medborgarrättsrörelsen aktioner är patetisk, det var fredliga demonstrationer mot myndigheterna och drabbade ingen enskild. Ändå uppnådde dom sitt syfte.
  Vad de svenska ligisterna gör är raka motsatsen, det finns inga förbud mot SUV:ar och varför skulle det finnas det när dom redan idag förorenar endast en (1) procent av vad en äldre bil gör och nästa generation hälften eller mindre mot idag. De flesta kan dessutom redan idag köras med eller konverteras till biobränslen bara politikerna lägger band på sin iver att beskatta ihjäl utvecklingen…
  Sen kan jag nog tycka att TV-debatten var ganska misslyckad ur alla synpunkter. Men det är resultatet av att man valt fel metoder att skapa debatt.

  Kommentar av SM — september 28, 2007 @ 4:58 e m

 12. ”0% koldioxidutsläpp är inte samma sak som 0% koldioxid i atmosfären, hur står det till med matten?” Haha, hur skulle 0% utsläpp fungera? Ska vi sluta andas? Sluta fisa? Sluta dö och ruttna? Bah.

  Kommentar av Klas Persson — september 29, 2007 @ 4:29 f m

 13. Bernt din pajas, varför ler du varje gång du bidrar till att förstöra vår jord?

  jag förstår inte alla SUV-ägare som på den här sidan sägar att dom ska köra/gasa ännu mer, det är ju sjukt omoget, hur kan man vara så trångsynt och lättstött. det är inte ett personligt angrepp riktat mot er utan ett försök att belysa klimatfrågan.

  Lennart Persson framstår ju som lätt efterbliven i debatten när han blir totalt överkörd av Rikard Warlenius.
  han har inga vettiga argument utan försöker bara avbryta och överrösta Rikard med sitt värdelösa pysa-invandrar-exempel. Rikard gör en strålande debatt där han håller sig till fakta och använder lysande liknelser.

  Kommentar av Olle — september 30, 2007 @ 12:38 e m

 14. Kan någon förklara för mig hur den nöten kan stå och säga ”Ska vi släppa ut pyspunka på invandrarnas bilar?” Detta var den sämsta debatten jag har sett. Lennart Persson hade inte en susning om vad han skulle säga, det kom bara en väldig massa skit ur den människan.

  Kommentar av Dalaindian — oktober 3, 2007 @ 12:38 e m

 15. Jag förstår inte hur ni så ensidigt och självsvåldligt kan avgöra vilka bilar som är stadsjeepar och huruvida de är miljövidriga. Jag behöver en stor bil med hög dragvikt då jag ideellt har behov av att kunna dra ett tungt släp (vilket få andra bilar gör, än mindre miljöbilar) – skulle det vara mer miljövänligt att jag istället har 2 bilar trots att jag till 90% kör med kopplat släp och skulle få fler mil med bilbyten etc … ? Är inte allt ni gör bara ett tomt slag i luften för miljön, och gör ni inte främst er själva en otjänst i ert beteende att klumpas ihop med individer som inte tänker klart och har ett kriminellt beteende?

  Kommentar av Rutger Jansson — oktober 3, 2007 @ 2:42 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: