Asfaltsdjungelns Indianer

En liten gåva till Ugandas folk | september 26, 2007

En halv miljon människor i Uganda har fått sina hem och skördar förstörda av skyfall de senaste veckorna. Ytterligare minst en miljon människor har drabbats i centrala och västra Afrika, i de värsta översvämningarna på tre decennier – i områden som annars lider av torka. Den brittiska regeringens vetenskapliga rådgivare Sir David King förklarade häromdagen att Afrika är den kontinent som drabbas hårdast av den globala uppvärmningen. Till det kan tilläggas att Afrika också är den kontinent som gjort allra minst för att skapa problemet.
Den nybildade västerortsstammen av Asfaltsdjungelns indianer bestämde sig för att, som en gest av solidaritet med massorna i Uganda och de andra länderna under vatten, ge sig på några av dödsmaskinerna. Beväpnade endast med vetenskap desarmerade vi 26 suv-ar i högborgerliga Äppelviken i Bromma i Stockholm under natten till onsdagen.
Vi uppmanar stammarna runt om i landet att i fortsättningen besvara klimatkatastrofer i fattiga länder med att systematiskt gå på några av västerlandets mest morbida källor till utsläpp: stadsjeepar. Skulden för katastroferna ska läggas där den hör hemma.


Publicerat i Pysningar, Stockholm

9 kommentarer »

 1. Urklipp från ovanstående inlägg: ”Beväpnade endast med vetenskap desarmerade vi 26 suv-ar i högborgerliga Äppelviken under natten till onsdagen.”

  Detta är ännu ett exempel på att det bara handlar om jantelagen.

  Kommentar av Karl — september 26, 2007 @ 9:34 f m

 2. Hej,
  jag tror ni är väldigt fel ute. Den stora källan är inte stadsjeepar. Det är snarare flyget. Jag hoppas verkligen att ni som gör det här drar ert strå till stacken och aldrig någonsin flyger. Hur straffar ni flygbolagen. Pyser ni däcken där också, eller löser ni problemen som som ligistgrupper alltid gör. I form av ännu mer brutal terrorism?

  Kommentar av Pelle — september 26, 2007 @ 10:41 f m

 3. Skogsskövlingarna i Afrika som leder till översvämningar beror enbart på korrupta politiker som skor sig på sitt lands befolkning.

  Att försöka göra SUV:ägare i Äppelviken eller någon annanstans ansvariga tyder på noll kunskap om klimatförändringar.

  Kommentar av SM — september 26, 2007 @ 11:21 f m

 4. Ni som ständigt verkar hänga med i nyhetsflödet.

  Hur kommer det sig att ni använder er utav en hemsida på internet, när internet har utpekats som en av de största miljöbovarna, säkert mer miljöfarligt än den sammanlagda användningen av stadsjeepar i Sverige.

  Ni slår alla rekord i saknad av ens lite trovärdighet och intelligens.

  MVH Bernt

  Kommentar av Fundersam — september 26, 2007 @ 2:42 e m

 5. Det bästa med alla sura kommentarer från stadsjeepälskare är att de aldrig kan stoppa indianerna oavsett hur mycket de gnäller.
  Den civiliserade tiden är förbi. Nu måste vi slåss för att vår landbas ska överleva och indianerna har tagit ett steg i rätt riktning.

  Kommentar av empoman — september 27, 2007 @ 10:47 f m

 6. ”Det är synd om dem i Uganda.. Vi pyser lite däck…” Skrämmande. Skänk pengar, Åk ned och arbeta frivilligt. Gör nåt vettigt med era liv.

  Kommentar av Ed — september 28, 2007 @ 1:47 e m

 7. Hej Pelle.
  Det ena utesluter inte det andra. Bara för att flyget släpper ut mer än din bil (no shit!) så betyder det inte att det är OK att åka till och från jobbet i en enorm bensinslukande bil – ytterst konstruerad för terrängkörning – i tätbebebyggt område.
  Med det argumentet kan vi resignera helt och hållet. Det finns ju alltid någon eller något som är värre!

  Kommentar av Ajor — oktober 2, 2007 @ 7:30 e m

 8. Hej!

  En sak jag inte får in i min skalle är detta förnekande! Är manniskor så grymt styrda av sina egoistika drifter att de inte fattar att de dom gör mot miljön kommer att skada dom själva och deras barn och barnbarn? Dags att väcka dessa zombies, Lysande arbete ni Indianer gör! Jag vill vara med! Någon aktion planerad i Stockholm/Lidingö/Djursholm etc … snart?
  /MS

  Kommentar av MS — oktober 2, 2007 @ 7:56 e m

 9. Oavsett hur mycket man skänker pengar eller arbetar frivilligt, måste man göra något åt källan till problemet. Att just pysa däck har visat sig ge mycket uppmärksamhet till frågan.
  Dessutom skapas ännu en anledning till varför man inte ska äga en stadsjeep. Allt är viktigt i kampen för en fungerande värld.

  Bra jobbat!

  Kommentar av blivande indian..? — oktober 2, 2007 @ 10:53 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: