Asfaltsdjungelns Indianer

Det pyser i Växjö | september 15, 2007

Ännu en stad har begåvats med en stam av Asfaltsdjungelns indianer: Växjö. Stammen meddelar:

Natten till idag (lördag) mellan 01:00 och 02:15 pyste vi fyra (eventuellt fem) stadsjeepar i Växjö stad.

Keep the air flowing, sisters and brothers!


Publicerat i Pysningar, Växjö

15 kommentarer »

 1. Hej!

  Jag vet hur jag ska kontakta er men jag testar via en kommentar här. Jag kan börja med att säga att jag stödjer era aktioner till 100 procent och tycker ni gör ett härligt jobb.

  Jag har bara en synpunkt på att ni har med Honda CR-V på listan över stadsjeeparna.. Den kostar cirka 229.000 kr nypris och drar endast 6.5-8.2 liter per mil! Den är alltså varken överklassbil (prisklassen) utan är istället ett ganska bra exempel.. Är den dessutom dieseldriven så är det ju ännu bättre för miljön.

  Källa: http://www.honda.se/sw14811.asp

  Jag ser det tyvärr som ett problem att rikta in sig på alla stadsjeepar, även de som drar mindre soppa än ”vanliga bilar”. Jag vet inte hur det ska kunna lösas men ni kanske skulle kunna ta bort den från listan. Känns som det kan bli kontraproduktivt att pysa däcken på en bil som till och med kan ha inhandlats med tanke på miljön!

  Hoppas att ni läser det jag skrivit och att ni är så pass flexibla att ni kan ta till er vad jag skrivit!

  Varma hälsningar!

  Kommentar av Anonym — september 16, 2007 @ 12:33 e m

 2. var får man tag i er fega jävlar? ni är så korkade så det är helt sanslöst. ni luftade min bil natten mellan fredag o lördag. för att jag skulle få luft i däcken igen så fick jag köra 6 rundor fram och tillbaka till macken för att hämta tryckluft. den bensinen är er förtjänst att jag körde upp, tack för att ni hjälper mig att smälta glaciärerna. pucko,väx upp o skaffa er ett jobb istället för attjävlas med folk, kommer jag på er göra det en gång till så kommer jag inte sluta slå er!

  Kommentar av joakim persson — september 16, 2007 @ 1:47 e m

 3. Käre indian.

  Lite grann om effektivitet o kontraproduktivitet.
  1. Nu har jag köpt en importerad tryckluftspump från Kina. Vet ej hur mycket mer din aktion i och med detta bidragit till att öka klimatförändringen.

  2. Jag hade kanske nästa år tänkt att byta bil men nu kan jag ju inte göra det, tyvärr, för demokratiska principen att ej ”tystas” under hot går före… så det får bli Jeep ett tag till.
  och tur var väl kanske det för jag kör bara 200 mil om året och hade jag sålt hade den kanske rullat 2000…

  3. Så en bättre ide är att du tar ett jobb och köper min Jeep och ställer in den i ett garage
  Då kan vi snacka om engagemang. Du verkat ju vara för feg för att skära sönder däcken…

  Skämt åsido…
  Respekt för den tid ni lägger ned, men låt oss prata lite effektivitet istället. Det är ju bråttom att få ned koloxidutsläppen och då gäller det inte att sila mygg och svälja elefanter .. eller hur det nu blir 🙂

  Ex…
  4… de verkliga framstegen mot miljön kan tas om du börjar studera fysik och uppfinner något som får ned koloxidhalten i min jeep eller din kollektivbuss.. men ok än så länge är det kanske mer kul att palla frukt och släppa ut luft, än att sitta i skolbänken.

  5. Några få jeepägare i all ära. Men din kamp mot miljön skulle få större utslag om du ex riktade en bojkott mot ex Hultsfredsfestivalen där massor med människor slösar på resurser från ölbutelj till influgna orkestrar.. helt i onödan… Varför inte åka dit och protestera, släppa ut luften för dit resta…. det vore mod!

  6. Ang kollektivtrafik så hoppas jag verkligen att du går istället , minst 10 km orkar man gladeligen i stöten, istället för att skita ned naturen i en kollektiv buss.

  Ja, som sagt det är kul med lite action. Undrar vad erat stulna varumärke indianerna hade sagt med sin vördnad och respekt för natur och hederlighet…
  De hade nog gått fram och talat med mig när jag stod vid min bil… varför gjorde du inte det? Trodde du det skulle bli otrevligt? .. Det kan väl inte varit så att du på bekostnad av miljön avstod en debatt med mig för att du var så j-la skraj…?

  Kommentar av Lasse — september 17, 2007 @ 3:26 e m

 4. Anonym:

  Detta har jag påpekat i kommentarer, jämför t.ex med stora ”vanliga” BMW/Mercedez-bilar med stora motorer. Dessa är dyra, en statussymbol för överklassen, drar mycket bensin och släpper ut en massa avgaser.

  Jag skrev även ett mail till asfaltdjungelns indianer där jag påpekade detta, jag föreslog även hur man skulle kunna göra för att vara konsekvent i pysningarna. Jag har inte fått något svar.

  Detta beror förmodligen på att det är mycket enklare att rikta in sig på en tydligt avgränsad biltyt än att vara konsekvent i sina aktioner.

  Ett sätt att vara konsekvent skulle vara att gå enbart på utsläppsmängd och pris(priset kan också ge en fingervisning om hur mycket energi som gått åt för att tillverka bilen).

  Kommentar av ttfh — september 18, 2007 @ 8:51 f m

 5. Jag tycker att folks reaktioner på indianernas aktioner är helt sinnessjuka. Varför i helvete köper ni era förbannade bensinmonster när ni vet att dessa släpper ut mer än övriga fordon?

  Nånting måste göras och om rationella argument inte biter på er så punkningar enda vägen.

  Stå på er indianer! Ni har mitt fulla stöd!

  Kommentar av Sympatiserande indian - dock ej aktiv — september 19, 2007 @ 12:57 e m

 6. Gillar idèn stenhårt. Men jag undrar om syftet är att få jeepägarna att tänka om och skaffa en annan bil eller klammra sig fast vid det dom nu har…
  De som är engagerade hör er och jublar men de andra fortsätter i samma lunk. Det finns en anledning till att man bara bortser från miljön när man köper en sådan bil och den egoismen brukar vara svår att knäcka.

  Kommentar av hmmmm — september 20, 2007 @ 2:34 f m

 7. Prata hit och prata dit?! Skulle det få dig att uppmärksamma indianen undrar jag?
  När däcken var tömda så undrade du iallfall vem du skulle spöa på!

  Kommentar av suck — september 20, 2007 @ 2:36 f m

 8. Fortsätt debatten här:
  asfaltsdjungelnscowboys.wordpress.com

  Kommentar av Zeb — september 20, 2007 @ 11:36 e m

 9. Ni har fått mig att välja en H2 i mitt nästa bilinköp…kalla mig obstinat men det är pga er envishet ja gör detta valet. Ni ska inte bestämma vad jag eller nån annan får köra!

  snart är ja lycklig H2 ägare och då kan ny pysa bäst ni vill, kommer aldrig ändra åsikt!

  Kommentar av Södermalmsbo — september 21, 2007 @ 12:10 e m

 10. I ett fritt samhälle väljer den enskilda individen vad han/hon vill äga för fordon och vilka kriterier som ligger till grund för beslutet.

  Vill indianderna ha anarki kan dom få det – även för alla lagar som ksyddar dom eller deras hem och egendom

  Kommentar av vi väljer — september 21, 2007 @ 12:48 e m

 11. Kanske dags att pysa ut luft ur flygplansdäcken också. Kommentar till Joakims Perssons kommentar. Du skrev tack för att ni hjälper mig smälta glaciärerna.

  Du måste rannsaka dig själv, detta är ingen strid mot Indianerna du för, detta är strid mot planeten du och vi lever på. Är det inte dags att parkera bilen och verka för planetens bästa.

  Idag skiter folk i våran planet, även jag är miljöbov utan att jag vill vara det eftersom jag tvingas leva efter samhällesstrukturen.

  Vi måste vägra åka dessa fordon såsom bilar, flyg och Gokarts.

  Indianernas handlingar är inte politiskt korrekta, men när du kommer känna effekterna av att jordens ekosystem kollapsar är det försent att bli Indian.

  Kommentar av David — september 22, 2007 @ 12:50 f m

 12. Ni gör att bra jobb, och ni är hjältar i mina ögon. Att äga en stadsjeep är inte bara ett miljöbrott, det är också att utsätta medtrafikanter och fotgängare för ökade faror i händelse av krock.

  Kommentar av Löv....gröna löv — september 23, 2007 @ 12:58 e m

 13. Jag skrev i en annan tråd här men har inte fått något svar… Klart reaktionerna blir hårda när det här sker utan någon som helst mening. Jag förstår, håller inte med men förstår, tanken med att göra det jobbigt för bensinmonster. Men att ta alla jeepar, dvs bilar med hög markhöjd, är bara larvigt. Det finns miljövänliga jeepar också. Ni säger att gamla bilar inte kan jämföras för att det är fattiga människor som har sådana. Okej, jag förstår argumentet. Men det är ju motorn som är boven, och det finns massvis med bilar som drar jävligt mycket benisn. Jag kan tycka att det är jävligt oansvarigt att köra bensinslukare också, även om jag tycker att det här bara är löjligt.

  Hur som helst så la jag in den här länken i en annan tråd och har inte fått något svar än på hur ni tänker…

  http://umea.expressen.se/motor/1.653536/motor-granskar-sa-mycket-drar-bilarna-egentligen

  Som ni ser drar tex Toyota RAV4 jävligt mycket mindre än de flesta ”vanliga” bilar. Så varför är RAV4 med på er lista? Förklara er gärna. Annars är det ju bara uppenbart att det är själva spänningen som är intressant och inte miljöarbetet.

  Sedan finns det mycket viktigare saker, tex försöka att äta mindre fisk(om du inte fiskar upp den själv). Om jägare skulle jaga på samma vis som trålarna förstör havsbotten skulle vi inte titta tyst på.

  Kommentar av Klas Persson — september 23, 2007 @ 4:20 e m

 14. Hm, min senaste tråd försvann.

  Men jag antar att bristen på svar tyder på att det saknas någon som helst mening med det här förutom att det är roligt att förstöra.

  Det faktum att bilen bevisligen inte drar mer än någon annan bil, och att ni ändå pyser ut den, kan ju inte leda till någon annan slutsats än att ni inte har någon som helst tanke bakom den här aktionen.

  Kommentar av Klas Persson — september 24, 2007 @ 9:27 e m

 15. Det här får mig faktiskt att tänka på en händelse fråni det tidiga nittiotalet. Efter Ultima Thule och Bert Karlsson började svenska folket få upp ögonen för den underliggande rasismen, vilken var väldigt utbredd.

  Det annordnades ett demonstrationståg mot rasism i staden jag växte upp i. Uppe på domustakets parkering stod tre-fyra skinnskallar där de viftade med svenska flaggan och skrek diverse slagord.

  Stämningen blev allt hetare och demonstranterna blev mer och mer irriterade på de där nazipunkarna. Hur som helst bjöd en av talarna ner dem för att förklara sin ståndpunkt.

  En av de där fjantarna gick fram till mikrofonen och talaren frågade honom varför han ville slänga ut invandrarna och varför de hade nazisymboler och allt vad det var. Folksamlingen tystnade och lyssnade spänt på vad han skulle ha att säga. Nazisten öppnade munnen och kläckte ur sig.

  -För att det är coolt.

  Jag behöver ju inte tala om för er att luften gick ur hela demonstrationståget. Det går inte att debattera med någon utan verklig ståndpunkt, mot någon som bara gör något för att det är coolt, mot någon som inte har någon verklig grund för det de gör.

  Ville ni få förståelse borde ni fundera på vad ni vill och inte bara göra det för att det är coolt.

  Kommentar av Klas Persson — september 24, 2007 @ 9:39 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: