Asfaltsdjungelns Indianer

Ny stam i Karlstad | september 13, 2007

En ny indianstam har uppstått i Karlstad. De senaste dagarna har asfaltsindinaner gjort stadsjeepar i Karlstad okörbara genom att lufta deras däck, rapporterar NWT.

Läs artikeln Aktivister tömmer stadsjeepars däck.


Publicerat i Karlstad, Pysningar

17 kommentarer »

 1. Hej!

  Jag vill gärna komma i kontakt med ngn ”indian” i Sundsvall.. maila mig på: sofiamandersson@gmail.com

  Tack!

  Kommentar av Sofia — september 13, 2007 @ 10:42 f m

 2. 1. Det är emot lagen att förgripa sig på andras egendom. Den lagen härstammar från vanligt intelligent tänkande. Där har Ni missat nåt.

  2. Ni angriper ju inte ”miljöbovarna”. Vilken bil tror ni skitar ner mest, per mil av en Toyota Starlet 1986 och en Volvo V70 D5?
  Den lilla Toyotan såklart era jävla nötter.

  3. Man rör inte andras prylar, klart slut. Men Edra pappor&mammor hade väl annat att göra än att uppfostra Er. Gissar jag.

  Kommentar av Per — september 13, 2007 @ 2:01 e m

 3. Varför har ni med Lexus RX bland era bilder, det kan ju knappas vara en bil ni pyser eller? Den bilen är en HYBRIDBIl? Den är fortfarande stor, men ökar intresset för den så ökar även intresset för miljöteknik, och biltillverkarna sporras att fortsatta med utvecklingen. Btw så är koldioxid inte farligt i sig, som ni skriver. Jag försöker att vara en miljövän i den mån jag kan, slänger skräp var det ska vara försöker att inte slösa på plast etc. Men jag skulle aldrig sabotera andra människorsliv för något så som har så mikroskopisk inverkan som att ”lufta däck”. Varför plockar ni inte skräp från gator och vägar eller något annat nyttigt som inte förstör? Jag har så mycket att säga/fråga men jag orkar inte skriva mer och jag tror inte att ni läser det här ändå.

  Miljövän med hänsyn

  Kommentar av Arne — september 13, 2007 @ 8:18 e m

 4. Bra jobbat Karlstad! Mycket snart kommer det även att pysa i Falun där en ny stam har samlats.

  Kommentar av Dala-Indian — september 13, 2007 @ 10:16 e m

 5. Potentiella indianer i Falun och omgivningar kontaktar Falustammen på asfaltsdjungelnsindianerfalun@hotmail.com

  Kommentar av Falu-Indian — september 14, 2007 @ 1:28 e m

 6. Infantila fjantar. Stick ut till något industriområde och släpp ut däcken på någon litauisk lastbil istället.

  Vad jag väljer för karossform på min bil ska ingen lägga sig i. Jag förstår er grundinställning och kan tycka att vissa SUVar är ganska löjliga. Men när ni ha med Honda CRV, Mitsubishi Pajero Pinin och Suzuki Jimny på er lista över tänkbara attackmål – ja då är ni plötsligt bara patetiska.

  Ni änvänder er av ett trubbigt verktyg för att uppmärksamma ett litet nischproblem.

  Kommentar av Eric — september 14, 2007 @ 2:02 e m

 7. Hej!

  Som representat och ägare till företaget Sweden Custom Cars skulle jag vilja bjuda in någon från er verksamhet till en öppen dialog i dagsljuset.
  Varför denna anonyma profil om ni har en sådan stark och kraftig ståndpunkt?

  Trots att vårt företag säljer såkallade ”stadsjeepar” så värnar vi i högsta grad om miljön, tillexempel genom att köpa utsläppsrätter för bilarna vi säljer. Gå gärna in på vår hemsida http://www.swedencustomcars.se och läs vår pressrealease under menyn NYHETER.

  Jag tycker att debatten från Asfaltsdjungelns Indianer har en tendens att rikta in sig till stor del på bilarnas något högre prislapp jämför med en ”vanlig” bil. Kan det rent av vara ”jante” som i grund och botten styr agerandet?

  Tanken med att organisera sig och försöka påverka är helt rätt, men agerandet är väldigt, väldigt fel.Någon har gjort en rejäl tankevurpa.

  För mig förs tankarna till organisationer som ”Reclaim the City, som från början var en lien kärngrupp som ville påverka samhället genom att visa sitt missnöje öppet. Som alla vet så spårade R.T.C manifestationerna ut totalt. Det visade sig också att stora flertalet av anhängarna INTE fann, eller finner något intresse i samhällsfågor, utan bara vill vara med för att vandalisera och bråka.
  Tankarna förs också vidare till vissa anhängare inom fotbollskulturen som skiter fullständigt i fotbollen, den är bara en bisak. Det viktigaste för dem är att få en gemenskapskänsla och en identitet i en grupp.

  Faktorer som bilägarnas verkliga behov av en stor bil verkar vara helt åsidosatta. Vilket alternativ har en famil på två vuxna och fem – sex barn? Vilket alternativ har hantverkaren som vill ha en kombinerad arbetsbil/familjebil?
  Inte speciellt många.

  Om vi med gemensamma krafter kunde driva ett organiserat miljöarbete med inriktningen att få till stånd ändringar, så skulle vi vara mycket starkare.
  Nu skapas enbart irritation och frustration, inte minst bland de utsatta bilägarna.

  Några konkreta förslag att arbeta på direkt är:

  Föbjuda bruksbilar utan katalysatorer.
  Se över behovet av dubbade vinterdäck.
  Se över stadsplaneringen. Hur många trafikljus står tillexempel inte helt felplacerade i kraftiga uppförslutningar?
  Hur många stora genomfartsleder finns det inte i landet där en gångbro över eller under vägen skulle innebära att tiotusentals bilar skulle slippa stopp och starmomentet för att släppa fram gångtrafikanter?

  Det är FEL att ge sig på enskilda individer och vandalisera deras ägodelar för att få till stånd förrändringar som egentligen är våra politikers sak att fatta beslut om.

  Peter

  Kommentar av Sweden Custom Cars — september 15, 2007 @ 1:08 e m

 8. När man läser erat brev som ni sätter på bilen som blivit ”tömd” så utläser jag att detta behov att gå på oskyldiga människor genom att tömma deras däck på luft inte har något med miljön att göra för ni förutsätter att det är någon rik person som äger bilen och att det inte gör någon skada. Sluta förtäcka eran avundsjuka med miljöargument.

  Visst sätt en upplysande lapp på rutan men sluta upp med sabotaget med det samma.

  Jag börjar tröttna ordentligt på folk som inte vågar stå för sina åsikter och i samband med detta går på personer som inte kan försvara sig.

  Till och med ni kommer att få en rättvis rättegång ifall ni blir tagna på bar gärning.

  Ge detsamma till bilägaren. Rättvisa och demokrati går före eran avundsjuka.

  Kommentar av Christian — september 15, 2007 @ 2:09 e m

 9. Är det demokrati och rättvisa som ligger bakom att vi har stadsjeepar på våra allmänna gator?

  Kommentar av Jennie — september 17, 2007 @ 12:41 e m

 10. Jag tycker inte det är jeeparna ni bör pysa, ge er på multinationella företags lastbilar istället. Där kan ni göra en rejäl insats för miljön!

  Kommentar av Kommunisten — september 17, 2007 @ 10:16 e m

 11. Jennie, om du vill kalla pengar för demokrati, så ja. Om du vill kalla överkonsumtion och snedfördelning av planetens resurser för rättvisa, så ja.

  Kommentar av EP — september 17, 2007 @ 10:24 e m

 12. Skit bra grej, snart börjar medborgargardena dyka upp när folk tröttnar på er, suv ägare kan ju oxå gå ihop.

  Kommentar av Ratko — september 21, 2007 @ 9:47 f m

 13. Kära Sweden custom cars,
  Dina förslag att arbeta på är jättebra. Så varför arbetar du inte för dem? Det står dig fritt att kontakta politiker och föreslå att rödljusen inte placeras i uppförsbackar. Eller tycker du att det är vår sak? Ska du syssla med att skita ner och vi ska syssla med att städa upp? Varför är det vi som ”bör” göra en massa andra protester? Varför gör ni inte det själva?

  När det gäller frågan om att en familj med fem-sex barn inte har nåt val är argumentet rent löjligt. De allra flesta familjer i världen skulle aldrig ha råd med en stadsjeep. Det är de som lider för att folk här, som inte alls behöver vara flerbarnsfamiljer utan ensamstående män, vill verka häftiga med sina monstermaskiner.

  Kommentar av INDIAN — september 23, 2007 @ 2:07 e m

 14. Käre INDIAN

  Sweden custom cars kanske är upptagen att tjäna sitt levebröd och inte har tiden eller energin att bedriva lobbyverksamhet. Ni tycks ju ha såväl tid som energi, men samtidigt vara i total avsaknad av strategi.

  Vid flera tillfällen har det framkommit att ni tror att era aktioner skall framtvinga ny lagstiftning. Hurdå? Du ger ju uttryck för en klar motvilja att gå vägen via politikerna. Varför? Vad är det som är så fruktansvärt hemskt med den demokratiska processen? Är det rädslan för att ni kanske inte är så populära som ni inbillar er när ni sitter på Dovas och jämför postorderdreads?

  Och vidare: Varför envisas med dravlet om att det bara är rika, ensamstående män som kör SUV och att det är så jävla synd om de som inte har råd att köpa en dyr bil. Hela denna argumentation visar ju att miljön bara är ett dåligt svepskäl och att motivet istället är politiskt. Nolla.

  Kommentar av jw — oktober 4, 2007 @ 2:26 e m

 15. Tack så jävla mycket…
  Sista stycket i erat brev hjälper mig inte mycket en söndagmorgon i Falun…
  Skaffa Er ett liv istället för att sabotera vanliga människors liv…

  Kommentar av oskar — oktober 7, 2007 @ 10:16 f m

 16. Efter att ha kopplat lufttrycksmätningen i däcken till larmet i min suv, så hoppas jag att ni små indianer är beredda att ta konsekvenserna när ni möter mig en oktober natt.

  Hoppas vi ses snart!

  Kommentar av Nicke — oktober 7, 2007 @ 1:11 e m

 17. Snälla någon.. vilken bil tror ni släpper ut mest avgaser.. en ny eller en gammal ?
  hur smarta är ni igentligen ?
  och hur gammla till en början ?
  ja kör lastbil och ja gasar så mkt ja bara orkar och de ä så jävla gött när de Ryker så svart! ;P

  ge fan i andra saker..
  hur skulle ni må om några snorungar kom och förstörde nått för er som ni va i behov av ?=/

  Kommentar av en indian hatare — oktober 23, 2007 @ 4:42 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: