Asfaltsdjungelns Indianer

Stödbrev efter reportage i DN | september 10, 2007

Efter söndagens reportage om Asfaltsdjungelns indianer i DN har vi fått en flod av uppmuntrande brev till vår mejl. Vi vill gärna dela med oss av dem (brevskrivare som misstycker ombeds höra av sig, så tar vi i så fall bort deras bidrag), eftersom breven inte bara ger oss privat glädje utan också kollektiv insipiration: så här bygger vi en radikal klimatrörelse! Tillsammans är vi starka!

Några smakprov:

Hej Asfaltsindianer,

ni gör det som många fler säkert skulle vilja göra, fredlig neutralisering av de fullständigt onödiga fordonsfläsk som förstärker utsläppen, förvärrar trängseln och ökar skaderiskerna för alla andra trafikanter.

Om ni skulle drabbas av bötesstraff är vi många som kommer att bidra

***

Jag tycker att ni gör ett jävligt bra jobb. Jag har själv stört mej på stadsjeeparna jättelänge och har satt fast flygblad på dom här i Hässelby. Inte för att det borde finnas så många här med tanke på områdets socialekonomiska läge men överraskande många finns det iallafall.

En annan sak som jag stört mej på är att alla skriker sej hesa om trängseln i Stockholm. Jag cyklar själv oftast till jobbet och ser med fasa på bilköerna både på Drottningholmsvägen, Essingeleden och Södertäljevägen: i ca var sjunde bil sitter två personer eller fler. I dom andra sitter det en person. Undra på att det blir trångt. Detta visste ni säkert redan iofs…..

Har funderat på att sätta upp en jävligt stor banderoll som hänger nånstans längs vägen där det står typ ”Ensam bilist dödar våra barn” eller liknande men vet inte om det skulle vara bästa sättet. Har ni några idéer kring detta?

***

Hej!

Fan vad ni är bra. Keep it up! Ni gör skillnad.

***

Jobbar inom PR som rådgivare och ska säga att era aktioner är otroligt bra – skapar stora konsekvenser utan att skada någon/några vilket ger er sympatier. Har sett på några debattforum att det är några som vänder sig mot aktionerna (precis som de vänder sig mot alla aktioner) – de kommer inte att förändra världen men det kanske ni kan bidra till. Kör hårt!

***

Hej
Bra jobbat. Har länge tänkt på hur man ska irritera dessa monster. På vår gata finns det en hummer som jag mår svindåligt av. Den är inte bara en miljöbov. Den har inte en möjlighet att ha tillräckligt bra sikt om en av gatans ungar skulle rusa ut framför.

Har också i många år funderat på att lära mig dyka för att kunna borra hål i vrålåken på vattnet. Kommer nog inte att komma så långt är jag rädd. Men jag vill ändå framföra mitt fulla stöd för era nattliga vandringar.

Ni gör ett modigt jobb.

***

Jag antar att om någon åker på böter för egenmäktigt förfarande så skramlar man ihop i gemensam kassa, el dyl?

***

Tack!

Ni gör ett bra jobb !!

***

Har undrat vart ungdomsrevolterandet egentligen tog vägen när nu den tidigare revoltgenerationen (FNL mm) fått egna barn. Här är då tydligen svaret och det känns friskt att det görs i den här formen; utan skrik, bråk och våld. Men samtidigt intelligent retsamt och
medialt uppmärksammat (läste idag DN artikeln, som ju var ovärderlig reklamplats!). Dessa pösmunkar i sina vansinniga plåtburkar har tydligen inte fattat något av budskapen om miljöhänsyn, minskat bilande, parkeringsutrymmestagande i en storstad (jfr Paris o Rom där man
faktiskt ändå fattat att köra små bilar i stadsmiljö), utan tvärtom (hur kunde det bli så?) så blev det status – obegripligt hur marknadskrafterna kan styra folks beteenden.

Så wake them up och: Pys på pösmunkarna!
55+

***

Mossan mossan!
Har barn som växer upp i södra förorterna och det finns åt hel…. för mycket dylika maskiner härute också. Kan man kanske hjälpa till!

***

Det var en del som blev arga också. Vi sorterar in dem under kategorin ”humor”:

Hej på er,

Citat:

”Enligt Ulf Perbo släpper Toyotas stadsjeep Rav 4 ut 190 gram koldioxid per kilometer och en Hyundai Santa Fe Diesel 190 gram. Det kan jämföras med en vanlig Volvo V70 som släpper ut 221 gram och en Saab 93 som släpper ut 202 gram. En bensindriven Santa Fe släpper visserligen ut 235 gram, men det är fortfarande bara något högre en de så kallade vanliga bilarna.

Ser man till äldre bilar så släpper de ut ännu mera koldioxid.”

Varför släpper ni inte ut luften på de äldre bilarna för? Det skulle ni tydligen tjäna mer på.

Nej, detta handlar inte om era lösa argument om SUV:ar och koldioxid och barns lungor, utan detta handlar i grund och botten om att ni är kommunister och miljömuppar som inte klarar av att andra har det bra och köper penisförlängare som gynnar kapitalismen, utan eran grundsyn är kommunistisk och nu försöker ni sprida er ondska genom att hitta på dessa svaga argument så att det låter bra och vissa idioter går på det och säger att ”oj vad bra att någon gör nåt för våra barns lungor”.

Den direkta effekten erat beteende får för våra barns lungor kan nog inte ens mätas. Dessutom
gör ni saker som är olagliga.

Så är det. Ni är ett gäng antagligen till större delen lågutbildade jon som inte gillar kapitalism och att det går bra för folk. Alltså vill ni straffa dom som lyckats. Och utefter det så hittar ni på en bra anledning, i det här fallet ”våra barns lungor”, koldioxid och liknande.

Svara gärna och inled en debatt med sakfakta om utsläpp och annat från diverse bilar. Vad har ni för fakta som grund för era påståenden om att stadsjeepar släpper ut mest avgaser?

***

Hej. Såg att en jeep kunder kompensera en underdimensionerad penis. Om man nu har en sådan och inte vill eller kan köpa en jeep, vilket annat motorfordon kan ge samma effekt på självkänslan? MVH/BB

Svar: Hej! Vi rekommenderar en bil som går på biogas – garanterat stärkande för den erotiska drivkraften! Allt gott. / Indianerna (nya i rollen som sexual- och fordonsrådgivare)

***


Publicerat i Okategoriserade

12 kommentarer »

 1. Men snälla sluta nu, ”klimatrörelse” är väl det sista ni kan kalla er efter att ha formulerat alla politiska motiv för att sabotera SUV:ar???

  Ni måste vara alla miljövänners största fiender vid det här laget genom era upptåg. Jag gick med i Greenpeace för snart 40 år sedan och mig veterligt har man aldrig gjort aktioner riktade mot privatpersoner.

  Att ni har fått några gnällspikar som sympatiserar med er bara förstärker bilden att era övningar har inget med klimatförändringar att göra.

  Sov på nätterna och gör nytta på dagarna istället.

  Kommentar av SM — september 10, 2007 @ 12:44 f m

 2. Tycker det hade varit betydligt trevligare om ni hade knackat på min dörr och tagit en diskussion om stadsjeepari stället för att i skydd av mörkret smyga in på vår tomt och släppa ut luften ur min bil. Jag har valt en stadsjeep enbart med tanke på att jag har problem med lederna och har väldigt svårt att ta mig in i och ur en vanlig bil.

  Kommentar av christina — september 10, 2007 @ 10:06 f m

 3. Kära SM! I ett inlägg ondgör du dig över att jag uppmanar mina barnbarn att ta ställning. Självklart uppmanar jag mina barnbarn till civil olydnad eftersom det i viss mening är den olagliga handlingen, eller om du så vill lagbrottet, som fört och för vårt samhälle vidare. Den är ju bara obildad som tror att vår samhällsform utvecklats uteslutande genom rader av välstädade möten och artiga samtal valda representanter emellan. Detta har jag alltid klartgjort för mina barnbarn, ja, även för mina barn. Historia kallas ett ämne som kan vara underhållande att läsa, dock kanske läsning inte är en jeep-ägares främsta fritidsintresse. Men bryt trenden, SM, och läs historia! Ger säkert något.

  Kommentar av Surgubben — september 10, 2007 @ 10:43 f m

 4. Hej Surgubben, jo jag läser faktiskt historia, senast om tertiärtiden, som kan ge information om vårt klimat.

  Dina idéer om civil olydnad tycker jag också hör till historien, inget som man ska behöva tillämpa i moderna demokratier.

  På den här Bloggen http://www.climateaudit.org/?p=2031#comments kan man följa lite nutidshistoria om hur vissa klimatforskare laborerat med och dolt sina källkoder så att det ska passa deras alarmistiska rapporter. Ska bli spännande att se när media uppmärksammar detta…

  Kommentar av SM — september 10, 2007 @ 11:46 f m

 5. Läste om er i DN – intressant detta. Oavsett vad man anser om era metoder så kvarstår ett faktum: det går inte att moraliskt försvara inköpet av en bränsleslukande och utsläppsspyende stadsjeep.

  Till personen som skrivit till er och ville sätta upp en banderoll med “Ensam bilist dödar våra barn”: varför inte använda en redan existerande slogan?

  http://www.archives.gov/exhibits/powers_of_persuasion/use_it_up/images_html/ride_with_hitler.html
  http://www.everything2.com/index.pl?node_id=962872
  http://www.amazon.com/When-You-Ride-Alone-Laden/dp/1597770639

  Kommentar av Rol — september 10, 2007 @ 1:30 e m

 6. Humor var det. ”en Saab 93” skriver någon som klagar. Med tanke på att Saab 93 slutade tillverkas 1959 och det inte finns så många kvar och de antagligen inte används som buksbilar är nog deras miljöpåverkan ytterst liten, även om de har en tämligen nedsmutsande tvåtaktsmotor.

  Kommentar av Staffan V — september 10, 2007 @ 1:49 e m

 7. Något måste ju helt klart göras. Vi kan inte bara sitta på våra feta rumpor och låtsas som om inget händer när vi släpper ut avgaser. Jag har ca en mil till skolan men jag cyklar varje dag – sol eller regn. Och på vintern blir det förstås buss. Ni gör något bra! Och jag håller med er om att stadsjeepsägarna har råd med mer miljövänliga alternativ! Jag försöker alltid uppmana min omgivning att ta cykeln. Kan vara bra att röra lite på sig också! Bättre at ta cykeln till jobbet än att sitta i bilköer hela dagarna och sedan köra till gymmet på kvällen och sitta på en träningscykel.

  Kommentar av cykeln — september 10, 2007 @ 5:12 e m

 8. Kära SM! Länktipset förefaller intressant, fast det är svårt att fatta att alla de stora internationella politiska aktörerna, om man undantar USA:s president plus några hang-arounds till Vita Huset, ännu inte genomskådat den här klimatologiska konspirationen.
  Jag kommer dock att följa utvecklingen med stort intresse.
  Tragiskt att du upplever det politiska systemet som ofelbart och paradisiskt. Det är just såna tankar som brukar vara ett första ålderstecken och får hela systemet att gå i stå. Tror du t ex att den allmänna rösträtten, icke att förglömma kvinnliga rösträtten, infördes efter det att man liksom tagit sig en funderare? Så var det icke.
  Med hälsning från Surgubben och hans Pyslingar.

  Kommentar av Surgubben — september 10, 2007 @ 6:13 e m

 9. Kära Surgubben,

  Eftersom jag upplever klimatfrågan som närmast en politisk konspiration så försöker jag se på bubblan utifrån istället för inifrån som de flesta andra. Din tolkning av min syn är alltså 100 procent motsatt.

  Sen tycker jag fortfarande att man inte ska uppmuntra ungdomar till kriminalitet, oavsett syfte. Det finns så många andra sätt att göra sig hörd, inte minst genom internet!

  Vet vi till exempel varför 8 Mercedsbilar brändes upp utanför Stockholm i natt? Var det ”indianerna” eller några som inspirerats av dom?

  Kommentar av SM — september 11, 2007 @ 10:00 f m

 10. Men surgubben, den gängse betydelsen av termen ”civil olydnad” innefattar väl knappast angrepp på enskilda privatpersoner, eller?

  Kommentar av jw — september 12, 2007 @ 7:59 e m

 11. OK vill bara ge mitt fulla stöd till er som tömmer deras stora däck. det handlar inte bara om miljön utan hur jävla roligt det är att bli påkörd av ett fordon som har en front på 120cm+. OCH erat tragiska
  skit om att gamla bilar släpper ut mer. en snubbe som inte har några pengar kan inte köpa en miljöbil för 200 tusen men en fet fan som har råd med en jeep för 500 tusen kan köpa två miljöbilar. Men de fins inte på hans karta att göra det och då måste vi göra det ill ett problem att äga och köra en stadsjeep.

  Kommentar av skandapete — september 25, 2007 @ 12:13 f m

 12. Skandapete, fortsätt att släppa luft ur SUV:ar så slutar det kanske med att du blir påkörd av en 120 cm+ front.

  Nu är det i och för sig inte så farligt som du tycks tro, det är tvärtom så att bilfabrikanterna ålagts att bygga högre fronter på alla nya bilar för att minska personskador vid påkörning…!

  Kommentar av SM — september 25, 2007 @ 10:22 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: