Asfaltsdjungelns Indianer

Östermalm igen! | september 6, 2007

Östermalm i Stockholm kommer kanske gå till historien som den första stadsdelen som fick sina stadsjeepar pysta (se inlägg från juli). I natt har det skett igen. 80 galet dyra penisförlängare behöver nu hjälp av en däckpump innan de kan fortsätta sina attacker mot planeten. På stadsjeeparna lämnades följande brev kvar på vindrutan.

Läs förresten sidan Svar på tal där vi svarar på vanliga frågor.

Vill du också pysa däck? Läs vår steg för steg-guide. Det är väldigt enkelt.


Publicerat i Pysningar, Stockholm

45 kommentarer »

 1. Lägg ner nu!

  Det enda ni åstadkommer är att tresta ännu mer på jordens resurser.

  Ägna er åt vettig opinionsbildning istället som att sätta flyblad på bilarna. Ni kan för övrigt sätta flygblad på alla bilar.

  Kommentar av Lars (miljövän, ej bilägare) — september 6, 2007 @ 4:14 e m

 2. ”80 stycken galet dyra penisförlängare”…..???

  Vad har nu det med saken att göra? Ni verkar bara avundsjuka och tror att dom som har köpt en SUV är omåttligt rika män? Själv tror jag att det är i första hand barnfamiljer som möjligen sätter sin egen säkerhet främst, vilket inte är förbjudet. Dessutom betalar SUV-ägare precis som alla bilägare, husägare och industrier sin del av koldioxidskatter enligt politiska beslut.

  Ni har uppenbarligen inte förstått hur ett samhälle i en demokrati fungerar, men som tur är finns det lagar som förr eller senare sätter stopp för dom som sysslar med skadegörelse på annans egendom.

  Tur att man bor på landet och slipper träffa på er, min hund skulle få det alltför roligt…

  Kommentar av SM — september 6, 2007 @ 11:00 e m

 3. Det värmer i hjärtat att få höra detta!

  Lars, ruska mossan ur ditt hår och inse att det är såhär man gör skillnad.

  Kommentar av Otto — september 6, 2007 @ 11:26 e m

 4. Hur mycket uppmärksamhet skulle det bli om det var bara flygbladsutdelning? Dådets propaganda tala högst!
  Heja indianerna!

  Kommentar av PinkPetals International — september 7, 2007 @ 2:38 f m

 5. Totalt meningslös aktion som i sin följd väcker hat och vilja att vrida huvud av den första indian man träffar. Har ni ens jämfört avgasutsläp på en modern SUV (förresten de heter inte Jeep för det är ett varumärke) och t.ex. en gammal Opel utan katalysator. Eller t.ex. en taxi Mercedes som släpper ut svarta rökmoln vid varje gaspådrag. Och hur kan ni missa det om ni nu är så miljömedvetna. Eller gör ni det enbart utav ren avundsjuka? Hur många av er har körkort? Hur många av er är över 24?

  Kommentar av Diman — september 7, 2007 @ 7:30 f m

 6. Ni skulle kanske läsa den här rapporten: http://cnwmr.com/nss-folder/automotiveenergy/DUST%20PDF%20VERSION.pdf
  innan ni fortsätter med ert populistiska trams.

  Kommentar av Fabrikören — september 7, 2007 @ 12:16 e m

 7. Att ni ska vara så tröttsamt dumma..

  Hänvisar till Svar på tal sidan:

  ”Varför inte pysa däcken på gamla bilar som också släpper ut stora mängder koldioxid?
  – För att de som har dessa gamla bilar i regel inte har dem för att de vill åka runt i gamla bilar som drar en massa bensin, utan för att de inte har råd att köpa en ny bil. En stadsjeep däremot köps av någon som har så mycket pengar att de inte bryr sig om höga bensinkostnader och hellre känner sig överlägsen i en stor fet bil än bryr sig om andra.”

  Kommentar av Otto — september 8, 2007 @ 12:57 e m

 8. Men Pink Petals, vad består uppmärksamheten i egentligen? Indianernas mål, att rädda världen genom att släppa ut luft ur däck, diskuteras ju knappt alls. Fokus hamnar istället på legalitet, pubertet och vad som eventuellt händer den dagen en indian tas på bar gärning av en bilägare.

  Inte en enda seriös miljöorganisation ställer sig idag bakom utomparlamentariska aktioner i stil med indianernas. Istället är det kravallvänstern som gör vågen eftersom man funnit en ny väg att förstöra för andra.

  Kommentar av jw — september 8, 2007 @ 1:00 e m

 9. SM har ju för övrigt redan levererat en av de mest brännande frågorna. Vet ni hur långt varje ”penisförlängare” ni pyser körs varje år? En bil, oavsett storlek, släpper ju inte ut något om den inte körs. Hur gör ni egentligen? Tittar ni om det finns boendeparkeringstillstånd med tillhörande månadsbiljett? Det borde ju vara en rätt bra indikator på i vilken utsträckning den överhuvudtaget körs dagtid. Ett annat sätt att göra hemläxan mer grundligt på är givetvis att kolla upp registreringsnumret på vägverkets hemsida, där uppgift finns om mätarställning vid senaste besiktning.

  Fast det är klart, då blir det ju jobbigt. Och jobbigt är väl det sista vilsna medelklassbarnrumpor vill ha det.

  Kommentar av jw — september 8, 2007 @ 1:21 e m

 10. Medelklass? Måste betyda att du ser dig själv som antingen över eller under och det blir för lätt att gissa vilket.
  Om medelklass är ett skällsord för dig säger det väldigt mycket om dig som person. Tyvär 😦

  Vet de hur långt varje ”penisförlängare” de pyser körs varje år?
  Nej.
  Bryr de sig?
  Nej.
  Det spelar ingen roll hur mycket de körs. De släpper ut MER. För sin ägares höga njutnings skull.

  Att de sedan skulle köras mindre än vanliga bilar låter osannolikt.
  Vilka åker bil mest, rika eller fattiga? Troligtvis rika. För de gillar ju inte lokaltrafiken så mkt verkar det som. Och vilka kör i störst utsträckning SUVar? Rika!

  Indianerna kan även i fortsättningen pysa stadsjeepar med gott samvete.

  Kommentar av Otto — september 9, 2007 @ 1:14 f m

 11. Jobba på!
  Som boende på Östermalm kan jag inte annat än förundras över hur många som väljer att äga och köra stora bilar i en sådan platt och fin miljö som det är i sthlm innerstad. Mycket attityd och penisförlängare, väldigt liten praktisk nytta. Att era aktioner retar folk är fullt förståeligt, men det är bara bra. Det är många som inte verkar inse att det minskade utbudet på fin torskrygg i Östermalmshallen har ett samband med stora bilar och överdriven lyxkonsumtion…
  Att fler än en person åker i varje bil är något som jag hoppas få se snart också.
  Dags för många att ändra vanor med andra ord.
  Bra jobbat indianer – hoppas att asfaltsPiraterna kommer att slå till snart också!

  Kommentar av Kelas — september 9, 2007 @ 1:28 f m

 12. En vettig miljöaktion kan jag stödja. Men detta är uppenbarligen en vänsteraktion (driven av avundsjuka) mer än en miljöaktion. Inte? Varför nämns ordet ”rika” upprepade gånger medan ord som ”miljöbov” knappt förekommer alls i argumentationen?

  Att inte rikta aktionen mot miljöskadliga bilar som inte är SUVar med argumentet att SUVar ägs av rika håller hur som helst inte. Vad kostar en 5 år gammal Hyundai SUV i jämförelse med en ny Volvo V70? Och så värst fattig kan man inte vara om alls har råd med bil i Sthlms innerstad – oavsett bilmodell är kollektivtrafik billigare.

  Alltså följande tips om ni vill ha med er andra än tokvänstern i längden: välj ut bilar efter miljöklass istället för efter storlek, pris eller ägare. Känner ni till vad miljöklass är? Bra.

  Som upplägget är nu är det väldigt svårt att tro att detta är för miljöns skull. Aktionen verkar drivas av ren avundsjuka mot folk som har gott om pengar.

  Kommentar av äger ingen bil men väl en vespa som drar 0.2 l/mil - vad har era föräldrar? — september 9, 2007 @ 2:45 f m

 13. JW – se http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=690340

  diskuteras det nu?

  Kommentar av PinkPetals International — september 9, 2007 @ 7:16 f m

 14. pys på bara, gör det gärna på alla bilar förutom de som är eldrivna!

  Kommentar av helena — september 9, 2007 @ 8:31 f m

 15. SM skriver att han ”tror jag att det är i första hand barnfamiljer som möjligen sätter sin egen säkerhet främst” som köper SUVar.

  För det första: Är det ändå inte mest rika män som kör runt i dem för sitt eget höga nöjjes skull?

  För det andra: Att föra fram säkerhetsaspekten som ett skäl känns både dumt och egoistiskt. Vad är det som är farligt att krocka med om man sitter i en mindre bil? Jo! En SUV. De tänker alltså på sig själva och skiter i andra? Skulle ingen åka runt i onödigt stora bilar som är farliga för andra, så skulle vi få bort åtminstonde detta hotet. Visst finns det vilda djur och lastbilar som också är farligt att krocka med, men det finns också mindre bilar som har en fantastiskt bra säkerhet.

  Jag stöder verkligen inte någon form av anarki. Men ingen SUV ägare kan ju ha missat hur skadlig hans bil är, så Asfaltdjungelns Indianer skulle ju inte behöver existera. Men… eftersom rika män envisas med att köpa dessa monsterbilar så är nog detta ett nödvändigt litet ont.

  Jag vill också avsluta med att säga att Asfaltdjungelns Indianer gör en fantastisk insats för miljön. Icke våld regerar! Bra jobbat!

  Kommentar av Anders — september 9, 2007 @ 8:35 f m

 16. Fortsätt gärna! Vi som jobbar för bensinbolagen ser fram emot era aktioner. När ni pyser ut luft så måste bilägarna ringa efter taxi, och med framkörningssträckor så blir resultatet att ännu mer bensin går åt än innan.

  När bilägarna sedan ringer till assistanskåren för att få sin bil åtgärdad så går det åt en stor mängd bensin.

  Att stadsjeeparna vanligtvis går väldigt korta sträckor medans bilar på landet – som gärna inte ens har katalysator – går riktigt långt är också en aspekt.

  // Plopp. Bor inne i stan med en Golf på 1.4 liter, men hatar inte andra människor så som ni.

  Kommentar av Plopp — september 9, 2007 @ 8:53 f m

 17. Hej, tar inte corden i radialdäck skada av att stå hopmosade utan luft? Jag skulle nog tänka mig för innan jag lastade in familjen i en bil där däcken kanske är redo att ge upp. PS. Jag är vegan, om nån av er äter köttbullar så kanske jag måste lufta er, eftersom ni släpper ut mer co2.

  Kommentar av Kristian — september 9, 2007 @ 9:15 f m

 18. Hurra!

  Läste i DN om er i morse.
  Skitbra! Jag vill vara med.

  Argumentet att ha SUV för att skydda sig själv och sin familj är oerhört tunnt eftersom det innebär att man skiter i alla andra. Ingen människa måste ha en sådan bil.

  H.

  Kommentar av Helene — september 9, 2007 @ 9:41 f m

 19. Vad blir nästa steg, pysa däck på flygplan?

  Kommentar av flygnyheter.se — september 9, 2007 @ 9:58 f m

 20. För kampen!

  Att leva är att ta ställning. De tog ställning när de köpte sina SUV:s, nu tar ni ställning mot det. Keep up the good work!

  Kommentar av Jonas — september 9, 2007 @ 10:01 f m

 21. Detta är terror, fast ännu inte så farlig eftersom bara en liten grupp drabbas. I skolan kallades det här för mobbning och det skadade nog mer än det gjorde nytta.
  Smart att utsätta en liten grupp oftast rika människor. (alla som ägt en lgh i stmlm stad några år är rika)
  Jag tycker att ni borde nöja er med lapparna. (om det står nåt genomtänkt på dem, har inte kollat ännu)
  Ännu bättre kanske vore att engagera sig politiskt vilket säkert skulle dra en del röster och därmed inflytande över andra än era likar.
  Detta förutsätter naturligtvis att ni är betydligt bättre själva om det ska fungera.
  Nuvarande metoden är terror eller mobbning, anonymt grupp mot grupp tills den våldsammaste vinner.

  /Jag ger mig

  Kommentar av Henbil — september 9, 2007 @ 10:41 f m

 22. Läste ett reportage om er ”verksamhet” i DN. På bilden går ni på en gata där en gammal Amazon (en Volvo alltså) står parkerad. Har ni funderat på hur mycket koldioxid en sådan släpper ut, helt orenat dessutom (ingen katalysator där inte), varför inte pysa den med? Vet ni förresten hur just den bilen som ni pyser används? Den kanske mest står stilla medan den mindre bilen bredvid körs varje dag. Ni åstadkommer faktiskt ingenting, tvärom så bidrar ni till mer utsläpp då någon annan bil, förmodligen modell större, måste åka dit och ordna upp efter ert lilla hantverk.

  Kommentar av Vadeva — september 9, 2007 @ 10:53 f m

 23. Otto m fl,

  Varför skulle de ”rika” som bor i innerstan behöva köra mer än andra? I stan är det ju inga avstånd jämfört med om man bor på landet?

  Dom ”rika” jag känner i Stockholm har inte heller sina bilar på gatan utan i garage.

  Om ”indianerna” tror att dyra bilar förorenar mer än billiga så handlar dessa aktioner inte om vår miljö.

  Kommentar av SM — september 9, 2007 @ 11:01 f m

 24. Bra att ni pyser däcken och lämnar ett brev om varför ni gör det.
  Jag tycker att ni ska gå ett steg längre och uppmuntra de som kör en miljövänlig bil och lämna ett brev där ni tackar för att de kör en miljövänlig bil

  Kommentar av Anders — september 9, 2007 @ 11:05 f m

 25. Det spelare ingen roll VARFÖR man vill ha en SUV. Det är en demokratisk rättighet. Ingen människa måste ha en sådan bil, men alla människor har rätt att köpa en sådan bil.

  Kommentar av Andreas — september 9, 2007 @ 11:19 f m

 26. Jonas/
  Snart tar ni ställning mot demokratin också..

  Kommentar av Andreas — september 9, 2007 @ 11:22 f m

 27. Tryck i extra luft i de bilar ni vill åt. Sänker garanterat utsläppen mer än att sänka trycket.
  Jag praktiserar detta själv, bilen drar märkbart mindre och cykeln går lätt och fort med mindre utsläpp som följd. Många av mina närmaste har anammat detta.
  Kanske vore något att tipsa om på era lappar!

  Eller kanske nåt ni kan göra själva i en radikal utompalametarik aktion.

  Kommentar av Henbil — september 9, 2007 @ 12:07 e m

 28. Pinsamt!
  Jag kan förstå vad folk har emot stadsjeepar, dom är lite för stora helt enkelt, och i sverige får man inte sticka ut. Det ni gör i era aktioner är att öka åtgången av energi, och jeeparnas vara eller icke vara har inget med antal torskryggar i saluhallen att göra! Det är ryssarnas fel som dumpar allt rakt ut i östersjön helt orenat, ungefär som alla gammla vänsterpacks bilar i sverige!
  Jag Använder min bil i jobbet och är Helt beroende av den, men jag har även blivit kär i den, kommer aldrig att åka liten bil igen! Jo, isåfall en liten fin sportbil på helgerna, och då kan jag parkera den på gatorna för den får väl inte däcken pysta?

  Kommentar av Jeep ägare — september 9, 2007 @ 12:12 e m

 29. Åter igen indianer, ni inspererar mig! Ni gör ett fantastiskt arbete, bilism men i synnerhet idiotbilism måste motarbetas. Människans ignorans har fått styra alldeles för länge, självklart är vi alla skyldiga, men det är bra att de största dårarna inte längre kan köpa sig fria! Och till alla SUV-ägare, ta och börja tänka, börja ta ansvar för miljön och era medmänniskor att ni köpte en SUV var inget annat än ett misstag, men det är inte försent att råda bot och bättring ännu.

  Kommentar av Fritz — september 9, 2007 @ 1:02 e m

 30. ”Jeep ägare”: om du tror att den globala miljökatastrofen är ”ryssarnas fel” saknar du nog förmågan att tänka längre än näsan räcker. Vi lever på en planet, som är klotrund, ungefär som en fotboll kan du tänka dig och allting man släpper ut i atmosfären fördelas ut överallt, inte bara där man släpper ut det.
  Och om du är kär i din bil kanske du skulle uppsöka en psykoanalytiker eller annan form av terapi där man lär känna sig själv och veta vem man är, vad man har för värde här i livet och hur man uppskattar sig själv. Jag kan garantera att du efter en sån terapiresa inte någonsin längre kommer att vara kär i ett fysiskt föremål, än mindre ett sånt föremål som förstör för andra. Jag kan bara tycka synd om dig i ditt nuvarande patetiska tillstånd.

  Kommentar av EP — september 9, 2007 @ 1:16 e m

 31. Dessa tilltag är ju enbart barnsliga och egoistiska! Däremot är jag lite rädd för utvecklingen! Jag undrar vad som händer när dessa SUV-ägare skaffar ventiler som inte går att pysa. Kommer ni då att skaffa vapen och skjuta sönder däcken? Väx upp, mogna och engagera er politiskt och demokratiskt istället

  Kommentar av KennyG — september 9, 2007 @ 2:49 e m

 32. Beteendet tycker jag gränsar till ADHD eller något liknande. Att snöa in totalt på en liten enskild fråga och kämpa med näbbar och klor är typiskt för bokstavsbarn.

  Kommentar av Nisse — september 9, 2007 @ 2:57 e m

 33. Ni försöker verkligen inte dölja att det här är något helt annat än något pinsamt försök att rädda miljön. Se till den retoriken ni använder er av så blir det väldigt uppenbart.

  Eller, vad vill ni mena med ”galet dyra penisförlängare” eller ”skjutsa barnen till tennisträningen”. Om något så är det ni pysslar med en vettlös och löjlig klasskamp.

  SLUTA HYCKLA OCH SLUTA ANVÄNDA ER AV DE SÅ FÖR VÄNSTERN VANLIGA UTOMPALRAMENTARISKA AKTIVITERNA!

  Kommentar av Mikael — september 9, 2007 @ 3:42 e m

 34. EP…
  Om du läste tidigare inlägg så svammlade någon om att torsken är slut i charken pga SUVar. Östersjön ÄR DÖD pga ryssen.
  OK, ordet älskar kanske inte alla förstår ironin i. Men i mitt fall kan jag välja mellan att ha en liten lastbil och en fyrhjulig motorcykel eller en riktig suv av märket jeep, som även blev den mest gröna bilen utslagen över en livslängd i ovan angivet test…

  Kommentar av Jeep ägare — september 9, 2007 @ 4:57 e m

 35. JÄTTEBRA!!!
  FORTSÄTT MOBBA DE HÄNSYNSLÖSA EGOISTERNA. DERAS TILLGÅNG TILL KAPITAL MOTSVARAS INTE AV DERAS FÖRMÅGA TILL ANSVAR. DE UTSÄTTER ANDRA FÖR SKADA SÅVÄL VIA MILJÖFÖRSTÖRING SOM VIA KROCKAR (OCH SIG SJÄLVA EFTERSOM SUV:ar VOLTAR LÄTTARE).

  Kommentar av Alexander — september 9, 2007 @ 7:09 e m

 36. En kommentar här ovan nämner säkerheten. Och det behöver inte påpekas hur farliga SUVarna är för sin omgivning (det borde vara uppenbart) men de är också farliga för de som sitter i dom. Dels välter dom lättare än andra bilar vid undanmanövrer. Dels är krockskyddet sämre än i vanliga personbilar (speciellt på SUVar med stel ram som inte ens har några deformationszoner).

  Kommentar av Staffan V — september 10, 2007 @ 1:57 e m

 37. Ni gör helt rätt!! Människor som äger stadsjeepar är arroganta och hänsynslösa människor, och sådana SKALL mobbas!!
  Vi måste värna om varandra på den här planeten och det gör man inte med en SUV.
  Pys på!!!

  Kommentar av Ohgress — september 10, 2007 @ 4:13 e m

 38. ”Människor som äger stadsjeepar är arroganta och hänsynslösa människor, och sådana SKALL mobbas!!”

  Byt ut -stadsjeepar- mot Rolexklockor – villor- bostadsrätter – båtar – aktier – pianon – eller något annat du är avundsjuk på. Eller byt ut -äger- mot -pyser- så kommer du sanningen lite närmare…

  Kommentar av SM — september 10, 2007 @ 8:55 e m

 39. Otroligt att det finns så många människor i Sverige som retar sig och bygger upp hat baserat på andra människors ägodelar.

  Jag har fem barn och en sjusitsig, fyrhjulsdriven bil med liten dieselmotor. Att jag har alla sakargument på min sida varför jag ”behöver” en sådan bil är irrelevant. Ni har ingenting med det att göra – förutom att tycka – så är det bara och accepterar ni inte det är det här inte ett samhälle för er.

  Det ni gör har inget med miljö att göra, allt kommer ur avundsjuka. Det blir så tydligt när man läser kommentarerna om ”penisförlängare” och ”onödig”. Någon sa att tre stora hundar släpper ut lika mycket koldioxid som 1000 mil i en Range Rover. Låt oss ta det som en sanning – vad är ”mest onödvändigt” nu och vad gör vi med hundarna och hundägarna enligt era principer?

  Vem betalar mig för förlorad arbetsinkomst och räkningen till Assistanskåren för det ni orsakade mig, min familj och mina kollegor?

  Vet ni föresten vad äganderätt är och vad den betyder för ett lands ekonomiska utveckling?

  Kommentar av SG — september 11, 2007 @ 4:05 e m

 40. HAHAHAHA…otroligt kul att läsa allt dettA!! SVART PÅ VITT DET ÄR INGEN MILJÖ FRÅGA!! Det är ren avundsjuka… 🙂 Och sluta säga stadsjeep!! Och att det är rika som åker SUV ni vet inte vad ni pratar om! Föressten så är det stor risk att däcken spricker om dom står för länge utan luft och då kan det bli hemska olyckor och ni kan bli vållande till annans död! TÄNK PÅ DET! Efter som jag och alla som kör SUV är så rika så har jag köpt en kompressor för 800 kr på Hjula så jag kan fylla på luft själv så slipper jag åka i onödan och ”Förgifta” våran miljö

  MVH Asfaltscowboysaren…

  Kommentar av Danne — oktober 13, 2007 @ 8:39 e m

 41. Föressten !! Raka er under armhålorna och ät lite gris arsel…det mår man bra av!!Man får jätte bra självkänsla och självförtroende av det så slipper ni söka bekräftelse och uppmärksamhet av alla andra i eran låtsas förening!! PUSS & KRAM

  Kommentar av Danne — oktober 13, 2007 @ 8:42 e m

 42. ”Asfaltscowboysaren” Danne missade svenskalektionerna…

  Han lekte med bilar istället?

  Go Indianerna! Om inte för sakens skull så för att sådana som Danne får öva på att skriva.

  Jag citerar; ”Och sluta säga stadsjeep!! ” Vill han att vi ska säga ”stads jeep”?

  Kommentar av dandrough — oktober 24, 2007 @ 10:26 e m

 43. Beklager språket, jeg kjører en SUV i stan. Og jeg punkterer ett sykkeldekk for hvert bildekk som er flatt på min bil. Men jeg tar bare billige sykler, de fine syklene kunne jo vært eid av en av mine SUV-buddies.

  Kommentar av Andrew — november 7, 2007 @ 4:29 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: