Asfaltsdjungelns Indianer

30 stadsjeepar pysta i Göteborg | augusti 30, 2007

Natten till torsdagen den 30:e augusti pyste tre indianer sammanlagt trettio stadsjeepar i Göteborgs innerstad. Samtliga bilar fick ett ”Din stadsjeep dödar”-brev signerat Asfaltsdjungelns Indianer GBG. Vi räknar med en explosionsartad utveckling här i Göteborg och fler och betydligt större aktioner kommer att ske framöver.

Artikel i GT:
Asfaltens Indianer till attack mot stadsjeepar
OBS. I artikeln sägs att försäljningen av stadsjeepar inte ökar. Enligt Bil Sweden gör den det, åtminstone fram tills i juli. Se artikeln Försäljningen av stadsjeepar ökar

Artikel i Göteborgsposten:
Aktivister slog till mot stadsjeepar

Ps. Om nu tidningarna hävdar att vi skurit sönder däck hade det varit snyggt om de kunnat presentera något belägg för det. Asfaltsdjungelns Indianer i Göteborg använder mungbönor, inte knivar.


Publicerat i Göteborg, Pysningar

14 kommentarer »

 1. Äntligen!
  Ni är mina hjältar! Keep up the good work!

  Kommentar av Cykel-indianen — augusti 31, 2007 @ 6:46 e m

 2. Hej Cykelindianen, eftersom du skriver på engelska kanske du kan läsa på engelska också. Läs i så fall vad FN:s klimatpanel har skrivit om säkerheten i mätningar och det material som tesen om global uppvärmning baseras på. Det verkar som att ju mer dom granskar det, desto mer felkällor hittar dom;

  Klicka för att komma åt AR4WG1_Pub_Ch03-SM.pdf


  Det här är inget dom skickar runt till media och politiker, men för att skydda sig mot framtida kritik har dom ändå dokumenterat det. Räkna alltså med att det kan finnas dom som återgår till att tala om en ny istid istället för global uppvärmning. Huvudsaken för forskarna är att dom får betalt, och larmrapporter betalas bättre än om allt förefaller normalt…

  Kommentar av SM — augusti 31, 2007 @ 10:44 e m

 3. Fler anledningar att inte köpa SUV

  Inledningsvis:
  Jag tror den kärleksfulla infromation till de som lurats av kapital intressen att köpa dessa bilar är en mycket bra väg att gå så första delenmed informationsbladet under vindrutetorkaren tycker jag är jättebra. 🙂

  För att ytterligare ge er kött på benen i er informationskampanj vill jag meddela att:
  SUV är INTE säkrare än vanliga bilar.
  Källa: http://www.folksam.se/testergodarad/bilen/hursakerarbilen/trafikforskning/stadsjeepar

  En information som kan få många att avstå att köpa dessa monster, tror jag. Sen måste vi givetvis ha en viss förståelse för de som har den stora bilen som kompensation för annat som saknas. Flera av dem kör inte så mycket med dem alls utan den fungerar mest som ett slags snuttefilt för vuxna som är olyckliga. 🙂 Vore synd att sparka på dem som redan ligger tycker jag. 🙂 Så, var kärleksfulla mot dem istället!

  Kommentar av Martin Gustavsson — september 1, 2007 @ 12:05 e m

 4. ”Om nu tidningarna hävdar att vi skurit sönder däck hade det varit snyggt om de kunnat presentera något belägg för det.”

  Fattar ni inte att när ni åker fast får ni skulden för allt som hänt med bilägarnas däck? En jag känner körde genom halva stan och förstörde både däck och fälgar när ni släppt ur luften. Räkna på om ni har råd innan ni fortsätter sabotagen, säg 10.000 kr per bil x 30 bilar = 300.000 att betala i skadestånd för en natts nöje…

  Kommentar av SM — september 1, 2007 @ 10:25 e m

 5. Hoolabandoola Band sjöng ”Vem Ska Man Lita På” och det är inte utan att man ställer samma fråga.

  Ska man ta indianerna – helt anonyma och ovilliga att stå för vad man gör – på orden, eller ligger det närmare tillhands att tillmäta flera olika presskällors trovärdighet större vikt? För mig är valet klart: I och med att det mesta ni häver ur er är snickerisnack sätter jag nog mina pengar på att tidningarnas uppgifter stämmer bättre överens med verkligheten. Jag menar, det är väl inte så att ni muddrar samtliga deltagare inför en aktion? Eller hur vet ni att inga indianer bär vapen?

  Kommentar av jw — september 4, 2007 @ 3:22 e m

 6. Kära ”Indianer”.

  Jag kör en Honda CR-V diesel, listad på 6.5 liter per 100km. Bensinvarianten är listad på 8.1 liter.

  En vanlig Volvo V70 2.5 är listad på 10.2 liter. Släpper ni ut luften ur de däcken också? Och hur är det med alla S80 V8, som väl drar uppåt 2 liter milen, speciellt när de som kör sådana bilar oftast kör för fort.

  Min ursäkt: Själv bor på en gård sist på 1km privat grusväg, som i bästa fall skottas framåt 20-tiden på kvällen vintertid. Dessutom kraftiga uppförsbackar upp till gården. CR-V:n använder vi som dragbil för småskaliga transporter av t ex får, eller när vi levererar icke-växthuseffektpåverkande ved till de som värmer med detta miljövänliga och hållbara alternativ. Givetvis också för privata transporter också. Men vi kanske skall skicka fåren med bulktransport via lastbil så de blir sönderstressade? Och köra veden med traktor istället?

  Om det inte är OK för er, så kan jag ju alltid byta till en fyrhjulsdriven S80 V8 istället, som släpper ut 2-3x så mycket växthusgaser.

  Ni borde rimligtvis rikta in er på bränsleslukande bilar, inte på SUV:ar specifikt. Eller gör ni skillnad på olika bil- och årsmodeller? Men era medlemmar kanske har svårt att skilja på olika bilmodeller eller problem att läsa, och då är det lättare att isolera SUV?

  Ser fram emot ett svar, men ni kanske inte står för era aktioner nog för att kunna svara?

  Kommentar av Foo — september 4, 2007 @ 4:26 e m

 7. Till Foo:
  Jag tror inte det är meningen att det skall föras en debatt här på kommentars-sidan, det är bättre att du mailar om du har frågor (frågor och svar kan sedan publiceras på sidan).

  Kommentar av Jonas — september 7, 2007 @ 8:14 e m

 8. Nä det är väl uppenbart att sån här form av verksamhet inte är tänkt att stimulera till debatt (eller ens ta fajten offentligt) utan bara är ett sätt för uttråkade söner & döttrar till borgarbrackor att få sig lite spänning i livet. Inget nytt med det, så var det ju redan på 60- och 70-talet.

  Till indianerna:
  Gör samhället en tjänst och engagera er i den demokratiska processen istället för att godtyckligt ge er på andras egendom. Vi lever inte i en diktatur.

  Kommentar av CykelNisse — september 9, 2007 @ 8:43 f m

 9. Nej, jag tänker förstås inte maila något till dem, för de skall inte ha min address, då kommer de väl hit och pyser också.

  Kommentar av Foo — september 9, 2007 @ 2:22 e m

 10. Foo: Du har skriver skäl som jag tycker du inte behöver benämna som ursäkter till att ha en SUV. Jag tror inte att indianerna menar att alla SUV:ar representerar ett felaktigt bilval (även om de skriver att en Punto tar sig fram på alla av Sveriges vägar, vilket kan diskuteras), utan aktiviteten som förs är mot SUV:ar i främst Sthlm:s innerstad som i stort sett aldrig lämnar just innerstaden, utan istället far fram på några av Sveriges bästa (och trängsta) vägar.

  Kommentar av Boende i innerstaden — september 9, 2007 @ 4:33 e m

 11. Halloj! Jag måste säga att jag håller med er på många punkter, miljöhotet är allvarligt och man bör göra det man kan för att förhindra. SUV:ar som enbart används i stan är också rätt onödigt. Men jag förstår inte riktigt om NI förstår vad det är ni riskerar? För några år sedan så gjorde två snorungar inbrott i en bil. Bilägarna dök upp och av en ren händelse var det två HA-medlemmar. Killarna, som plötsligt låg i bilens bagage, tänkte nog igenom allt och jag misstänker att de inte riktigt kände att det var värt det. Så tänk även på detta; om ni skulle bli påkomna av ‘fel’ person / personer så kan ni bli riktigt allvarligt skadade, till och med dödade. Är det värt det?

  Kommentar av Henrik — september 11, 2007 @ 10:10 f m

 12. Idioter har ni tänkt på att dom som har en sådan bil är dom där betalar din socialhjälp, för ni kan jo inte jobba när ni ska springa på natten och förstöra för andra som jobba. Ole

  Kommentar av ole — september 12, 2007 @ 2:29 e m

 13. Har ni tänkt på att det kan vara en läkare som har jouren och precis har fått larm om att DIN pappa/mamma/syster/bror ligger på intensiven med svåra skador och som AKUT behöver vård!…..
  Å så blir han försenad för att NI tycker att ni gör något bra!?
  Å så dör er närstående….

  Det är väl detta som kommer att hända!!!

  Kommentar av Junior — september 12, 2007 @ 11:19 e m

 14. Det enda ni åstadkommit är väl allt extra jobb för bilbärgarna som fått rycka ut 120 gånger i onödan med sina ännu större bränsle slukande fordon….

  Måste säga att er ekvation inte riktigt går ihop!

  Kommentar av Junior — september 12, 2007 @ 11:22 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: