Asfaltsdjungelns Indianer

Som att skita direkt på gatan | augusti 10, 2007

Ytterligare ett lästips: Ann Charlott Alstadt skriver på Aftonbladet Kultur om Mark Lynas bok Sex grader som nu kommit på svenska. I artikeln ”6 grader från infernot” kommenterar Alstadt stadsjeepsägarna på ett klockrent sätt:

Marknadsliberalismen har inte bara satt sig på det ekonomiska systemet utan också på våra­ hjärnor och skapat ett dumskallesamhälle där människor på allvar hävdar att frihet och identitet handlar om att konsumera. Det finns idioter som tror att det är en mänsklig rättighet att köra stadsjeep, vilket socialt och moraliskt är vår tids variant av att förmodernt sitta och skita direkt på gatan.


Publicerat i Allmänt

5 kommentarer »

 1. Att vara vänsterpopulist på Aftonbladet är helt i sin ordning och att kalla alla man inte sympatiserar med för idioter ger extra poäng.

  Därifrån till att veta vad man pratar om kräver nog lite mer än att ha läst en bok.

  Kommentar av SM — augusti 10, 2007 @ 7:18 e m

 2. Ja. Vilken bok har du inte läst SM?

  Kommentar av Jonas Selander — augusti 13, 2007 @ 12:06 e m

 3. Ja, det är verkligen barnsligt att kalla stadsjeepsägare för idioter.

  Som jag skrivit tidigare är då alla som har hund eller katt (produktion av 1 kg kött motsvarar 3 timmars stadsjeepkörning) eller duschar i varmvatten oftare än 1 ggn i veckan också idioter. Är nästa steg att slå sönder varmvattenberedare och avliva hundar utanför konsum?

  Det är dags att lyfta debatten till en högre nivå. Vi behöver ett globalt system som belastar CO2-utsläppen ekonomiskt, var och hur de än sker.

  Kommentar av Lars — augusti 13, 2007 @ 2:02 e m

 4. Har jag 6 nollor efter ettan på kontot och vill köpa en bil på 3 ton som drar 3 liter milen så är det en rättighet att få göra det. Om det INTE är en rättighet så kan vi ju börja förbjuda alla att ta sig fram i samhället. Vi kan ju göra en modernt designad trabant som har en maxhastighet på 55 km/h och som är livsfarlig att krocka med redan i 30 km/h. Efter det kan vi ju ta bort tryckfriheten och åsiktsfriheten och åsiktsregistrera alla som tycker en Cadillac Escalade är tuff, dessa skall in i SUVLAG – ett nyinstiftat arbetsläger. Efter det kan vi ju införa lagtvång på att rösta på Miljöpartiet och en lag som tvingar dig att bära lusekofta mellan den 31/10 – 31/3 samt sätta en maxstorlek på fristående villor till 70 kvm.

  Er trångsynta syn på verkligheten är inte bara löjeväckande, den är också samhällsfarlig. Istället för att förstöra för hederliga skattebetalare, kanske ni kan skaffa er en tjänst som bioenergiforskare och få fram en långsiktig lösning på energifrågan. För det spelar inte en jävla roll om bilen drar 1 liter milen eller 3 liter milen. Det är ÄNDLIGA resurser, det kommer ta slut förr eller senare ändå. Biobränslet räcker inte ens till att försörja mer än ca: 10% av transporternas energibehov. Elbilar som drivs med 4-generationens kärnkraftverk är det enda som levererar tillräckligt med energi för att vi inte skall tvingas tillbaka till hedenhös-samhället!

  Att förstöra bilar, skriva inlägg i Aftonbladet eller att springa runt som någon förortsgerilla med vänstertankar och tro att man räddar världen är inte bara korkat utan som sagt jävligt idiotiskt och om ni tror att folk blir mer villiga att ändra livsstil för sådant här, ja då kanske ni bör tänka om!

  Kommentar av MUF — augusti 13, 2007 @ 7:50 e m

 5. Vilket förbannat dravel! Att förespråka planekonomi för att komma tillrätta med miljöproblemen är ju som att försöka släcka eld med etanol (haha).

  Lynas bok är dessutom ett klockrent exempel på hur man får ett påstående att bli ”sanning” genom att gång på gång upprepa det: Lyssnar ingen är det bara att skrika ännu högre. Översvämningarna i Bangladesh är knappast något nytt som kolumnisten försöker få det till. Att Amazonas skulle vara jordens lunga står inte heller oemotsagt. Kemisten och miljöpartisten Carl Schlyter hävdar t ex att Amazonas djungler alstrar mer CO2 än de konsumerar och att det istället är andra skogar som står för konsumtionen, skogar många idioter nu vill hugga ner för att producera etanol. DOH!

  Kommentar av jw — augusti 14, 2007 @ 11:37 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: