Asfaltsdjungelns Indianer

Grattis Vasastan! | juli 26, 2007

I går kväll var det dags för Vasastan. Vi luftade däcken på 30 stadsjeepar och kvarlämnade ett brev. Bara hälften av vad vi hann med på Östermalm. Skälet var inte att Vasastan var tomt på stadsjeepar, tvärtom, men efter att polisen gripit en indian (hon släpptes efter två timmar) avslutade vi pysandet.

OBS 1! Har du invändningar mot denna typ av aktion. Läs sidan Svar på tal där vi bemött tidigare invändningar.

OBS 2! Vill du också pysa däck. Läs vår steg för steg-guide. Det är väldigt enkelt.

OBS 3! Aftonbladet skriver i en artikel om gårdagens pysning att vi skulle ha skurit sönder däck. Vi vet inte hur de gjort sin research, men Asfaltsdjungelns Indianer gillar inte knivar och skulle aldrig få för sig att förstöra däcken.


Publicerat i Pysningar, Stockholm

31 kommentarer »

 1. Låt mig se. Fondmäklare Karlsson har en Diesel-SUV som han kör 1000 mil per år. Han får däcken förstörda av några som anser att han kör fel sorts bil. Fondmäklare Karlsson blir less, säljer sin SUV som drar 0,8 liter/mil och köper istället en 15 år gammal Volvo 850 som drar 1,3 liter/mil och kör fortfarande 1000 mil per år. Bensinförbrukningen ökar sålunda med en halv kubikmeter/år. Fondmäklare Karlsson kör nu omkring i ett för miljöaktivisterna acceptabelt fordon eftersom det inte är provocerande för andra. Fondmäklare Karlsson känner sig, bilbytet till trots, fortfarande överlägsen sina medmänniskor. Han har ett välbetalt jobb, vacker älskarinna och en fin lägenhet. Faktum kvarstår dock att Fondmäklare Karlsson släpper ut mer CO2 än om han behållit sin SUV. Vari ligger miljövinsten i detta exempel?

  Svar emotses snarast.

  Kommentar av erik — juli 26, 2007 @ 11:30 f m

 2. I ert brev kanske ni kan skriva med något om att faktiskt just de och deras egna barn också drabbas just nu, om klimatförändringarna känns lite för avlägset eller så. Det är ju rent ut sagt livsfarligt att röra sig i stan med alla dessa stålmonster, inte minst för risken att bli påkörd, men också för att vi faktiskt andas in det monstren spyr ut, och alla asfalts- och gummipartiklar som rivs upp i luften när man kör runt med en svintung bil.

  Kommentar av Engelbrektsson — juli 26, 2007 @ 12:22 e m

 3. Stålmonster? SUV:ar?

  Varför inte ta och flytta till en egen liten jordplätt, långt från vägarna, så kan ni sitta i ring, hålla händer och sjunga Kumbaya tillsammans.

  På kvällen kan ni grilla Quorn-kebab över er kroppsvärme, för tänder ni en lägereld blir det mycket farlig rök!

  Bättre för Er, bättre för oss – Ert socialbidrag hamnar på ert miljövänliga konto som ni sedan kan göra uttag ifrån genom att själva GÅ till banken och signera uttaget digitalt (för att inte använda det fina, klorblekta, pappret) på en dynamodriven datorterminal…

  Jeeesus, har ni inget bättre för Er?

  Kommentar av Lucius — juli 26, 2007 @ 6:33 e m

 4. hahaha tog ni bort lucius inlägg. Ni är så sorgliga, avundsjuka människor. Hoppas ni vet om att det finns folk som tycker om er! Vi ser er visst, även fast ni inte tror det.
  Älska kapitalism, materialism, pappas SUV och mina 2 katalysatorbefriade bilar!

  kram Olle

  Ps. fortsätt med sådana här trådar, vi har så himla roligt åt er hahaha. Sorgliga människor!

  Kommentar av Ollestreetracer — juli 26, 2007 @ 7:04 e m

 5. Erik, Fondmäklare Karlsson har en Diesel-SUV som hans vackra älskarinna eller fula fru kör – tar barnen till dagis/skolan, handla etc. Fondmäklare Karlsson kör en stor tjänstebil som Fondmäklare Karlsson’s arbetsgivare ordnar åt honom.

  Kommentar av PinkPetals International — juli 26, 2007 @ 8:50 e m

 6. Jag har inget till övers för SUV-förare som inte kör grov landsväg med jämna mellanrum, men lufta däck? Väx upp för helvete. Förövrigt tror jag fortfarande inte på att den privata bilismen bidrar nämnvärt mycket till alla dessa luftutsläpp. Okej för ni har statistik, men den är full med hål. Jag tror det finns betydligt mer att vinna på att effektivisera rederier, flyg och liknande logistikmetoder än ta ge sig på stackars glesbygdsfolk och motorentusiaster. Utan bilen stannar Sverige!

  Kommentar av vanMould — juli 26, 2007 @ 9:54 e m

 7. Kära ”Erik”!

  Det är inte meningen att Fondmäklare Karlsson (eller du eller någon annan heller för den delen) ska köra bil överhuvudtaget, om det inte är absolut nödvändigt (vilket det är för ytterst få i en storstad som Stockholm).

  Det är dags att börja tänka på sina medmänniskor (och andra som befolkar planeten). Så enkelt är det. Punkt slut.

  Kommentar av Kristoffer Ekman — juli 26, 2007 @ 11:21 e m

 8. http://www.zatzy.com/showthread.php?t=304540

  stolpskott…

  Kommentar av nån — juli 27, 2007 @ 11:55 f m

 9. Dags att börja vandalisera frysdiskarna hos ICA nu också?

  Ett kilo kött gör större skada på miljön än 25 mils bilåkning

  Kommentar av Janne — juli 27, 2007 @ 1:43 e m

 10. Med andra ord menar ni att det man inte gillar, det vandaliserar man? Tänk om man inte gillar att ni har uppvärmda hem, ska man då vandalsera er värmepanna (det går ju att klara sig med varma kläder)? Eller är det kanske er standard som sätter gränsen för vad som är okej? Hoppas isåfall att uteliggarna tar krafttag mot er strömförsörjning samt uppvärmning.

  En sista fråga, hur vet ni att bilen ni vandaliserar inte är miljövänlig? Har ni något slags index med er?

  Kommentar av student — juli 27, 2007 @ 7:33 e m

 11. Hej! Är det inte bättre att utöva civil olydnad, om man nu skall göra det, mot staten istället för mot privatpersoner? Egentligen är det väl just det som är tanken med civil olydnad? Att använda våld mot privatpersoner eller deras egendom är väl egentligen bara…att ta lagen i egna händer? Rätta mig gärna om jag har fel.

  Kommentar av E. — juli 27, 2007 @ 10:54 e m

 12. Alla borgare som roar sig med att spy på Indianerna och älskar sina stadsjeepar: historien kommer att döma er. Hårt

  Kommentar av Shaker al Absi — juli 28, 2007 @ 1:37 e m

 13. Hej Alla luftare!

  Till att börja med vill jag tacka för att ni luftade min bil, som för övrigt rullar 3-500 mil om året, då den brukas från och till vår stuga. En stuga som jag inte når med vanlig bil.

  Kändes strålande att komma hem efter semestern och finna bilen stående på fälgarna. Vet inte om ni innser att däcken blir förstörda av att stå utan luft i flera dagar?

  Tror ni verkligen att ni gör miljön en tjänst genom att lufte ett antal däck i Stockholms innerstad?

  Kommentar av Johan — juli 28, 2007 @ 8:54 e m

 14. Jag måste säga att det är väldigt underhållande att läsa hur förbannade patetiska SUV-ägare blir när dom får sina däck pysta. Ilska är ju som bekant baserat på rädsla… hmmm 😉 Alla dessa fina saker, men ack så sårbara…

  Kommentar av Kuckeliku — juli 29, 2007 @ 9:31 f m

 15. Varför lyckas borgarna aldrig fatta att det inte är enskilda individer eller enskilda stadsjeepar det handlar om?

  När historien har dömt SUV-ägarna, har de sedan länge blivit krossade av folkets vrede…

  Solidaritet med Indianerna!

  Kommentar av Abu Riad — juli 30, 2007 @ 11:36 f m

 16. sjukt bra gjort, och vilken produktivitet! tack för att ni gör något konkret mot asen som förstör vår och våra barns luft.

  jag håller inte med abu riad här ovanför. det handlar visst om enskilda individer, eller rättare sagt enskilda idioter.

  idioter som har råd att, och dessutom VILL, släppa ut obefogade mängder avgaser i vår gemensamma (det kommer ni inte ifrån, sandlådeegoister) atmosfär.

  Kommentar av nicolas — juli 31, 2007 @ 5:53 e m

 17. Läskigt. Mellan utövarna och anhängarna är det underförstått att miljöaspekten är ett svepskäl (annars skulle väl äldre bilar pysas först). Men gruppen SUV-ägare i Stockholms innerstad kan alla hata – miljöaktivister, autonoma, vänster- och högerextremister och ”vanligt folk”. Det är ju så skönt att veta att de drabbas av något. Helst skulle det väl vara något ännu mer fysiskt, de ska ju ”krossas”, ”dömas hårt” osv (se tidigare inlägg). Men kanske går det att trissa upp de fysiska uttrycken lite nu när man har hittat en bra gemensam fiende att enas mot. Då kan man nog bygga upp en folklig vrede av mer klassiskt slag – det kan äntligen bli fritt fram att leva ut all sin frustration och sitt hat mot dessa SUV-ägande innerstadsbor som förstör miljön, suger ut landets arbetslösa och sjuka, stjäl allas framtidsdrömmar och dessutom är feta äckliga direktörer allihop. Fram med gasen/machetarna/moraknivarna.

  Kommentar av Johan — augusti 6, 2007 @ 12:40 e m

 18. varför inte bara börja pysa gamla bilar också?

  Kommentar av Kula — augusti 15, 2007 @ 12:11 e m

 19. Om ni förespråkar ett samhälle där man kan göra som man vill bara för man fått en miljöfacistoid knäpp i huvudet någongång, så hoppas jag ni snart har SÄPOs ögon på er.
  Det är organisationer som denna som gör att jag med glädje tar bilen från bostaden på Södermalm till jobbet på Gärdet varje dag – men efter att ha fått kännedom om er tänker jag resonera på samma sätt. Denna helg ska jag, av princip, tanka bilen med 98 oktan och sedan köra runt i stan utan mål eller mening bara för att njuta av känslan över att ni kommer lida lika mycket av det som dem ni skär sönder däcken för. Den känslan är värd långt mer än priset för en full tank bensin för mig.

  Kommentar av Bengt — augusti 24, 2007 @ 9:43 f m

 20. Kolla http://www.dagbladet.nu lördag 25 augusti Indianerna har nått Stenstan i Sundsvall! — och eriks hypotetiska fondmäklarperspektiv verkar ju vara tillverkat på Stureplan efter tredje pavan champagne eller i någon konservativ tankesmedja

  Kommentar av Flurre — augusti 25, 2007 @ 12:32 e m

 21. … å så Bengt … precis som en kiss å bajs-protesterande baby … (skit på´re å njut!)

  Kommentar av Flurre — augusti 25, 2007 @ 12:35 e m

 22. Jaaa, Flurre! Fotsvettsindianer i Sundsvall! Dags å rulla en joint för å fira va?

  Underbart att se hur era värderingar skiner igenom trots det ihärdiga nekandet till att avindsjukan inget har med saken att göra. Kiss och bajs var det ja…

  Kommentar av jw — augusti 26, 2007 @ 1:36 f m

 23. Intressant att notera att det inte verkar gå att få verkliga namn eller kontaktuppgifter till någon av dessa demokratins banérförare…

  Intressant också att notera att dessa kriminella handlingar inte riktar sig mot de riktiga mijöbovarna, nämligen de som kör gamla skräpbilar utan katalytisk avgasrening…

  Intressant skulle det slutligen också vara att höra hur P1 och diverse medier skulle ställa sig till och rapportera om den (förhoppningsvis) hypotetiska grupp skinheads som bestämmer sig för att det tycker illa om t.ex. invandrare och/eller homosexuella och därför bestämmer sig för att förstöra deras hem och/eller lösa egendom…

  Kort sagt – det finns mycket intressant med denna typ av ligism och kriminalitet…

  Kommentar av Mikael Olsson — september 3, 2007 @ 1:23 e m

 24. Men snälla vänsterbarn, försök få lite perspektiv på tillvaron. När ni väl slutat leva på andras skattepengar och pappas veckopeng kommer ni också kunna skaffa er ett jobb och bli ”borgarbrackor”, precis som så många av era föräldrar blivit. Då kommer även ni kunna köpa er en ny, STOR, miljövänlig bil istället för att bränna runt i er gamla miljöfarliga bil som ser mer rödgrön ut än en SUV.
  Läste nånstans att i Storbritannien pruttar kossorna ut mer koldioxid än bilarna släpper ut… 🙂

  Kommentar av Peter — september 9, 2007 @ 10:30 f m

 25. Haha tragiskt! Det märks att er okunskap lyser igenom. NI patetiska vänstertöntar fattar inte att om ni vill göra miljön en tjänst så kan NI sluta åka runt i era Volov 240 från tidig stenålder utan katalysator som smutsar ner städerna mer än vad 10 moderna SUV:ar med diesel gör.

  Ska ut och börna lite med M3:a nu!

  Kommentar av Kowalsky — september 10, 2007 @ 1:28 e m

 26. Citat från ”svar på tal”: – För att de som har dessa gamla bilar i regel inte har dem för att de vill åka runt i gamla bilar som drar en massa bensin, utan för att de inte har råd att köpa en ny bil. En stadsjeep däremot köps av någon som har så mycket pengar att de inte bryr sig om höga bensinkostnader och hellre känner sig överlägsen i en stor fet bil än bryr sig om andra. Slut citat.

  Att ni är så klantiga att ni lägger in solidaritets värderingar i era argument. Förstår ni inte att det minskar er trovärdighet?

  Men så sant som det är sagt, ni har ju inte råd och då tar ni till miljön som svepskäl för att få försöra för oss andra…

  Nej…inatt åker jag till majorna och haga för att punktera cyklar…
  Det blir ju en massa koldioxid utsläpp extra när ni blir anfådda på era cyklar, det måste stoppas!!

  Kommentar av Anders — september 11, 2007 @ 1:44 e m

 27. Stackars er som inte fick lära er vad som är rätt o fel när ni va små. Ni beter er ju som små barn som gör bus skuller tro att då ni punkat ett par däck så springer ni runt hörnet o garvar som små barn gör. Nu är jag inte suv ägare men om jag skulle se er när ni håller på då jag är ute o kör så kan ni ge er den på att jag kör på er (lindriga straff på sådant idag)för det ni gör är fel.

  Kommentar av Storebror — september 12, 2007 @ 11:58 f m

 28. För varje stadsjeep ni luftar så luftar jag 2 cyklar i innestan!

  /Asfaltens cowboys!

  Kommentar av skogen — november 22, 2007 @ 9:41 e m

 29. Bra jobbat !

  En SUV utstrålar tre saker:
  Svulst
  Egoism
  Status

  En SUV har EN viktig funktion:
  Attt komma fram på igenväxta och igensnöade vägar.

  Efterssom behovat av funktionen saknas i våra städer istället så gäller bara utstrålningen.

  Egoismen är det aldra vidrigaste. Om en SUV frontar mex tex en Citroen XM så dör han i Cittran efterssom SUV-ägarens liv är viktigast.

  En helt vidrig attetyd. SUV:en är en sjuk trend ifrån början även om man inte tar hänsyn till miljöaspekten.

  Dessutom tar de för mycket plats på våra gator.

  Tur att någon försöker få ett slut på en sjuk trend.

  Kommentar av Martin — november 27, 2007 @ 10:12 e m

 30. asfaltens cowboys skrev dette: För varje stadsjeep ni luftar så luftar jag 2 cyklar i innestan!

  Helt greit for meg. Det aller beste for miljøet er jo å gå til fots.

  Svartfotindianerne

  Kommentar av Svarteper — december 12, 2007 @ 4:18 f m

 31. SUVar hit och SUVar dit men skit samma. Fruktansvärt kul att ni känner er så viktiga med ert pysande. Ni känner er säkert som bättre människor om ni återvinner fågelskiten på er balkong också eller borstar tänderna i regnvatten. Men seriöst, om vi nu ska se till miljöproblemen i vår värld så är de så mycket större än ett gäng SUVar i Sthlm. Sätt er in i vad som påerkar vår samtid mest och lobba för att göra något större. Ska ni verkligen lägga manken till och försöka göra något skillnad eller ska ni fortsätta att låta er luras av att gräsrotsrörelser faktiskt kan åstadkomma något. Ni upprepar samma gamla misstag som hippieröreslen som verkligen har varit kontraproduktiva i allt de företagit sig. VÄX UPP!

  Kommentar av En som inte gillar er — december 15, 2007 @ 1:57 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: