Asfaltsdjungelns Indianer

Östermalm är pyst | juli 14, 2007

Blekansikten på Östermalm – håll i hatten! I natt har vi pyst däcken på 60 stadsjeepar på både öfvre och undfre Östermalm. Porschar, Volvos, Land Rovers och bensinslukande monster av andra märken kommer inte att rulla förrän någon pumpar upp däcken igen. Tills dess kan atmosfären pusta ut en aning.

Vi är snart tillbaka, kanske i ett annat område i stan.


Publicerat i Pysningar, Stockholm

80 kommentarer »

 1. Bra jobbat!

  Kommentar av Revolving Doors — juli 14, 2007 @ 11:48 e m

 2. Inge vidare smart.

  Det är väl bättre att SUV:arna kan åka som det är tänkt än att det ska ringas bärgare (stora lastbilar som drar 3 liter diesel/mil) som måste komma och pumpa dessa däck igen.

  Räkna en gång till.

  SUV åker enkel resa ut ur stan på morgonen.

  Scania åker tur/retur för att lufta.

  Vilket påverkar miljön mest negativt?

  Ni måste var de mest korkade människor som finns, säg som det är, ni gör inte ett jävla skit för miljön utan ni letar bara nån halvkorkad ursäkt för att få bär er åt som förbannade arslen.

  Men för min del kan ni fortsätta, jag gör feta stålar på de tomma däcken, men som sagt, miljön e en förlorare i sammanhanget, tänk på det.

  // Mr Towtruck

  Kommentar av mr Towtruck — juli 15, 2007 @ 3:12 f m

 3. Det som skulle vara allra bäst för miljön är om Mr Towtruck hade sagt: ”Åka till Östermalm och pumpa en stadsjeep? Glöm det. Jag tänker inte bidra till att sjukt onödiga bensinslukare kan fortsätta köra.”

  Verkar vara skit bra grej att släppa ur luften på däcken. Heja!

  Kommentar av Ivar — juli 15, 2007 @ 3:56 e m

 4. Mr Towtruck,

  Om urpysningen upprepas ofta kommer det att bli outhärdligt besvärligt att vara suv-buren.

  Men jag håller med om att det finns smartare sätt att gå till väga. Det mest effektiva skulle kanska vara att både skära sönder däcken samt repa lacken.

  Ekonomisk skadegörelse är lönsamt (enkel kapitalistisk logik) och i det här fallet skulle det höja försäkringspremierna så att det blev galet (klokt) dyrt att köra stadsjeep.

  /Asfatsblomman

  Kommentar av Asfatsblomman — juli 15, 2007 @ 4:34 e m

 5. Suveränt! Såna här underbara aktioner bör göras fler . Men hur gör man enklast för att lufta bildäck? Trycker ner en liten mejsel i ventilen eller? Behöver man nåt speciellt verktyg? Låter det mycket?
  Nåt annat att tänka på?

  Kommentar av Nattsmyg — juli 16, 2007 @ 10:37 f m

 6. E85-bilar nästa!

  Kommentar av möbök — juli 16, 2007 @ 4:48 e m

 7. Asfaltsblomman,

  Jag tror fortfarande inte ni gör det för miljön, utan ni vill bara ”rättfärdiga” kriminellt beteende.

  Det är inte kriminellt att köra SUV, däremot är skadegörelse ett brott och därmed straffbart.

  Ni är bara avundsjuka på dom som har råd att köpa/köra SUV och sportbilar, och blir ni någon gång tagna på bar gärning så har ni garanterat försatt era chanser att få råd med en dylik, då era pengar får gå till skadestånd i stället.

  Sen vägrar ni betala dessa skadestånd, så dom går till kronofogden, sen växer ni upp (mognar) funderar på att flytta, kanske bilda familj etc. etc. då kommer den där anmärkningen hos kronofogden att sätta käppar i hjulen vill jag lova. (får inte ens köpa en blyertspenna på avbetalning, än mindre teckna ett hyreskontrakt)

  Då vill ni man ska tycka synd om er, snyftreportage i tidningar o tv (vi måste bo i den här mögliga husvagnen med våra små barn, bla, bla) men se nä, ”som man bäddar får man ligga”.

  ALLVARLIGT!

  Väx upp för h*****e, det kommer en dag då ni själva drabbas av någon form av brott, tänk då på vilka skitstövlar ni själva varit.

  Kommentar av Mr Towtruck — juli 18, 2007 @ 4:01 f m

 8. håller med towtruck fullt ut på allt han säger…
  det ni gör det kan vara roligt som ett engångs företelse när det handlar om en bil ! men som sagt man får inte, sen får ni ju tänka på det att om jag har fattat det rätt så alla dem som äger dessa bilarna klarar inget sj då då ringer man bärgare….

  och då det är en nyare bil med nybils assistance då ska man absolut inte tacka när till jobbet…

  så hur ni än vrider på det så e ni bara helt jävla du*** i huvudet o typ inte tänker hela linan ut…

  hade jag iallafall vatt en snut o fått detta ärendet hade jag satt in nationella instats styrkan på er.

  Kommentar av hbg_bärgarna — juli 19, 2007 @ 9:51 f m

 9. Är detta någon slags skämt? Är ni på allvar stolta över att ha pajat folks bilar?

  Om ni vill göra något på allvar för miljön: Gå till skolan, studera, ge er in i politiken och förändra saker från insidan.

  Att skära sönder däck som arga fjortisar leder absolut ingenstans förutom att det kanske gör någon mamma ledsen som behöver köra barnen till dagis.

  Om ni visste ett skit om bilar vet ni också att det förmodligen kommer bli mer stress på miljön att frakta dessa till en verkstad eller mack för att fixa däcken.

  Kommentar av Mia — juli 20, 2007 @ 12:57 f m

 10. Vad bra!!

  Kommentar av Pink'petals international — juli 20, 2007 @ 3:06 f m

 11. Att använda odemokratiska metoder för att göra er röst hörd är så typiskt, och det hela blir bara fånigt och patetiskt.

  Jag är en av de som drabbades och detta fick till följd:
  Jag ringde bärgare som åkte från kista till östermalm för att pumpa mina hjul
  Jag fick ta min gamla Range Rover, som drar ca 3 liter milen blandad körning och åka i stan hela dagen då jag hade ett antal ärenden.
  Och bilen ni tömde på luft för mig var en Lexus RX400h, en hybridbil era jävla puckon! Så snacka om att ni gjorde miljön en björntjänst i mitt fall !

  Kommentar av SUV ägaren — juli 20, 2007 @ 8:45 f m

 12. Mr Towtruck så jävla grymt!!!

  Kommentar av Olle Elander Wisten — juli 20, 2007 @ 10:07 f m

 13. Du ”Ivar”, om ”Mr towtruck” tackar nej till jobbet finns det alltid någon annan som gör det.
  Att tro att man kan ”vända” alla är bara hjärndött!!

  Och du ”Asfaltblomman”, det där kommer alldrig hända. Det är alldeles för få som håller på med sådanna barnsligheter. Och säg inte att det kan bli fler, för det kommer ändå alltid vara för få.

  Dessa personer är samma ”skit” som kastar sten på demonstrationer och tror att politiker ska lyssna och ändra på saker. Och gärna med dålt ansikte.

  Kommentar av Jonas — juli 20, 2007 @ 10:11 f m

 14. Jag får tacka så hjärtligt för de pysta däcken på min bil häromdagen. Det är härligt att det finns folk som roar sig på andras bekostnad. Kostnaden för mig är ingen stor grej, däremot som Mr Towtruck säger så kommer det bli stora belastningar på miljön när han tvingas köra in i stan med sin gigantiska bärgningsbil. Förutom det kommer jag och min kära SUVburna vänner åka till till er i Bandhagen, Rågsved o Skärmarbrink o allt vad det heter och köra våra bilar oavbrutet och förpesta er miljö.

  Med Vänlig Hälsning
  Janne Öfvre

  Kommentar av Janne Öfvre — juli 20, 2007 @ 11:01 f m

 15. Vilken tur att man inte kör stadsjeep!
  …däremot så drar min 600hk bruksbil runt 3 liter milen och mer när den används aktivt vilket blir väldigt ofta. Billigt pris att betala för att ha så kul =)

  Räkna dock med att det är ni som blir pysta på luft när ni träffar rätt människa.

  Kommentar av Shiro — juli 20, 2007 @ 11:07 f m

 16. Håller med Mr Towtruck. Självklart är det för 9 av 10 av er en anledning att rättfärdiga ett beteende.

  Håller med i sak att SUV:ar är sjukt onödiga, men det känns som om ni kunde rikta er energi mot någon större miljöbov (nu inser ju alla att det bara är en anledning att ge överklassen en knäpp på näsan). Faktum är att biltrafik står för en försvinnande del av de föroreningar som bidra till växthuseffekten.

  Ge er på några riktiga miljöbovar istället.

  Kommentar av empae — juli 20, 2007 @ 11:23 f m

 17. Låter knappast som något man har gjort för miljöns skull utan snarare så att det sticker i ögonen att några har lite mer pengar än andra.

  Varför inte pysa hjulen på alla gamla Volvos, Saabar, Mercor och andra bilar från 70, 80 talet? Dessa både drar mycket bensin och spyr ut mer skit än många av SUVarna, fast det är väl såna bilar ni och era föräldrar kör så i miljöns namn visar ni bara er avundsjuka mot dem som har lyckats tjäna ihop mer pengar och köpt sig en SUV.

  Jaja, ni växer väl också upp någon gång, förhoppningsvis snart och utan att ha sabbat för mycket.

  Kommentar av MK — juli 20, 2007 @ 10:35 e m

 18. […] Östermalm är pyst Blekansikten på Östermalm – håll i hatten! I natt har vi pyst däcken på 60 stadsjeepar på både öfvre och […] […]

  Pingback av Top Posts « WordPress.com — juli 21, 2007 @ 2:01 f m

 19. testa åka till något land som inte är lika välutvecklat som sverige, och pys deras gammla bilar som släpper ut så sjukt mkt avgaser, och att bara pysa ”kända utsläppsbilar” gör ingen skillnad heller, åk ner till scania eller nåt och spräng deras lastbilar 😉 Så får du inget quorn i butiken heller. Du klagar inte på att de har fyllda hyllor eller?!

  Kommentar av Martin Götegård — juli 21, 2007 @ 4:58 f m

 20. ”Jag tror fortfarande inte ni gör det för miljön, utan ni vill bara “rättfärdiga” kriminellt beteende.” – Mr Towtruck

  LOL … ”Kriminellt beteende” herregud. Var är din ilska när oljebolagen dödar indianer i Amazonas och orsakar massdöd i ekosystemet, eller rycker du på axlarna som alla andra konsumtions-hjärntvättade svenssons då?

  Låt mig påminna om att motståndsrörelserna under Nazi-tiden var kriminella dom med.

  Asfaltsdjungelns Indianer gör inte någon större skillnad för miljön (och jag deltar absolut inte i deras aktiviteter eller annan form av skadegörelse) men det är ändå mer meningsfullt än att tex. rösta på miljöpartiet.

  Vad det gäller dina moraliska pekpinnar så är dom så fjantiga att jag inte ens ids bemöta dom. Är det inte dags att vakna upp och se att den här civilisationen är inne på en vansinnesmarsh där pysta däck är dom minsta bekymren? Är det inte dags för dig att engagera dig i nåt viktigare?

  Kommentar av Wainamoinen — juli 21, 2007 @ 6:09 f m

 21. Måste hålla med Mr Towtruk hur i h*****e dum får man bli?? Utan att man inser vad man gör. Att tro att ni ska få några att lysna på er med den här metoden.
  Skärpning med skadegörese blir vilken normal mäniska som hels bara förbanad. Hoppas att ni ”råkar vara på rätt plats” när bil ägaren kommer. Polisen är nog det minsta som ni måste vara rädda för då. Om ni tar ”lagar i egna händer” så räkna med att fler kan göra det.

  Kommentar av Trackdriver — juli 21, 2007 @ 11:53 f m

 22. Ni kanske kan i morgon natt dra till Arlanda och försöka tömma några flygplansdäck på luft? Dom som orsakar så mycket mer miljöskada än bilar… Och har vi riktigt tur så kanske någon av planen drar igång motorerna när ni står där under…

  Kommentar av Drugdriver — juli 21, 2007 @ 12:55 e m

 23. ”åk ner till scania eller nåt och spräng deras lastbilar” ja, absolut, sen till Volvo’s & Saab’s j***la fabriker – KABOOM!! Carmageddon!
  ”Ni är bara avundsjuka på dom som har råd att köpa/köra SUV och sportbilar” – ja så mycket så att jag inte ens har körkort.
  Och varför f*n skulle mina skattepengar går till att hjälpa Volvo, Saab, etc ? Så snart det är ett problem springer de till Staten och skriker att de måste sparka folk om de inte få subventioner/hjälp – f*n!

  Kommentar av Pinkpetals International — juli 21, 2007 @ 12:59 e m

 24. Håller med den store Mr Tow Truck.
  Jag önskat att jag kunde få tag i er på bar gärning….
  Ni är alla lika reclaim the city mm
  Finn er plats på jorden.

  Kommentar av Tech — juli 21, 2007 @ 4:42 e m

 25. Nog för att jag anser att jag anser att det är ett fördjävligt sätt, även om jag tycker att det är lite humor i det hela, och att jag tycker att man borde bege sig på E85-bilar istället (som bidrar till nerhuggna regnskogar och att matpriserna stiger för de fattiga), men man ringer väl ändå inte bärgningsbilen bara för att få pumpa däcken?

  Kommentar av möbök — juli 21, 2007 @ 6:25 e m

 26. Eehm. du har aldrig funderat på att flytta? för om du nu blir så arg så du måste punka 60 bilar i ren förvirrning så platsar du nog bättre i en stuga i stora norrland! jag förstår inte riktigt tanken bakom ngt utav det du skriver. ngt säger mig att du mellan varven röker ngn stark pipa som ger dig fixa ideèr. men visst.. alla är vi olika. o du är väldigt olik så att säga! lycka till med ditt projekt. det lär inte bli långvarigt!

  Kommentar av Samson — juli 21, 2007 @ 9:47 e m

 27. Möbök hur liten h***n får man ha. Att man skulle se humor i skadegörelse är för mej en gåta väx upp för h*****e. Och hur tror du (ni) att man skulle lufta upp däcken utan att ta dit en bärgare blåsa med munnen eller? Nu vore det på tiden att kopla in hjärnan.

  Kommentar av Trackdriver — juli 22, 2007 @ 2:43 f m

 28. Trackdriver: Jag brukar ha förmågan att se humor i saker som inte andra gör. Till exempel ditt lilla ordförråd (läs en bok, det brukar hjälpa) och ditt frenetiska användande av dom där små stjärnorna (*****), samt att du verkar koppla ihop mig med dom som gjorde det här. Varför missade du till exempel att jag ansåg att det var fördjävligt?

  Det är jag tycker är roligt är ju att dom inte har åstakommit nånting, och om dom nu vill få nått gjort så finns det mycket bättre sätt. Tex sprida flygblad om etanol-bilar, eller få igång nån diskussion om vad som skulle kunna ersätta bensin? Dessa SUV:ar körs väl i regel med diesel, och jag har en känsla av att mindre bensindrivna bilar utan katalysator släpper ut mycket mer skit än dessa, specielt växthusgaser.

  Problemet som uppstår ifall dom skulle ge sig på dessa bilar vore ju att dom måste bege sig ut i förorten och pysa bilar som ägs av arbetarklassen, och jag tror att dessa finner ett elakt nöje med att jävlas med folk som bor just på östermalm.

  Och ja, varje gång jag har haft punka så har det fungerat att pumpa själv. Fast det gäller ju att ha rätt grejer i närheten isåfall. Förstår att folket på östermalm inte har sånna saker.

  Nå, har din hjärna orkat dig igenom den här texten, eller ska du skita i att läsa den och komma med ett till medelande som bara innehåller svärord, förolämplingar och falska antagelser?

  Kommentar av möbök — juli 22, 2007 @ 10:11 f m

 29. dear ”möbök”

  ”rätt grejer”?
  Jo jag har nog handpumpat bil själv i mina dar, men va sjutton, har man assistanceavtal på sin bil (vilket alla nyare bilar har per automatik) så ringer man dit och då skickar dom en bärgare!

  Sen kanske det är så att ”indianerna ” inte alltid sätter sätter dit sina flygblad, alt att någon tar bort dem. Hur ska då den drabbade veta om det är stuckna eller pysta däck?

  best regards// TT

  Kommentar av mr Towtruck — juli 23, 2007 @ 6:17 f m

 30. Möbök: ”Problemet som uppstår ifall dom skulle ge sig på dessa bilar vore ju att dom måste bege sig ut i förorten och pysa bilar som ägs av arbetarklassen, och jag tror att dessa finner ett elakt nöje med att jävlas med folk som bor just på östermalm.”

  Arbetarklassen i förorten? Bor du i norrland eller? Tycker du att det finns mindre SUV:ar och liknande i förorten där alla kör med sina M5:or från 99 som garanterat drar mer och släpper ut mer.

  Kommentar av Drugdriver — juli 23, 2007 @ 8:13 f m

 31. Har en kamrat som var i sthlm på besök och drabbades av detta vansinne. Att lufta däcken urskiljningslöst är ju inte bara dumt, det är urbota dumt! En Toyota RAV4 släpper definitivt ut mycket mindre växthusgaser än t.ex. vilken 80-tals bil som helst. Att dessutom anta att alla bilar som är nattparkerade skulle höra till boende i stan är juvansinne! I min kamrats fall så bor både han och jag i en by med knappt 1000 invånare… Vilken kollektivtrafik menar ni skulle finnas här? Jodå, det är klart det går ju en buss på morgonen och en på kvällen till närmaste stad som ligger 10 mil bort!!!
  Galenskap!
  Visst, alla bör ta sitt ansvar men man måste se till omständigheterna. Bor man på landet och har behov av att köra på vägar där vanliga bilar inte kan ta sig fram utan fyrhjulsdrift så är det naturligtvis VÄLDIGT ansvarsfullt att köra en SUV som drar 0,7 l/mil än någon annan SUV som drar det dubbla eller mer!

  Kommentar av Bor inte i stockholm — juli 23, 2007 @ 6:16 e m

 32. Towtruck, okej, så det är på så vis det fungerar.

  Drugdriver, ja, jo, jag är avslöjad, jag bor i Norrland, och här är det inte alltför ovanligt att folk kör omkring med bilar utan katalysator, så jag har väl lite taskig koll på vilka bilar det används i förorten. Men förorten brukar ju ändå associeras med arbetarklass, och det känns lite som att det här är folk som både för ”miljökamp” och ”klasskamp”.

  Kommentar av möbök — juli 23, 2007 @ 8:19 e m

 33. […] 2007 Det har varit många kommenterar på Asfaltsdjungelns indianers pysning av stadsjeepar på Östermalm i Stockholm. Eftersom vi inte hinner svara på alla enskilda kommentarer har vi samlat några av de […]

  Pingback av Svar på tal « Asfaltsdjungelns Indianer — juli 24, 2007 @ 12:17 e m

 34. Snälla det är lungt på stan nu kan ni inte pysa lite däck så att jag får åka runt med min tunga lastbil och förpesta luften och fylla lite luft här och där.

  Kommentar av bärgningsbilen — juli 25, 2007 @ 5:25 f m

 35. Alla ni som inte tar miljöhoten på allvar är SJUKA. Seriöst, ni är helt förlamade och måste vakna upp för ert eget och alla andras bästa. Ni är ett hot mot oss. Jag hade tänkt försöka leva runt 50 år till, och om ni aldrig tänker ändra era vanor, tänker jag göra allt för att ändra dom åt er, med eller utan våld. Vi har ju fan inget att förlora förstår ni inte det? En bils utsläpp gör faktiskt skillnad.

  Att pysa däck på östermalm är HELT KLART ett steg i rätt riktning. Jag stödjer er till 800% och hoppas på många fler pysningar i framtiden, iallafall pysningar av bilar som släpper ut mängder med koldioxid som helt enkelt är JÄVLIGT ONÖDIGT.

  Kommentar av Nichen — juli 25, 2007 @ 7:29 e m

 36. Pysa däck? Allvarligt? Ni är för roliga i sthlm…

  Kommentar av Jonas — juli 26, 2007 @ 9:02 f m

 37. […] det dags för Vasastan. Vi luftade däcken på 30 stadsjeepar. Bara hälften av vad vi hann med på Östermalm. Skälet var inte att Vasastan var tomt på stadsjeepar, tvärtom, men efter att polisen gripit en […]

  Pingback av Grattis Vasastan « Asfaltsdjungelns Indianer — juli 26, 2007 @ 9:48 f m

 38. Ni vet väl att en bensindriven V70 släpper ut mer koldioxid än en dieseldriven XC90?

  Dags att börja pysa däck på alla V70 också alltså, eller hur?
  (Eller dags att skaffa ett liv och sluta förstöra det seriösa arbetet för riktiga miljöaktivister..)

  Kommentar av Jonas — juli 26, 2007 @ 10:01 f m

 39. Vilken insats ni gjort för miljön. Tänk vad däcktillverkarna måste bli glada nu när de får producera fler nya däck. Garanterat inte miljövänligt.
  Det är fan mer miljöfarligt att vara korkad!
  Tror ni vet att jag syftar på Asfaltens Indianer (Fyndigt namn förövrigt haha)

  Kommentar av sigges — juli 26, 2007 @ 10:44 f m

 40. […]Det är fan mer miljöfarligt att vara korkad![…]
  Århundradets citat! Nicely put, sigges!

  Kommentar av this observer — juli 26, 2007 @ 4:22 e m

 41. Härligt mr Towtruck.
  Kunde verkligen inte ha sagt det bättre själv!

  Kommentar av Asfaltsdjungelns Indianer = Tragiska fattigsmans barn — juli 26, 2007 @ 8:08 e m

 42. Att pysa däck på östermalm är HELT KLART ett steg i rätt riktning. Jag stödjer er till 800% och hoppas på många fler pysningar i framtiden, iallafall pysningar av bilar som släpper ut mängder med koldioxid som helt enkelt är JÄVLIGT ONÖDIGT.

  Tja vad ska man säga om ovanstående?
  När en bärgningsbil åker runt till en och en bil är det bra för miljön?
  Släpper en bärgningsbil ut mindre skit när den åker än en stillastående parkerad Suv gör?

  Inte fan gynnar det miljön iaf

  Kommentar av bärgningsbilen — juli 26, 2007 @ 10:01 e m

 43. lol,,lol,,lol,,lol,,,,,lol,,lol,,lol,,,lol,,,

  Kommentar av tHE nATURISTENS HÅLA — juli 27, 2007 @ 9:15 f m

 44. Varför inte lika gärna gå ut i närmsta hage och börja skjuta kor…de släpper ju ut mer än hela den svenska bilparken tillsammans..

  Kommentar av Thomas — juli 27, 2007 @ 3:28 e m

 45. /Sigges

  Om du köper nya däck när någon släppt ur luft ur däcken kanske du, med din egen logik som är ansvarig för växthuseffekten, i dubbel bemärkelse… eller vad var det du sa, just det:

  ”Det är fan mer miljöfarligt att vara korkad!”

  Kommentar av Martin — juli 27, 2007 @ 6:16 e m

 46. Det krävs ju inte så värst mycket för att räkna ut att ni

  1. Inte vet ett dugg om stadsjeeparnas inverkan på klimatförändringen. Det går inte att isolera enskilda biltyper, märken eller modellers påverkan.

  2. Inte respekterar samhällets grundvalar, det vill säga demokrati. Demokrati är INTE rätten att ha rätt, utan rätten att delta i samhället. Jag misstänker att ni tycker att de rättigheter ni tar er är fullständigt självklara. Men i samhällets ögon har ni fel och SUV-ägarna rätt. Oavsett miljöpåverkan med mera. Gör tankeexperimentet att SUV-ägare plötsligt släpper ur luften ur era cyklar eller vad ni nu använder, bara för att de helt enkelt inte gillar dem. Det är nämligen precis lika fel.

  Kommentar av daBear — juli 27, 2007 @ 7:34 e m

 47. Jag blir förvånad när man läser visa inslag här. Var och luftade upp en X5 igår med min bärgningsbil. Den drar inte en liter bensin som vissa tror men den drar ca 2.5 liter disel per mil. Kul och höra att någon togs av polisen. Ägaren till X5:an sa att han inte skulle ringa polisen så se upp statsjepps ägarna kanske skapar egen rättvisa.

  Och Nichen du måste väll tycka om en bärgnings bil med sin bränsle förbrukning än en tex Lexus R 400 H som är en el hybrid bil. Du skrev att dom som inte tog miljöhotet på alvar måste vara SJUKA då måste jag fråga dej om du inte bör fundera på vilket som är minst skadlig för miljön Lastbilar eller statjeepar!
  Väx upp och ta reda på fakta än att förstöra för andra.

  Och Pingback Grattis till polisen för snyggt jobb. Ni gör bara jeep ägarna mer förbannade en ledsna med erat tilltag dom lär inte byta bil snarare behålla den dom har.

  Kommentar av truckdriver — juli 27, 2007 @ 7:44 e m

 48. Jag tror att detta är fel sätt att bemöta överklassen eller SUV-ägarna. Jag tror att de bara tänker typ ”Gnälliga vänsterfolk som sabbar andras grejer!!!” istället för att ta till sig själva budskapet. Dessutom har de ju redan köpt bilen, det är bättre att rikta sig till de som funderar på att köpa bil och deras förebilder (Vilka ser överklassen upp till? Vissa kändisar? Företagsledare? Kungahuset? Försök att med argument, ej skadegörelse, att övertyga dessa personer så kan man få med sig fler som ser upp till dessa). Kanske kan man även ha typ informationsbord (inte demonstrationer, det är för vänster för målgruppen) i närheten av bilhandlare. Rikta er till den yngre generationen, för gubbs i 40-årsåldern kan vara så trångsynta, så det gäller att få dem engagerade innan de fastnar i ett ”jag måste ha en stadsjeep så jag ser framgångsrik ut”-tänket och inte förstår att det bara får dem att se dumma ut. Lycka till!

  Kommentar av Elin — juli 28, 2007 @ 7:58 f m

 49. Bra gjort! Nästa steg är att pysa cykelhjul. Jag blir så förbannad varje gång jag ser med förhöjd andning pga att de cyklar istället för att gå. Vet de inte att de tredubblar sina koldioxidutsläpp genom sitt val av fortskaffningsmedel. Är det verkligen värt att offra våra barns framtid bara för att komma fram några minuter tidigare? Låt oss göra en gemensam aktion denna vecka och pysa varenda cykel vi ser. Specielt viktigt är att pysa cyklar på Östermalm då dessa cyklister släpper ut mer koldioxid än cyklister på Södermalm eller i förorterna.

  Kommentar av Sven E — juli 28, 2007 @ 12:24 e m

 50. Roande läsning 🙂 Jag ska tänka på miljön nästa gång jag drar upp handgasen på Bärgaren så man har lite högre arbetsvarv.

  För då går det väl fortare att dra upp en SUV & på så sätt jobbar jag snabbare & spar på miljön eller?

  Erat sätt att tänka på får mej att få gåshud…

  Kommentar av BadToy — juli 28, 2007 @ 4:24 e m

 51. det är väl inte nåt direkt verkande för miljön precis.
  hitta på nåt bättre istället förfan.
  bara för att man har en stor bil betyder det väl inte att den släper ut mer än en annan sorts bil med lite häftig motor kanske bmw m5 audi rs4 mm mm.
  och varför bara göra det i de lite finare områdena? så korkat, luktar avundsjuka lång väg. kom på nåt konkret, ni dumförklarar er själva och då är det väl ingen som tar er på allvar….

  Kommentar av nik — juli 29, 2007 @ 12:22 e m

 52. Varför är det så att så fort man gör något, typ en politisk aktion, klagar folk på att man inte gör något annat istället? Hälften av kommentarerna här tycks mena att man inte ska pysa däck utan stoppa flygplan, kossor, lastbilar och annat. Hur vet ni att vi inte gör det också? Eller varför gör ni inte det själva? När ska folk fatta att aktivistgrupper inte är Gud eller regeringen som man kan klaga hos – vi är vanliga människor som agerar mot ett utvalt mål – om ni har förslag på bättre mål, sätt igång!

  Kommentar av Indian — juli 29, 2007 @ 12:40 e m

 53. [”Härligt mr Towtruck.
  Kunde verkligen inte ha sagt det bättre själv!

  Kommentar av Asfaltsdjungelns Indianer = Tragiska fattigsmans barn — juli 26, 2007 @ 8:08 pm ”]

  Tackar!

  Kommentar av Mr Towtruck — juli 30, 2007 @ 12:35 f m

 54. Varför kallar ni suv-ägare för blekansikten? Är ni rasister?

  Kommentar av Kemiske Ali — juli 30, 2007 @ 10:56 f m

 55. […] låter Söder | aug 02nd 2007 Efter Östermalm och Vasastan var det i natt dags för Södermalm. Pysningar från stadsjeepsdäck har ekat mellan […]

  Pingback av Pyssssch låter Söder « Asfaltsdjungelns Indianer — augusti 2, 2007 @ 1:47 f m

 56. Som flera tidigare påpekat ger den här typen av aktioner ett väldigt ogenomtänkt intryct miljömässigt.
  Att man just ger sig på SUV:ar i Stockholms finare områden är endast för att vinna sympatier bland Sveriges alla avundssjuka människor. Det har ju redan konstaterats att belastningen på miljön ökar när bilarna måste åtgärdas.
  Betydligt ”smartare” hade det varit att bege sig till de fattigare delarna av Stockholm och skära sönder däcken på gamla 70- och 80-talsbilar som är betydligt mer påfrestande för miljön än nya SUV:ar. Den stora fördelen med detta skulle vara att många kanske inte skulle ha råd med nya däck och bilarna skulle således bli stående. Precis det målet jag förstog att man hade med SUV:arna, skillnaden är att det här finns en rimlig chans att bilarna faktiskt står still mer än en förmiddag.

  Detta resonemang tycker jag visar att dessa personer i själva verket inte gör detta för miljön i första hand utan har något helt annat syfte med sina aktioner. Vad detta syfte är spekuleras det redan så bra i att jag inte tänker försöka mig på någon analys.
  Det kan dock givetvis vara så att dom helt enkelt är fruktansvärt korkade och inte själva kommit på alternativet jag berättat om ovan.

  /Magnus

  Kommentar av Magnus — augusti 2, 2007 @ 11:15 e m

 57. Ni får ta och ge er nu. Smaken är som baken! vafan kan 9miljoner invånare (Sverige) göra mot resten av världen. Låt Kina tänka på miljön enstund sedan kan vi i Sverige börja tänka på saken!

  Kommentar av Kossa — augusti 3, 2007 @ 4:57 f m

 58. Asså det är ju sjukt era jävla luffare.. bara för att ni inte har råd med sånna bilar. tattar jävlar asså.. och sen säger ni att ”vi ska rädda världen” haha ni är ett jävla skämt asså..

  Kommentar av luffare — augusti 3, 2007 @ 1:08 e m

 59. Asfaltsdjungelns idioter är väl ett mer passande namn.

  Vad är syftet?

  (1) att förbättra miljön?
  (2) att få SUV-ägare att ändra åsikt?
  (3) att påverka folkopinionen?
  (4) att få utlopp för er lust att vandalisera

  (1) som redan flera förklarat så får era handlingar enbart negativ miljöpåverkan i det korta perspektivet (omlackering, bärgare, etc)

  (2) Tror inte det finns en SUV-ägare som reagerar på annat sätt än att bli förbannad och snarare tar avstånd från era handlingar och troligen även era åsikter.

  (3) Bortsett från de som redan har samma åsikter som er så tror jag att ni genom att göra SUV-ägarna till offer och er själva till vandaler i allmänhetens ögon får de allra flesta emot er och ni kommer alltså inte att få någon att ändra åsikt i den riktning ni önskar.

  (4) Bör ni kanske svara på själva.

  Jag kan inte annat än hålla med er om att SUV-ar väldigt sällan är befogade i stan och att de är både onödigt bensinslukande och dessutom en trafikfara för alla som åker i mindre fordon. De är alltså en pådrivande faktor i racet mot tyngre och tyngre fordon pga säkerhetsaspekten.
  MEN det sätt som ni väljer för att göra något åt problemet är totalt åt helvete fel!
  Att gå på privatpersoner och deras ägodelar är och förblir kriminellt och ni skall inte bli förvånade om en eller annan reagerar med motsvarande metoder mot er själva.

  Väx upp!

  Kommentar av Janne — augusti 3, 2007 @ 2:24 e m

 60. Ja ha då har man vart på sin första ”pyss” punka då vid Ersta sjukhus en RAW4a frågan är vem som spydde ut mest skit den eller jag från att jag åkte från Lindhagensplan & fylde på lite luft *ASG*

  Kommentar av BadToy — augusti 4, 2007 @ 9:07 e m

 61. Förstår jag dig rätt så har du släppt luften ur en RAV4? En bil som med sin största motor drar ca 0,6 liter diesel och dessutom säljs med katalysator, en av de mest miljövänliga bilar som man kan köpa. Grattis!

  Kommentar av SM — augusti 4, 2007 @ 10:24 e m

 62. ”Låt mig påminna om att motståndsrörelserna under Nazi-tiden var kriminella dom med.”

  Låt mig påminna om att det finns de som har blivit banlysta eftersom de trodde att Jorden var rund.

  Det forskare säger idag, behöver inte vara hela sanninen, och är det förmodligen inte heller.

  Det ni försöker visa här är bara anti-kapitalism.

  Kommentar av neu — augusti 13, 2007 @ 9:30 e m

 63. Varför är det så att så fort man gör något, typ en politisk aktion, klagar folk på att man inte gör något annat istället? Hälften av kommentarerna här tycks mena att man inte ska pysa däck utan stoppa flygplan, kossor, lastbilar och annat. Hur vet ni att vi inte gör det också? Eller varför gör ni inte det själva? När ska folk fatta att aktivistgrupper inte är Gud eller regeringen som man kan klaga hos – vi är vanliga människor som agerar mot ett utvalt mål – om ni har förslag på bättre mål, sätt igång!

  Jaa du Indianen, hur kan det komma sig?

  När ”aktionen” inte uppnår sitt förmenta ”syfte” kan inte poängen vara mycket att hänga i julgranen. Att för övrigt ägna sig åt ”utomparlamentarisk aktivism” är att be om kritik från det övriga samhället eftersom de allra flesta tror på demokrati, en princip ni – liksom alla aktivister (ja, vissa kallar er t o m terrorister) – vänder ryggen när ni väljer denna modus operandi. Och inte blir det bättre av att ni ger er på enskilda privatpersoners egendom.

  Jag tror att de allra flesta utom ni själva är fullkomligt medvetna om att ni aktiviststackare varken är Gud eller någon regering. Ni bara agerar som om ni tror att ni står över alla lagar. Det gör ni inte.

  Vill du ha förslag? Bra. Prova att göra så här: Starta ett politiskt parti och få med er så många att ni kommer in i riksdagen. Jag menar, om nu ett SUV-förbud i Stockholm är så avgörande för den globala miljön borde det väl inte var så svårt att få gehör, eller?
  Fast det är klart, då måste ni ju avslöja vilka ni är och stå för vad ni säger och det är ju inte så populärt i era kretsar…

  Kommentar av jw — augusti 17, 2007 @ 2:14 e m

 64. Ja nu har ni varit i farten igen och retat upp mer folk med att lufta däck på kungsholmen.
  Man kan hoppas att igen behöver sin bil vid tex. akut sjukfall. Kunden som jag fick hjälpa idag har barn som har astma och kan behöva åka akut till sjukhus. Så TÄNK FÖR FAN på vad som kan hända ska någon få problem VÄX UPP OCH BLI VUXEN!!

  Kommentar av Truck driver — augusti 25, 2007 @ 2:15 e m

 65. Truck driver: Det är ingen idé att försöka vädja till deras förnuft. Alla sådana tidigare försök har bara resulterat i ovett och hänvisning till deras vackra korståg. Lite offer får man ju räkna med i kampen mot de rika.

  Kommentar av jw — augusti 26, 2007 @ 1:00 e m

 66. En del av argumenten, med störst sannolikhet från personer som har en SUV, är riktigt tunna.
  ”Kunden som jag fick hjälpa idag har barn som har astma och kan behöva åka akut till sjukhus”.
  Om jag förstått rätt, så är det alltså kört för en familj med barn som har astma och INTE har en bil?

  Jag bugar mig för er, Asfaltsjungelns Indianer. När jag läste om era aktioner, log jag inombords.

  Kommentar av wj — september 8, 2007 @ 11:40 e m

 67. I sak sympatiserar jag med er sak, att skapa uppmärksamhet kring de fullständigt miljö och klimatvidriga med stadsjeeparna. Men jag är tveksam till metoden att pyspunka fordon, det kan skapa en motreaktion mot er och kanske vist medlidande med dem som drabbas. Även om dessa bilägare valt miljövidriga fordon, så har de äganderätten och friheten på sin sida, den måste respekteras. Så länge vi har lagar som tillåter dessa klimatförstörande fordon, så är de tillåtna. Jobba politisikt istället, så att det blir riktigt dyrt med fossila bilbränslen på grund av miljölagar (som beskattar co2-utsläpp)

  Stadsjeeparna är visserligen ruggigt bensinslukande, men står ändå i det stora hela för ett ganska liten del av de klimatskadliga utsläppen. Titta istället på den totala bilismen där var och varannan svensk kör riktigt mycket bil och släpper ut 1000-tals kilo koldioxid varje år. Ge er på detta, gör inte skillnad på bilar och bilar. De flesta av oss kör alladeles för mycket bil i förhållande till vad vi skulle kunna. Väldigt många skulle kunna avstå från många bilresor, om vi verkligen ville. Men vi är vana vid bilar, och vi är jävligt bekväma.

  Kommentar av Björn — september 9, 2007 @ 9:00 f m

 68. Blev intresserad av denna intressanta approach efter att ha last DNs artikel.
  Blev lika hapen over de proSUV manniskor som dels inte lyssnar/laser argumenten for aktionerna!
  For att fa nagra saker pa rattsida:
  *att nagot ar brottsligt ar enbart en definition i brottsbalken; det kanske borde vara brottligt att kora runt i en bil med hog massa som dels slapper ut mer avgaser an en ‘normal’ modern bil, dels pga dess hoga massa utgor en fara i trafiken for andra som kor ett fordon med mindre massa (fysik ni vet, krockande kulor osv.). Bara for att det inte ar brottsligt nu (dvs inte finns i brottsbalken) innebar det inte att det ar accepterat sunt beteende (tank efter med ert sunda fornuft!).

  *Lastbilar slapper ut mer avgaser an SUVar, MEN de utfor ett arbete genom att forlsa runt flera ton med varor (stor nytta/liter branlse), medan SUVen endast transporterar personer+mojligt bagage (liten nytta/liter bransle).

  *att pysa luften ur dack ar att oskadliggora bilen, INTE att ha sonder den, det ar ju bara att ta sig besvaret att fylla pa luft igen.

  Nagon skrev pa detta forum nagot i stil med att: ”…tror ni att nagon kommer att lyssna pa er(?)…”.
  Jag maste ge den personen JA, jag har lyssnat, min fru lyssnade ocksa!
  DET SKA VARA BESVARLIGT ATT HA SUV!!

  kramar
  fam Kupiainen (Sodermalm)

  Kommentar av Vanlig medborgare — september 9, 2007 @ 10:12 f m

 69. Håller definitivt med Björn här ovan.

  En Cayenne (et al) är förmodligen en av världens mest onödiga uppfinningar, speciellt om den står parkerad på Kommendörsgatan eller Centralvägen. Men, det är inte olagligt att vara patetisk.

  Asfaltsindianernas energi behövs bättre i stadshus, landsting och riksdag, nu, fort.

  Så, engagera er politiskt och hjälp till att jobba på lagliga metoder för att begränsa stadjeepar. Den parlamentariska medoten kanske kan upplevas som långsam, men hastigheten beror ju på engagemanget hos de som driver frågan – eller hur?

  PS. Glöm inte att införa nolltaxa i kollektivtrafiken, det är det enda rätta för en hållbar framtid.

  Kommentar av Micke — september 9, 2007 @ 12:15 e m

 70. Skönt att man är förskonad från pysta däck, min bil är så hemlighetsfull, relativt liten, men en stor 3,5-litersmotor som drar runt 1,3L/mil lugn körning, uppåt 2L/mil oftast 🙂

  Ska köra till jobbet strax, ska tänka på er och ligga på en växel lägre och lite mera grundgas vid varenda rödljus!

  En dag pyser ni fel bil.

  Kommentar av bubba — september 9, 2007 @ 3:21 e m

 71. Jag hejar på indianerna!

  Jag har själv på jobbet råkat repa 2 feta SUVs med min budbil. Jag skrev ingen lapp utan tänkte såhär…

  ”Fans jävla åbäke till skitbil! Hade den inte behövt ta upp HELA vägjäveln hade jag inte hamnat här.” Sedan tittar jag mig omkring. Folk verkar bry sig ungefär lika mycket som när en misstänkt A-lagare ramlat i en busskur. Sedan tänker jag. ”Ärs, här fåru en miljöskatt från mig till dig. Hade du köpt mindre och parkerat som folk hade du sluppit detta. Sux 2 be you.”

  Sedan kör jag därifrån med gott samvete 🙂

  Samma sak lär hända igen nästa gång en sån där container står snett parkerat och det blir lite trångt.

  Jag är less på den hjärndöda trenden att bilen ska vara stor. Den ska vara liten!

  Kommentar av dandrough — september 9, 2007 @ 4:35 e m

 72. Hej,

  Jag tycker att ni gör helt rätt! Bilarna ställer till mycket mer skada än vad ni gör! Ett till tips på vad man skulle kunna göra och framkalla lite dåligt samvete vore att trycka små broschyrer i form av p-böter där man berättar om suvarnas miljöpåverkan och vädjar: snälla lämna bilen hemma för våra barns skull!

  STÅ PÅ ER önskar Asfaltblomman, http://www.asfaltblomman.se

  Kommentar av asfaltblomman — september 10, 2007 @ 2:24 e m

 73. Era korkade idioter. Vad tänker ni med?

  Tänk sen när dessa däck går sönder. Bärgaren åker och hämtar bilen. Körs till däckverkstad.

  Nya däck måste beställas, oftast från tyskland/usa/japan. Hur kommer de till sverige? Via båtar och lastbilar.

  Ni gör bara så att miljön blir sämre. Tänk efter lite. Men det har ni redan bevisat att ni verkligen inte kan.

  Hoppas ni någon gång möter en person som vågar sätta sig emot er.

  Kommentar av oobum — september 12, 2007 @ 7:48 e m

 74. Jag brukar mest bli irriterad på folk som tar till liknande metoder i liknande sammanhang. Men jag måste säga att när jag hörde om ER på radion så blev jag riktigt imponerad av det ni gör. Det finns ingen anledning att köra runt med stora 4-hjulsdrivna bilar i Sveriges största stad bara för att ett eller annat fortplantningsorgan inte växt till sig ordentligt. Det som GÖR mig förbannad är när något pannben häver ur sig att man behöver ringa efter bärgningsbil för att pumpa däcken. Är ni helt från vettet? Knalla iväg till biltema och införskaffa er en eldriven kompressor att koppla till cigarettuttaget. Kostar väl runt en hundralapp. Då kan ni pumpa däcken hur många gånger ni vill.

  All ära till er som springer runt och luftar statsjeepsdäck i storstan på nätterna. Men den dan ni börjar skära sönder slangar och repa lacken vill jag inte höra talas om er mer…

  Kommentar av Keep up the good work!:D — september 12, 2007 @ 9:28 e m

 75. Jag vill att någon av dom sofistikerade ”miljöhjältarna” som skapat den här sidan jämför en vanligt förekommande bil, med en vanligt förekommande stadsjeep, och förklarar en sak:

  • Volvo V70 2.5T (En mycket vanlig kombi i Sverige)
  • Totoya RAV4 D4D-Cat (En populär suv)

  Volvon drar, blandad körning med manuell växellåda, 9,3 liter bensin per 100km och släpper ut 222 gram koldioxid per kilometer.
  ”Den livsfarliga” Toyotan drar, under samma förhållanden, 6,1 l/100km och släpper ut 185 gram koldioxid per 100 km.
  Toyotan har även ett nytt sorts partikelfilter, som också filtrerar bort kväveoxider. Men SJÄLVKLART visste ni förstås redan detta! (Ni bryr ju er så otroligt mycket om miljön, att ni givetvis är väl insatta i den frenetiska teknik-utvecklig som pågår på miljöfronten inom bilindustrin.)

  Redogör klart och tydligt varför det – enligt er då – är miljömässigt ok att köra runt i Volvon, men inte i ”den livsfarliga stadsjeepen”.

  Ok, om ni nu klarar av att förstå och erkänna min poäng, förklara då detta: Varför luftar ni inte däcken på alla Volvos med 2.5T-motorn, och varför låter ni inte en RAV4 med D-Cat-avgasreningen vara ifred?

  Jag – och säkerligen många med mig – ser med spänning fram mot era svar.

  Kommentar av Jonas — september 18, 2007 @ 10:16 e m

 76. Om ni tittar på den här listan så ser ni att en bil som tex RAV4 drar mycket mindre än de flesta andra bilarna, och är mycket mer miljövänlig…

  http://umea.expressen.se/motor/1.653536/motor-granskar-sa-mycket-drar-bilarna-egentligen

  En bil ni har på er lista som miljöbov. Det blir liksom bara löjligt om ni inte har bättre koll än så här när ni ska utföra era aktioner. Sen finns det så klart miljömonster också som är jävligt onödiga att köra, men jävlar vad idiotiskt att pysa. Men vill ni ha någon respekt alls kan ni iaf välja bilar som faktiskt är miljöfarliga istället för att bara titta på hur hög den är från marken.

  Kommentar av Klas Persson — september 20, 2007 @ 3:48 f m

 77. Ugh

  Några kommentarer från landsorten.

  Jag tycker det är ett otroligt bra sätt att dels göra en insats för miljön och dels jävlas med överklassen, även om det senare inte är syftet så blir det nog en oundviklig effekt av det hela, bor man på östermalm och samtidigt har råd att köra en av dessa bilar bör man väl tillhöra detta samhällskikt. Jag ler när jag ser för mitt inre öga hur plastikkirurgen kommer för sent till Natacha Peyres bröstoperation pga fyra platta däck.

  Vad gäller val av mål så blir ni väl säkert skickligare med tiden, att neutralisera en RAV 4 ger ju bara Bärgar-Berra och Trucker-Leffe vatten på sin kvarn.

  Så till frågan om era aktioner påverkar andra än sjuttonåriga esteter. Jag är helt övertygad om detta, själv vaknade jag lite när jag artikeln om er i någon utav de större kvälls eller dagstidnigarna, och jag predikar fortfarande för vänner och bekanta om förträffligheten i indianernas metoder.

  Ser fram emot att läsa om fler pysningar runt om i de större städerna.

  Så cowboys och conquistadorer, somna inte på eldvakten om ni vill slippa sko hästarna i gryningen.

  Hoka hey

  Kommentar av Etage 13 — september 27, 2007 @ 7:46 e m

 78. Jaha, dä tillhör man överklassen. Som deltidsarbetlös städerska känns det finfint.
  Att jag var tvungen fick byta ner mig från en skön V8 till en liten V6 känns trist, men med tanke på Indianerna skulle man kanske återgå…
  Det borde även för okunniga nollåttor vara bekant att ju mer man saboterar för någon annan, desto mer håller denne fast och försvarar sin ståndpunkt eller ägodel. Det är nu ni som provocerar fram en ny grupp extremister som utan era tilltag kanske en dag hade funderat på en ur miljösynpukt bättre bil, men nu i stället kommer att försvara sig och förmodligen vid nästa bilköp ge själva fanken i den biten. Grattis.
  Ni har i alla fall övertygat mig. Min nästa bil blir ännu större. Jag behövde verkligen en anledning och ni gav mig den. Tack!
  Förresten skulle ni kanske undersöka vilka bilar som är vilka. En stor kaross behöver inte betyda törstig eller skitig. Men har ni bestämt er så har ni. Och angående att ni ”skonar” gamla bilar för att ägaren är ”fattig”- Ingvar Karmprad körde Skoda för ett par år sen…

  Kommentar av Karlsson — september 29, 2007 @ 10:07 e m

 79. Ledare om er i senaste numret av Auto Motor & Sport:
  http://www.automotorsport.se/nyhetsmall.asp?version=60801

  Kommentar av Jonas — oktober 2, 2007 @ 10:51 f m

 80. Hej

  Som son till en företagsfamilj som lever på att bärga folk och hjälpa dem vid problem med bilen måste jag säga att en del av våran ekonomi påverkas av era totalt verkningslösa aktioner. Kan också säga att de flestas reaktioner jag möter när jag är med på sånna uppdrag är ilska samt vilja att fortsätta köra miljöaktivisters hatobejkt nr 1.

  De som faktiskt har hjärnkapasitet nog att göra en insats för miljön som har någon form av verklighetsförankring – de jobbar med att göra kollektivtraffiken bättre, miljövänligare och tillgängligare.

  mvh/gasglad företagar son.

  Kommentar av Gasglad företagar son — november 17, 2007 @ 7:19 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: