Asfaltsdjungelns Indianer

Brev till stadsjeepsägarna | juli 13, 2007

Vårat brev till Stockholms stadsjeepsägare:

Asfaltsindian_transDin stadsjeep dödar
Vi har släppt ut luften ur ett eller flera däck på din stadsjeep. Ta det inte personligt. Det är din stadsjeep vi inte gillar. Du är säkert själv medveten om hur mycket bensin den drar så det behöver vi inte berätta för dig. Men det du antingen inte vet, eller struntar i, är att all den bensin som du förbränner för att köra runt din stadsjeep på stans gator får förödande konsekvenser för andra.
Forskarna är fullständigt klara på att vi är mycket nära att driva klimatförändringarna in i en skenande och ohejdbar fas.

När glaciärerna smälter försvinner folks tillgång till vatten. När öknarna breder ut sig rycks möjligheten att odla mat bort. Och när havet stiger hamnar människors hus under vatten. Resultat: Miljarder människor kommer att tvingas flytta, många kommer att dö. Redan i dag beräknas 160 000 människor dö varje år på grund av klimatförändringarna, enligt FN-organet WHO.

Som välbärgad svensk kommer du att klara dig längre än de flesta, de som drabbas hårdast och först är människor i fattiga länder, men i slutändan kommer ett klimatkaos att
drabba alla – fattig som rik.

Detta behöver inte hända om vi kraftigt skär ner våra koldioxidutsläpp. Nu. Inte i morgon. Därför har vi
oskadliggjort din stadsjeep genom att tömma däcken på luft.

Eftersom du bor i en stad med väl utbyggd kollektivtrafik kommer du inte att ha några
problem att ta dig dit du ska utan din stadsjeep.

/ Asfaltsdjungelns indianer

ps. Kör du på etanol? Det är inget bra alternativ. Kolla här.


Publicerat i Allmänt

17 kommentarer »

 1. Tack för er miljöförstörande åtgärd. Hur mycket avgaser tror ni att bärgningsbilarna på östermalm släppte ut igår? Och vilken nytta tror ni det gjorde? En gnutta uppmärksahet som ingen mins imorgon. Men ändamålet hälgar väl medlen? För övrigt så är det löjligt att hävda att forskarkåren är fullständigt på det klara med att klimatförändringarna sker. Hade ni skrivit att en majoritet av dem anser det så hade ni framstått som seriösa. Någon enighet finns inte annat en hos aktivister och möjligtvis journalister. Nu blev det bara pannkaka av allt ihopa. Tänk inte för mycket på det ökade elende ni åstadkommit utan försök ha en fortsatt trevlig dag!

  Kommentar av Robert Johansson — juli 15, 2007 @ 9:38 f m

 2. Det är rätt komiskt att ni ger er på just stadsjeepar, jag menar wv bussen som stod 20 meter bort, års model ca 1970, är säkert en av de mest miljövänliga altenativen. jag menar stadjeepen som ni släpte ut luften på har en brännsleförbrukning på 0,8 l/mil, ingen tvekan att wv bussen utan katalysator släpper ut mindre. jag höll på att glömma er komentar om en stad med bra kollektiv trafik, anledningen varför bilen stod där var att man har svårt att ta sig in med en 50 kg tv på en av de 5 bussar som går om från vart den skulle transporteras. Som tidigare skribent håller jag med om att bärgningsbilen släppte ut en rätt stor mängd svarta avgaser. grattis! mission accomplished? och tror ni inte att jeeparna kördas lika mycket samma dag ändå?

  etanol= dyrare bröd? okej men hybrid bilarna är idag inget värdigt allternativ, sollenergin ligger rätt lågt (speciellt en rregning sommar som denna…) och vart kan man tanka med biogas?
  hur lever hövdingen själv? ingen el som till 30 % kommer från fosilabrännslen? även era fisar förstör atmosfären, eller ni kanske sammlar in dem också? pyssa verkar annars vara er grej…

  Kommentar av Jens — juli 15, 2007 @ 3:43 e m

 3. Skitbra !!!

  Hurra hurra många applåder till indianerna.
  Jag hoppas ialla fall att bilägarna tänkte en gång till !!!

  Även om bärgningsbilen fick åka en extra runda runt stan.

  Kanske fanns någon själ som tänkte om sitt bilval eller reflekterade över sitt levnadssätt !

  Mission accomplished !!

  Kommentar av Marta — juli 15, 2007 @ 3:57 e m

 4. Bra tips, nästa gång borde stadsindianerna befria luften ur bärgningsbilarna också!

  För ett bilfritt Östermalm!

  /Hugo Kvist

  Kommentar av sympatisör fr Östermalm — juli 15, 2007 @ 4:41 e m

 5. Era nötter!

  Resultat. Ej kunnat besöka gammal mamma utanför Norrtälje. Tar tre timmar med buss i varje riktning. Och det är en Renault Scenic för guds skull! Visserligen fyrhjulsdriven men ändå. Jag hoppas verkligen att ni fick ut något av det för min familj fick verkligen problem.

  Kommentar av Evert — juli 15, 2007 @ 4:59 e m

 6. Härligt. Mer ”in your face” till dem som fortfarande inte tar klimatet på allvar.

  Kommentar av Hampus — juli 15, 2007 @ 6:39 e m

 7. Det tar knappast 3 timmar att ta sig till en plats som ligger utanför Norrtälje! Jag brukar åka dit med buss och det tar ca. 1,5 timmar. Vi som inte har bil brukar också hälsa på våra familjer och det får ta den tid det tar. Det man kan göra e ju att kräva bättre och snabbare kollektivtrafik.
  Konstigt förresten att alla bilägare alltid försvararsig med behjärtansvärda syften, när man vet att bilarna OFTAST används till helt meningslösa…

  Kommentar av Indian — juli 15, 2007 @ 8:57 e m

 8. Hallå, jag jobbar för ett bärgningsbolag i Stockholm och det är väldigt sällan vi får uppdrag att åka och bärga bilar som det bara är punka på . Om bilen är ute på vischan nånstans så händer det ju att vi åker dit och hjälper men vi BÄRGAR ju inte bilen för att det bara är punka. Men om det är mitt i stan?? Då är det sällan någon som behöver en bärgningsbil, har i alla fall jag inte hört talas om på mitt jobb. JAg vill alltså säga att jag tror inte på att de här pysningarna har orsakat mer avgaser.

  Hannes,
  bärgare, bilfantast och miljövän,
  (ingen kontradiktion där!)

  Kommentar av Hannes — juli 15, 2007 @ 10:33 e m

 9. Hannes!

  En liten fråga: Om du nu kör bärgningsbil och ska åka till Östermalm för att hjälpa en bilägare som har fått däcken luftade. Tar du tunnelbanan dit eller din bärgningsbil? Jag vet inte vad du kör för bärgare men alla jag känner till har tryckluftskompressor, mycket smidigt när det ska pumpas däck.

  Kommentar av Micke — juli 15, 2007 @ 11:17 e m

 10. Alla män som tänker köpa SUV, Porsche, Ferrari etc kan spara jätte mycket pengar genom att klicka på http://www.sekkiopee.com/ först – Ni kommer att tacka mig, jag lovar!

  Kommentar av PinkPetals International — juli 25, 2007 @ 8:46 e m

 11. Wow a SUV war. Are you worried about burning all fossil fuels, or are you thinking about the CO2 emissions and polution?
  A modern SUV is cleaner and better for the enviroment then any car that is more then 6 years old. Oh, and those wonderful motorcycles (they do about 60 miles to the gallon, very efficient) they put out 4 times the polution a big modern SUV does.
  I agree we need to stop the greenhouse effect, and we need to stop wasting our fossil reserves. But just going after the ”big game” is ignorant and shows that you have either not done your own research, or if you have, that you’re an idiot.
  Be original – don’t be a follower.
  Death to all motorcycles (easier to deinflate one two tires as well 🙂 )

  Kommentar av Artan — juli 26, 2007 @ 9:20 f m

 12. Fascinerande! Jag slår vad om att ni som bedriver denna verksamhet är ett gäng barnrumpor som inte haft några vänner i livet och därför skapat denna sekt för att känna någon form av gemenskap.
  Inte nog för att ni uttrycker ert hat mot folk som kör stadsjeepar, uppenbarligen hyser ni agg mot människor som tjänar bättre än er och faktiskt har möjligheten att köpa en NY bil.
  Ni skriver i ”Svar på tal” att – och jag citerar – ”förutom ägarna själva är de få som gillar stadsjeepar”. Det var en märklig observation med tanke på att ni även konstaterar att det säljs fler och fler stadsjeepar. Är inte detta motsägelsefullt?
  Det finns nog de personer som går och köper en bil bara för att vara cool, men med tanke på hur mycket en ny bil kostar idag är det få som har råd att göra så. Idag köper människor bilar som passar deras behov och plånbok. Men det är klart, jag skulle GÄRNA köra en Lexus Hybrid för att värna om miljön. Problemet är bara att den är dyr, vilket många ”miljöbilar” är.
  Istället för att ge er på en grupp bilägare borde ni komma på något bättre sätt att uttrycka er oro för miljön.
  Jag hoppas verkligen att polisen får tag på er och behåller er längre än 2 timmar. För min del får de gärna låsa in er och slänga bort nyckeln.

  Kommentar av Mia — juli 26, 2007 @ 4:50 e m

 13. Tack för en smart metod för att visa avsky mot det fruktansvärda slöseri och vårdslöshet mot naturen och oss människor som stadsjeepar och andra tunga fordon utgör. Dom som skaffar en sån bil vill inget annat än lysa med sitt ego eller stärka sitt svaga självförtroende. Funderar på att börja lufta ur däck själv!

  Kommentar av Kristian — augusti 13, 2007 @ 1:28 e m

 14. Vilken fin verksamhet ni har då! Vore det inte bättre om ni tog och skaffade ett jobb och tjänade egna pengar så att jag slipper betala era jävla socialbidrag. Avundsjuka handlar det om, för miljön tror jag att ni skiter i. Hur vore det om ni startade ett politiskt parti istället och ser till att få så många röster så att ni kommer in i riksdagen. Då kan ni påverka, istället för att förstöra för vanliga hederliga människor. ser jag nån av er som bara tittar på min bil så ska jag se till att ni hamnar på första bästa sjukhus.

  Lycka till……..

  Kommentar av Kenneth "han som kör både xc90 och Ford Mustan V8 — augusti 13, 2007 @ 4:43 e m

 15. Ja jävlar, Indianen! Jag tackar inblicken i hur ert urval går till: ”när man vet att bilarna OFTAST används till helt meningslösa”.

  Detta yttrande är intressant eftersom herr Indianen därmed medger att valet av måltavla är helt godtyckligt samt grundat på förutfattade meningar och inget annat.

  Oj, vad patetiska ni blev nu. Frågan är hur lågt ni kan sjunka. Fast det kanske är därför ni mestadels lyser med er frånvaro i detta forum. Rädslan för att göra bort sig är större än viljan att stå för det man ställer till med.

  Avundsjuka jävla losers är vad ni är, inget annat. Ni borde pissas på för ni är definitivt inte värda att bära hand på som vissa vill här.

  Kommentar av jw — augusti 27, 2007 @ 1:05 e m

 16. Era jävla tattare! Oj vad duktiga ni är som ska rädda hela världen med era idiotiska saker ni sysslar med! Ni kommer aldrig lyckas rädda heLa världen era patetiska nollOr!!!!!

  Kommentar av Danne — oktober 2, 2007 @ 6:59 e m

 17. Stadsjeepar är även farliga för övriga trafikenter. De tar alldedes för stor plats på våra gator och tar fan upp dubbla parkeringar.
  Kör man Jeep får man skylla sig själv, gör som jag skaffa en liten peugeot 206 om ni bor i stan.
  Lätt att parkera drar lite bensin billig att äga.

  Östermalmsbon

  Kommentar av Joacim — november 16, 2007 @ 5:11 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: